我和鄰居大姐姐的故事(14)

1001 回覆
357 Like 5 Dislike
睇落去就知
得閒睇下先
好睇?
佢仲煩膠既野都未出現
唔劇透
三百五十

Jonathan面上帶住一陣優雅既微笑向我地行過黎。

但響我眼中,呢個微笑非常乞人憎。

「秋兒,咁早落黎既?」Jonathan再望向我笑道:「熙熙,你又陪秋兒姐姐落黎呀?」

廢話。

我企左響度唔係陪秋兒姐姐落黎係咩?

正想我窒下佢之際,秋兒姐姐用佢溫柔既微笑回答:「諗住早小小落黎,廢事你早到既話要等。點知你真係早左過黎。」

「紳士等淑女係應該既。」Jonathan優雅地道。

……

……

……

我唔知點解有種感覺,Jonathan優雅既微笑,同秋兒姐姐溫柔既微笑好襯。

……

……

……

我究竟諗緊乜!

「熙熙,咁我上車先喇。」秋兒姐姐擰轉頭向我甜甜一笑:「你今晚比賽要加油啊!」

嗯。

至少秋兒姐姐響我今晚場榜首大戰之前仲有同我打下氣。

「係呀熙熙。」Jonathan都向我微笑:「你放心喇,我地食埋晚飯我會叫司機車返秋兒返黎架喇。」

……

……

……

Jonathan講完呢句野我無名火起。

佢望住我咁講,令我覺得呢句野有骨。

但我督眼一望到佢屋企部私家車,我竟然乜都講唔出口……

呢個時候秋兒姐姐悅耳既聲音響起,好似將我響黑暗自卑之中救起一樣:「唔駛麻煩你地喇,我自己返屋企食就得架喇。」

「都係叫悅姐加多雙碗筷啫。」Jonathan唔放棄繼續邀請:「況且其他同學通常都會留響度食,妳同妳啲同學都唔駛同我地客氣架。」

秋兒姐姐溫柔咁望左我一眼,再一次拒絕Jonathan:「我就真係唔駛客氣喇,不過你可以照問下我啲朋友,睇下佢地有冇需要?」

「唔……不如咁喇,我地都唔好要其他朋友仔等咁耐喇,」Jonathan向自己屋企架黑色私家車做左個請既手勢,續道:「我地上左車再傾都唔遲。」

秋兒姐姐微一點頭,微笑道:「好。」然後向我道別:「咁……今晚見喇,熙熙。」

「嗯…拜拜。」我發覺我響見到Jonathan之後而家先至係第一次開聲。

而且我估我個樣應該幾唔好睇。

「再見喇熙熙。」Jonathan露出個令我非常可憎既微笑,再有樣學樣咁同我講:「你今晚比賽要加油啊!」

……

……

……

「你連我今晚比咩賽都唔知,同我加油?」我終於搵到個位窒佢。

Jonathan微微一笑,不失風度:「一定係足球比賽喇,你踢波咁叻。」

……

……

……

我目送住秋兒姐姐同我揮手,然後慢慢上左Jonathan屋企架私家車。

Jonathan重要微笑住幫佢關門,然後再向我微笑揮手道別。

如果唔係驚秋兒姐姐響車入面會見到既話,我應該會向Jonathan舉中指。

秋兒姐姐應該唔想去Jonathan讀書會之後既飯局,但佢上左車之後會唔會比朋輩影響?

我真係唔敢講。

佢夠知我唔鍾意Jonathan喇,咪一樣去呢個讀書會?

雖然我知道秋兒姐姐真係想考好個高考,先至想同啲名校生一齊溫書,我係唔可以咁自私,但問題係我控制唔到自己唔咁諗呀...

嗯...

冇問題既,秋兒姐姐唔係表明左對佢冇興趣既咩?

況且又有其他我地學校既同學響度,Jonathan就算想出手都冇咁易既。

唉頂。

但唔知點解我呢一刻就好似戰敗者咁走返入屋企樓下大堂。

返到屋企,我想轉換下心情,鄭穎琳今日約左朋友出去,於是我就打左比考完A level冇野做既大表姐。

「熙熙?」大表姐接電話了,笑道:「咁好打電話比我既?」

我單刀直入:「我屋企冇人,妳而家得唔得閒?」

大表姐笑道:「冇野做呀,咁我過黎搵你?今日慢慢做都得。」

大表姐當然聽得明我既性暗示。

我正想搵個位宣洩下自己既情緒,一陣就等我屌撚死呢個M屬性既大表姐。

「妳自己識上黎架嗎?」我問,其實都多此一問,有邊次唔係佢自己上黎:「咁轉頭見喇。」

「嗯,陣間見~」大表姐好似有啲興奮。

其實秋兒姐姐只係去讀書會,而我只係中三已經同過六個唔同既女仔發生過性關係,我咪仲過份?

但而家我唔想理咁多,只係想浸沉響性愛之中,去麻醉一下自己煩亂既心情。

(待續)
「你連我今晚比咩賽都唔知,同我加油?」我終於搵到個位窒佢。

可以睇下 我覺得唔錯
今日咁早update既 一食完lunch就有文睇
草左一星期先睇得咁少
Push
又幾似熙熙同秋兒個種feel
真係好小學雞
好想樓主出多啲
推你
幾日就追晒好好睇呀樓主
原本睇到第六七個post想走入嚟問應唔應該睇ocamp故先,不過未問就追到live可以睇ocamp故了
警世唔好睇 會劇透未來
推推
樓主遲啲可摸耳寫鑊甘嘅畀Johnathan
咁我本身又對劇透反感不大嘅更何況追post嗰陣都俾人劇透唔少
秋兒:我淨係對Johnathan冇興趣
不過Jonathan對佢有興趣
係架咩
唔劇透
佢應該算係呢個故既大反派
山區巴
我新post寫定警告字眼?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞