我和鄰居大姐姐的故事(14)

1001 回覆
357 Like 5 Dislike
鄭穎琳唔係中一識 我覺得機會唔大
Hurt下淇淇呢條食碗面反碗底嘅賤婦就啱㗎啦
利申:忠誠反淇派
琪琪都係左膠啫 以葉熙對人嘅態度嚟講琪算對佢好
Lm
好想打去睇下係男定女
推推
準備大肚
外射加主角光環,ok既
唔好亂黎
怒推山區巴
講堅唔計秋兒,得淇淇同阿必忍到佢
熙熙啫
最緊要主角光環!
綠茶巴
最近提早小小出文
玩完
三百二十八

我返到去課室搵位坐低,儘管有唔少對眼望住我走入黎,但係冇人走過黎問下我。

都話我響學校除左淇淇同阿必之外係冇朋友架喇。

唔……

忍者欣都可能係我朋友,不過八婆儀就要諗下佢算唔算係……

鄭穎琳響我返左課室之後至少過左二十分鐘先返入黎,不過佢已經整理好頭髮,但行路就有啲慢,仲有小小趷下趷下。

梗係喇,啱啱先送左隻豬比我食。

有人話女仔破處會好撚痛,今日我第一次見,似乎都係真。

不過同我唔同,鄭穎琳一返到課室,幾個以果個乜撚鈞仔為首既狗公就衝上去喧寒問暖。

「穎琳bb妳去左邊?」

「穎琳bb妳唔舒服?」

「穎琳bb妳去左邊呀?我好擔心妳呀!」

我屌,其實好撚嘔心。

「放心,我冇事呀。」鄭穎琳向其他狗公甜甜一笑:「啱啱落樓梯去小賣部果陣唔小心扭親咋嘛。」

勁。

啱啱比我屌完食埋隻豬仲可以面不紅氣不喘咁講大話呃班毒撚。

此女果然只可以做內使器,唔可以對佢認真。

果個乜撚野鈞仔恃住自己暫時係首席大將軍既身份,第一時間衝出黎道:「哎呀穎琳bb妳做咩唔同我講呀?呢啲粗重野等我去幫妳手買咪得囉~」

嘩hi。

鄭穎琳向我既方向望左一眼,旋即向鈞仔搖頭道:「唔駛喇,好小事,我自己落去買都ok。」

「咁點得呢?」鈞仔鍥而不捨。

「真係唔駛喇。」鄭穎琳頓了一頓,再道:「之前…好多野都唔該晒你幫手…不過…之後其實我自己做返都ok…」

鈞仔慘食檸檬,面如死灰。

反而另外兩個狗公有啲陰陰咀笑。

成班戇鳩仔,你地女神隻豬啱啱先比我食左咋。

「但係...」

「唔好但係喇,你係我好朋友黎架嘛,我點好意思要你幫我做咁多野呢?」鄭穎琳微笑道。

噢。

大將軍被公開處刑了。

「嗯...好朋友...」鈞仔又急問:「係咪因為我上星期唔舒服冇陪妳呀?」

「鈞仔,你唔好諗咁多喇。」鄭穎琳又笑了笑:「點會關事呢?我地之後都會係好朋友黎架。」

其實...鄭穎琳而家係咪放棄緊佢啲兵仔?

佢係做比我睇?

之後雖然鄭穎琳同果幾個狗公都有傾計,但明顯好似有啲避忌左。

我心入面都係莫名其妙。

不過...我都係唔想理住。

我心入面仲有大把野煩緊。

好唔好出去撞下秋兒姐姐呢...?但如果佢係同Jonathan一齊行緊既話,我又應該點做?

唉。

訓覺先。

反正都冇人搵我做野。

訓醒先算。

...

「熙熙。」好似有把聲叫我...

我睜開睡眼惺忪既眼睛,見到淇淇企左響我隔離。

「淇淇?」我捽一捽眼問。

「夠鐘食Lunch喇。」淇淇笑一笑再道:「你訓到流晒口水喇。」

「係咩?」我望一望張枱,果然流左唔少口水。

可能今朝早同鄭穎琳體力勞動完,所以啱啱果一覺真係幾好訓。

我坐直個人伸一伸懶腰,環顧四周,得返幾個同學坐響度繼續standby,而鄭穎琳都唔知去左邊,似乎都係同左班狗公們去食飯。

我記得briefing時好似講過係輪流食飯,連坐左響老師枱個學生會幹事都轉左人。

「咁我地行喇。」我企起身。

「嗯。」

「我地去邊度食?」我問。

唔撚想諗,將個波踢返比淇淇先。

「唔...不如我地今日去遠小小食?」淇淇提議道。

「好呀,我冇所謂。」我伸一伸懶腰。

「今日我請你食吖。」淇淇向我甜甜一笑。

「哦?」我即刻雙眼發光咁望住淇淇:「好呀好呀!」

正喎,有人請我食野!

哎,咁至少我可以將啲麻煩野暫時放埋邊唔諗住...

淇淇見我咁興奮,好似都非常高興:「嗯,我知道遠小小有間餐廳幾好食。」

「好呀!」只要唔係請食屎我諗我都會好開心。

其實點解既呢?

一聽到有人請我食野我就好興奮。

同扑野一樣。

但話說回來...

「係喎...做咩咁好請我食飯既?」我好奇一問。

畢竟淇淇並唔係Kitty姐姐,雖然我同佢成日響埋一齊玩,但佢從來都冇包養過我。

(待續)

咁早有文
有文
係咪要攞埋淇淇隻豬喇
請你食我
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞