(神獸打手不准進入)健身資訊討論區135 新手問野請睇#1

1001 回覆
8 Like 3 Dislike
晒氣,你會唔會見啲廢老食太興比食環捉?根本就係政治打壓工具黎,唔通真係抗疫咩再講臭閪政府都請唔到人執法啦,而家係講緊所有listed premises喎
唔係個個玩比賽 健康操真係quit
home尖 公園戰神算
佢ig講
最on9係佢話企係度食飯係為左消耗更多卡路里
咁點解唔坐係度食小D

我80kg食3300卡都上到磅
我食緊差唔多5000 1日 利申;184 100kg
食小餐第二朝就輕鳩左
cls 5000一日個個玩strongman?
其實食咁多都唔會吸收得曬 5000我又無升得好快
吸收唔晒理論上會有少少瀉
如果冇出現肚瀉 姐係吸收晒既
不過身體可能會幫你浪費晒佢
附近 唔見呢D....
The Rock
去黃店拳館就大機會奶野 去連鎖gym就算啦 驚閪
我2500上下都有增長,76kg5000會唔會爆肚?
Body recomp gain muscle係比較慢
但半年未至於冇野睇掛
有冇影相對比下?
同埋計下protein量 唔好靠估
每日最少食100g protein 習慣左再慢慢加上去
如果你3餐都少肉
一杯whey唔會可能唔夠cover
冇需要,你呢個體脂可以食tdee-300左右都生到肉,反而要注意多啲睡眠質素、壓力、身體復原呢啲更關鍵嘅野
Street workout 嘅話冇partner 好撚On9
你66kg仲有21%body fat
盡量夜晚唔食carb先
開始左三個月 一路bulk緊
本身64kg bf 14定15%左右
我依家70kg bf 16.7%

應該繼續食定食少啲碳水
咁我又無wor 不過力量上增長都好明顯
唔會就好了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞