(神獸打手不准進入)健身資訊討論區135 新手問野請睇#1

1001 回覆
8 Like 3 Dislike
Gainer有時啱d三鐵CrossFit 撚飲,maintain肌肉
三鐵撚直接飲energy gel啦仲飲啲垃圾gainer
啱啱睇咗少少youtube嘅見解,如果單一吓好清脆,係好少事,只係關節之間有氣體,熱身做足啲就冇事,但如果好沉聲而啲聲係一連串,問題就大啲,入面有嘢磨緊,可能係個joint唔啱位,通常係控制關節嘅肌肉有強弱不平衡偏移咗個關節
大獲 我每一下向前舉都有聲
駁唔到

唔算大食啦
我一個人可以食到一個大批
基因
好似話之前有操開 但停左好耐冇做
我早幾年未開始做gym,得63kg鬆啲嗰陣都成日一個大批做晚餐
而家人大咗,操咗幾年,上到81kg,反而重未必食得到一個
大批正常人都ok
當去到一日食8個海南雞白飯都唔飽,就係地獄既開始,跌入銀包黑洞
有冇痛?有冇唔順?
就咁向前舉就唔痛嘅 但有聲 驚耐咗會出事
黑人都唔係一個月由0開始就咁呀 應該都有2年底子
我打橫舉到90度再上會少少痛會點
Lee priest給後輩忠告,佢既講法大概都係同玩左好耐既健美前輩講既野一樣

https://youtu.be/XEEpYI-9Z7s
shoulder impingement

究竟要舉幾多餅 個胸先可以變成咁
有好多黑人真係13,4歲已經好明顯見到胸肌腹肌三角輪廓,係size唔大咁解
唔洗兩餅都得
消炎先,rest、ice pad,
條tendon 唔腫就冇事,
所有上提動作都唔好沉肩,
下拉既上提部分都唔好沉。
肌肥大唔只睇重量
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞