(神獸打手不准進入)健身資訊討論區135 新手問野請睇#1

1001 回覆
8 Like 3 Dislike
胡cfu?
呢舊垃圾就咪講啦,又fake natty,又手臂健身
胡cfu 徒弟阿諾都去左埋行野堆啦
都幾多勁人跟佢
我睇過佢比啲學生既劑量 算叫做好安全
同埋佢做狀態係真係有啲功夫
佢IG叫咩名
好多撚樣其實
第一次尖房屌人就係條友DL完兩餅就咁執袋走
仲要明知我係等緊做squat 呢d仆街一餅都唔想幫佢執

唔係想標籤人 但見親撈面頭籃波撚都係特別閪
上星期先有個加數都唔撚識計 拎撚哂d 10kg去rack pull Dllm on99
有唔少ego lifter,明明玩得兩餅,係要用d 5kg,10kg餅插到成支bar滿哂咁先過癮,正正經經插2塊20kg唔得既,係玩到個重量就咁插相對既餅就得啦,插爆哂又唔會覺得你勁既,新手可能會覺得勁,但有經驗既就會覺得好撚柒
20餅完成唔理點都講唔通,自私既極致
見到由細餅堆積而成既大重量會好燥強迫症
20餅算係館長級強者 有特權的 我會屈服
通常個d人每玩完一組就會好自豪咁周圍望曾經見過有人玩squat插每邊6塊20kg,心諗香港終於有怪獸出現,等左佢成10分鐘set腳架set機,到佢埋位,我滿心期待咁等睇表演,佢一起之後立即放低,原來就係為咗影段片

Btw,香港見過squat最重都係每邊4餅半,正確姿勢ass to grass,慢落慢上十下
咁可能5kg 10kg咁加上去啫
咁佢都插得好有技巧,半餅熱身,跟住每邊插多2塊5kg,再跟住又每邊插多2塊5kg,最尾再插多塊10kg
之前係到問過天然同用藥program 上嘅分別
咁啱睇到條片有講
https://youtu.be/Qs9dMQavi6s
睇字想像個形狀都覺得全身痕
唔係空bar開始+10+10+10+到2046掛?
當佢拉120 warm up計一半都上一餅
上兩個10貪過癮?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞