[痴撚線]香港石地七人 出現攞命攔截

1001 回覆
13 Like 49 Dislike
踢波有碰撞 各執一詞都算
人格謀殺防守球員真係
話香港波無發圍就真係無發圍
竟然仲一大班人話業餘姐 洗唔洗咁 收下腳都得掛
比賽係咁架啦, 佢除左撞完人wfc 嗰下態度衰少少邊有問題..
運咩動呀14條友一齊開3枱打麻雀咪算另外兩個做後備咪得
最好兩個炒埋一碟一齊受傷入醫院咁咪家大歡喜
唔好怪我講風涼說話,自己運動得就要識得保護自己
我都希望受傷位人士無事平平安安 LONG人係唔係真心無人知
我自己睇就覺得佢係保護緊自己
預左比人屌
算啦
規則係死既
人係生既
佢防守得正當
殺人都無錯
老老實實, 帶波個位, 速度唔快,
又低頭望住個波, 又推甩腳,
對方呢下唔閘你, 遲早都比人踢低,
如果對住快少少個D, 仲大獲
不過咁, 防守個位呢, 呢球就肯定係擺明做低佢

樓主朋友下次要醒少少, 帶波推甩腳,
如果想追返, 就算低頭望波都好,
眼尾要望埋前面有冇對方拍上黎,
記住要擺高隻手或個睜行先,
當然唔係叫你一野好大力批落對方度 (呢D開硬波)
係頂一頂對方 , 作為保護自己
記住從來踢波無話過進攻個位球員唔可以起睜

唔撚識踢波就咪撚教壞曬啦屌
個主因係佢帶波唔撚睇路淨係望住個波
你就痴鳩線 叫人下次作定個勢同人撞
你有無見過職業進攻球員望地下帶波?

你行路唔洗望人啦 著撚晒甲成條路任你行添

唔識踢波?
小弟14年前係球會青年軍,
亦都係香港學界代表,
雖然而家一個月都踢唔到1次
但我意見都好過前面打籃球既連登仔呱?

防守方造鳩條友都講得出, 踢波就識波? 我上年代表小學踢校際咁我係咪c朗?

算鳩數啦你,
睇你個款又係個D淨識睇波, 唔識踢波個D連登仔
我咪講左囉, 呢球最有問題係帶波個位推到甩哂腳又死去,
至於點解我話防守個位造鳩條友,
憑我經驗就咁睇段片,
防守個位人兄其實落腳之後, 身可以縮少少,
就算long人, 對方都無咁傷,
而家係擺明落腳後唔收, 個身又擺明少少都唔縮,
個野long人烏到咁抵身, 擺明想long到條友仆街
運咩動呀14條友一齊開3枱打麻雀咪算另外兩個做後備咪得
最好兩個炒埋一碟一齊受傷入醫院咁咪大歡喜
唔好怪我講風涼說話,自己運動得就要識得保護自己
我都希望受傷位人士無事平平安安 LONG人係唔係真心無人知
我自己睇就覺得佢係保護緊自己
預左比人屌

老老實實, 帶波個位, 速度唔快,
又低頭望住個波, 又推甩腳,
對方呢下唔閘你, 遲早都比人踢低,
如果對住快少少個D, 仲大獲
不過咁, 防守個位呢, 呢球就肯定係擺明做低佢

樓主朋友下次要醒少少, 帶波推甩腳,
如果想追返, 就算低頭望波都好,
眼尾要望埋前面有冇對方拍上黎,
記住要擺高隻手或個睜行先,
當然唔係叫你一野好大力批落對方度 (呢D開硬波)
係頂一頂對方 , 作為保護自己
記住從來踢波無話過進攻個位球員唔可以起睜

唔撚識踢波就咪撚教壞曬啦屌
個主因係佢帶波唔撚睇路淨係望住個波
你就痴鳩線 叫人下次作定個勢同人撞
你有無見過職業進攻球員望地下帶波?

你行路唔洗望人啦 著撚晒甲成條路任你行添

唔識踢波?
小弟14年前係球會青年軍,
亦都係香港學界代表,
雖然而家一個月都踢唔到1次
但我意見都好過前面打籃球既連登仔呱?

防守方造鳩條友都講得出, 踢波就識波? 我上年代表小學踢校際咁我係咪c朗?

算鳩數啦你,
睇你個款又係個D淨識睇波, 唔識踢波個D連登仔
我咪講左囉, 呢球最有問題係帶波個位推到甩哂腳又死去,
至於點解我話防守個位造鳩條友,
憑我經驗就咁睇段片,
防守個位人兄其實落腳之後, 身可以縮少少,
就算long人, 對方都無咁傷,
而家係擺明落腳後唔收, 個身又擺明少少都唔縮,
個野long人烏到咁抵身, 擺明想long到條友仆街

大家心知肚明啦
比人整傷個家姐話會報警
但應該告唔入啦

佢冇家姐

報警啦屌嚴重傷人

你係咪on9
個傷者冇家姐 得阿哥
55波 攻守爭波最尷尬
攻方去盡又易整傷自己,守方唔去盡要比隊友屌,但有時d位只得當事人先知去唔去得盡。
但係條片係最重要時刻轉左去另一面真係好難落決定。 大家都針著緊攻方推甩波, 守方中波但炒埋一碟。
睇見連登仔一堆話又咩發力, 咩能量, 又犯法, 又點點點

唔講唔知以為一堆物理學家, 生物學家研究緊運動同人體力學, 再一堆律師計緊應得賠償咁
55波 攻守爭波最尷尬
攻方去盡又易整傷自己,守方唔去盡要比隊友屌,但有時d位只得當事人先知去唔去得盡。
但係條片係最重要時刻轉左去另一面真係好難落決定。 大家都針著緊攻方推甩波, 守方中波但炒埋一碟。

其實最大問題係咪有心long呢下?
攻守擺明都有錯
大部份人都係屌守方
特登做尻攻方

做尻完人又好似無去慰問比佢long到上天既守方
我上面cap左圖, 防守方烏底身係避開兼護頭, 如果冇烏底, 斷左頸啦

專家?
今舖唔係又打和嘛?
擺明係條友推甩腳, 唔撞得去返玩玩具嗌FOUL啦
55波 攻守爭波最尷尬

其實最大問題係咪有心long呢下?
攻守擺明都有錯
大部份人都係屌守方
特登做尻攻方

做尻完人又好似無去慰問比佢long到上天既守方

紅字前幾頁有人copy咗fb嘅內容
你可以去睇下
我上面cap左圖, 防守方烏底身係避開兼護頭, 如果冇烏底, 斷左頸啦

你cap撚左圖有撚用咩
計埋物理角度啦
專家
我成日都覺得硬地場唔好去咁盡
樓主食屎啦 自己朋友受傷就戴曬光環咁 受傷大曬咩

如果正面停低比你撞我肯定傷個個係防守球員
咁撞法人地一跌就要食埋你個重量 仲要係佢DOUBLE SIZE
輕則拗柴 重則斷十字
足球合法衝撞冇得怪人 但依家人地卸走你變你朋友傷
又話報警又話人地攞命又專登撻你咁 好撚肉酸

對方個反應初頭係柒(未知咁大鑊)
但睇埋段片個Top Comment都知後尾都有睇返傷者
樓主/朋友 又唔提 擺明想帶風向
唔好以為有片有個連登AC就咩都有得公審
其實係兩個都唔識收 攻個個甩腳死追 守個個tackle 又係肉酸

你就最公道喇

真心
55波, 中波先, 順便攞埋個人, 冇得怨
不過佢果下WFC真係好撚想灌佢飲漒水
想認真討論下
如果呢球波 自己係個防守者
tackle完 之後個動作應該係點
我見條片守果個自己企到定晒
咁點先唔會浪到人飛起呢?

緊緊抱緊佢

給予溫暖同關懷
進攻條友控左四腳,

一腳控,
一腳細力推,
之後果腳一堆就甩左腳追唔番,
第四腳係佢加速貪出去, 所以失左重心, 佢貪果時個波其實係防守方控制範圍

防守清左波, 你衝埋黎我背脊同肩擋 你跳起向前壓我自然就縮低, 話係專登做果條友既, 你真SICK BALL
想認真討論下
如果呢球波 自己係個防守者
tackle完 之後個動作應該係點
我見條片守果個自己企到定晒
咁點先唔會浪到人飛起呢?

緊緊抱緊佢

給予溫暖同關懷

好簡單唧, 比佢撞飛, 地下抽筋, 之後有人會POST你上連登, 話對方美式足球式攞命衝撞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞