[痴撚線]香港石地七人 出現攞命攔截

1001 回覆
13 Like 49 Dislike
On9
防守球員篤完粒波
條友仲沖埋黎 唔通硬食?
老閪都保護自己呀?
進攻球員大份過防守一個碼
唔縮可以點?
咁叫long起人?
無話條友 以為自己食硬夠快過到
On9

防守球員真係篤波咁簡單?
成腳踩落去抽水
進攻條友唔縮真係腳都斷

哇 你用咩慢鏡睇? 讀埋心?
我睇到腳面踢走 係進攻員無收過步沖埋去
介唔介意 cap圖 指示下真係踩落去?

我cap返比你睇

呢下準備落腳
已經打斜個人 準備伸腳

呢張 中埋波 都係打斜左個人
但佢腳未落地
點樣見到想抽人水? 刻意long起?

睇完都淨係覺得進攻收唔切跳起避推埋防守多,多過防守long佢

個馬扎唔穩有機會俾佢禁到跪係到
On9
防守球員篤完粒波
老閪都保護自己呀?
唔縮可以點?
咁叫long起人?
On9

成腳踩落去抽水
進攻條友唔縮真係腳都斷

我cap返比你睇

呢下準備落腳
已經打斜個人 準備伸腳

但佢腳未落地

你唔cap埋下一秒踢中小腿個下?

哇 比埋你
想請教 巴打點解圍?
掂到波就要收腳? 定比力踢走波?
佢想清走個波 一定要完成伸埋掛?
叫專登? 我真係睇唔到專登喎

真係有巴打踢波 清波係一掂到波就收力?
你唔屌進攻球員 甩腳變七三 仲要死去
癲癲地
要怪就真係怪 防守球員無硬身 無比人撞開
https://www.youtube.com/watch?v=nAO1iTMeZwg
依球淺藍波衫係推甩腳定帶緊波?
如果有人連推甩腳同帶緊波都唔識分, 好難溝通

鞋底去大腿中
有咩好討論
先唔講agger路波皮都店唔到

上面有人話進攻方帶緊個波, 我想問下佢識唔識分帶甩波同帶緊波姐

你擺自己出黎 跑左3,4步都仲未追到波 呢個就甩

今次條片有咁遠咩 未撞之前其實仲修正到個波
On9
防守球員篤完粒波
老閪都保護自己呀?
唔縮可以點?
咁叫long起人?
On9

成腳踩落去抽水
進攻條友唔縮真係腳都斷

我cap返比你睇

呢下準備落腳
已經打斜個人 準備伸腳

但佢腳未落地

睇完都淨係覺得進攻收唔切跳起避推埋防守多,多過防守long佢

如果咁都係浪
咁你沖去5米遠既人個度搶波撞落人地度炒起左都叫浪?
https://www.youtube.com/watch?v=nAO1iTMeZwg

鞋底去大腿中
有咩好討論

上面有人話進攻方帶緊個波, 我想問下佢識唔識分帶甩波同帶緊波姐

除左防守果個企係原地唔解圍, 進攻果個可以點樣修正到
On9
防守球員篤完粒波
老閪都保護自己呀?
唔縮可以點?
咁叫long起人?
On9

成腳踩落去抽水
進攻條友唔縮真係腳都斷

我cap返比你睇

呢下準備落腳
已經打斜個人 準備伸腳

但佢腳未落地

唔係跳起。佢識收就唔會炒埋一碟

係條友衝到埋去,正常重心傾前,身行先
防守就腳前身後

進攻嗰個隻腳無位落地先long起
推離腳都仲去
如果守果個縮隨時自己有事
廢話少講, 中波先定中人先

有咩好拗

鞋底去大腿中
有咩好討論

上面清波張cap圖都見到進攻方係至少差半步
On9
防守球員篤完粒波
老閪都保護自己呀?
唔縮可以點?
咁叫long起人?
On9

成腳踩落去抽水
進攻條友唔縮真係腳都斷

我cap返比你睇

呢下準備落腳
已經打斜個人 準備伸腳

但佢腳未落地

防守就腳前身後

咁多時間比佢收油佢都唔收
呢件事唯一錯既就係防守果個點解無受傷,

如果佢無保護自己, 出腳清, 就會比進攻果個一下撞落地向後跌, 抽筋果個就會係佢

到時連登仔就會開

[痴撚線]香港石地七人 出現攞命衝撞

同意
推離腳都仲去
如果守果個縮隨時自己有事

其實依球本身唔洗咁傷, 如果進攻條友有預備相撞之後點落地
但睇片佢比較似掛住去波無理到會撞咁樣
叫你朋友去左睇醫生先,拎醫生紙,證明左係因為踢波比人撞到氣管 呼吸唔順,
驗下有無腳痛,有需要可以去照埋MRI,
而家無事唔代表佢年幾兩年後無事。

我朋友就係踢波比人剷到傷左,初時唔知,行得走得,後期中風 右腳行唔到。醫生話可能係之前比人剷跌,腦管有少量瘀血壓爆左神經線/微絲。

最後claim到條友破左產。所有醫療洗費記得開單。

點證明一定係佢剷傷?

鞋底去大腿中
有咩好討論

一 防守球員用鏟 仲要訓係地鏟,咁進攻一跳就避過
二 防守球員企直做紙板 進攻球員係cap佢 之後撞低防守球員
轉個角度睇 對於呢啲推到曬甩腳嘅波
如果守嗰個唔係閘落去
而係一腳清走個波
攻嗰個咁樣去法 一係防嗰個比佢撞撚死
一係攻嗰個實貪多腳想再推
防嗰個清完 個follow up 動作踢中佢
做任何運動唔撚用腦 真係好危險
我覺得冇矛佢喎 推波戈個輸經驗啦
講真 依d波自己推甩 人地中曬波 收腳就人情 唔收你撞埋去都冇得講 73波死去 講句唔好聽 依下係自己申請
On9
防守球員篤完粒波
老閪都保護自己呀?
唔縮可以點?
咁叫long起人?
On9

成腳踩落去抽水
進攻條友唔縮真係腳都斷

我cap返比你睇

呢下準備落腳
已經打斜個人 準備伸腳

但佢腳未落地

防守就腳前身後

呢張好明顯佢收唔切掣跳起預左硬撞,係咁唔好彩防守卸得快
其實唔撚洗咁在意, 你整9人,下次肯定比人整反. 個個都應得你依家
下次到你帶波真係小心D
On9
防守球員篤完粒波
老閪都保護自己呀?
唔縮可以點?
咁叫long起人?
On9

成腳踩落去抽水
進攻條友唔縮真係腳都斷

我cap返比你睇

呢下準備落腳
已經打斜個人 準備伸腳

但佢腳未落地

你咁講agger路上面個球都係想阻傳球路線
不過收唔切掣踢中大衛雷斯

推甩仲去波就一定唔岩, 係睇下整唔整傷人架姐
推甩波仲去盡100%危險動作

鞋底去大腿中
有咩好討論

二 防守球員企直做紙板 進攻球員係cap佢 之後撞低防守球員

訓地鏟
進攻收唔切制踩死訓地個個
進攻果個狼到自己中招
成件事防守無問題
如果咁都告得入
以後都唔洗街場防守

呢張睇到啦
帶波嗰個貪盡晒都未到
係推甩喇掛
On9
防守球員篤完粒波
老閪都保護自己呀?
唔縮可以點?
咁叫long起人?
On9

成腳踩落去抽水
進攻條友唔縮真係腳都斷

我cap返比你睇

呢下準備落腳
已經打斜個人 準備伸腳

但佢腳未落地

你咁講agger路上面個球都係想阻傳球路線
不過收唔切掣踢中大衛雷斯

推甩仲去波就一定唔岩, 係睇下整唔整傷人架姐
推甩波仲去盡100%危險動作

歐聯戴巴拿有球又係
推甩仲想搏,一嘢抽埋去撻q
反而吹摩迪

鞋底去大腿中
有咩好討論

訓地鏟
進攻收唔切制踩死訓地個個

其實呢, 除左唔識踢波
正常e d 73波自己有優勢洗乜落地剷
又唔係要落腳貪盡先快過進攻球員
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞