[痴撚線]香港石地七人 出現攞命攔截

1001 回覆
13 Like 49 Dislike
護航d人真係痴撚線 咁樣的確係正常搶波?
你睇邊撚個球星會衝埋去搶完波之後烏低個身浪起人?
成班都戇鳩鳩

居然有人拎職業球星黎比
專業既見有人沖埋黎緊係知最好係點應對黎搶波
餘業既見到有人發癲咁撞埋黎彎腰避有咩出奇?

最好笑又話人職業球星咁下下去盡
成班都戇鳩鳩

未見過有球星失去控球權仲撞埋去整傷自己

戇鳩仔跑果下會收得切?
唔好掛住坐係度睇波唔出去做運動啦
好老實講踢波有碰撞係好正常
我自己mark人都會撞埋去
但撞完佢失平衡我一定會抆一抆佢唔比佢跌
同埋一定唔會專登烏低個身浪起人

跑果下收唔切, 咁你都好撚廢下
e d波正常都係貪隻腳去波就算, 成個人去晒好明顯煞唔切, 係自己問題

所以你咪鳩下鳩下連業餘都冇份踢囉

推甩腳都去盡
唔撚知以為55波唔去盡比人話鳩下鳩下
成班都戇鳩鳩

居然有人拎職業球星黎比
專業既見有人沖埋黎緊係知最好係點應對黎搶波
餘業既見到有人發癲咁撞埋黎彎腰避有咩出奇?

最好笑又話人唔撚係職業球星使唔使下下去盡

修正
唔咁閘係咪應該石地落腳剷
對面都沒沖自己沖埋去又真係唔怪得人
成隻牛撞黎仲硬碰天硬咩
真係唔怪得人

其實你地係咪智鳩障呢 ?
乜撚野呀自己沖埋去 ?

根本就係防守條友為左封佢前進路線 , 去閘鳩佢, 令到畀波過唔畀人過
進攻嗰個起動左, 可以話停就停 ?

仲有, 防守嗰個照你地講, 係有人沖埋去既話, 點解佢可以撞撚完仲企喺度呀 ?
根本就係 防守嗰條撚樣特撚登側身閘鳩佢位等佢撞埋去

咩居心 心照啦, 成班仆街仔

咁個波有冇過到
照你咁講 個個起動左推到入龍都得啦
反正唔停得大晒

人地防守嗰個腳又出得快過你
點樣比波過唔比人過
防守個人有責任,但係唔係話入晒佢數

佢烏低身都係保護番個頭,只可以話經驗唔夠,兩個撞埋個時無望到對方,自己縮埋一舊搞到浪起對方,BTW希望受傷個位人兄無事
話係攞命剷既有無踢過查實

呢下根本係clean tackle 你衝埋黎佢用背脊擋住 牌都無啦

講乜柒比波過 唔比人過 明明就無比到個波過
唔咁閘係咪應該石地落腳剷

定應該跤剪腳夾落去?
進攻推甩腳 防守去清波好正常
進攻條友有三個可能
1.錯誤判斷 2.唔識判斷 3.望住地下或者個波跑
基本上防守真係冇犯規
自己推甩腳又唔睇情況死去
只可以話係不幸
經一事長一智啦
未睇片以為飛鏟鏟斷腳
點知原來普通standing tackle
未睇片以為飛鏟鏟斷腳

我都以為係
點知係進攻個個自己攞黎
他首
踢街場私league真係老閪都留半步
你話我hea都咁話
睇住個fd斷acl抖足大半年
真係望到都辛苦
對面都沒沖自己沖埋去又真係唔怪得人
成隻牛撞黎仲硬碰天硬咩
真係唔怪得人

其實你地係咪智鳩障呢 ?
乜撚野呀自己沖埋去 ?

根本就係防守條友為左封佢前進路線 , 去閘鳩佢, 令到畀波過唔畀人過
進攻嗰個起動左, 可以話停就停 ?

仲有, 防守嗰個照你地講, 係有人沖埋去既話, 點解佢可以撞撚完仲企喺度呀 ?
根本就係 防守嗰條撚樣特撚登側身閘鳩佢位等佢撞埋去

咩居心 心照啦, 成班仆街仔

咁個波有冇過到
照你咁講 個個起動左推到入龍都得啦
反正唔停得大晒

人地防守嗰個腳又出得快過你
點樣比波過唔比人過

痴鳩線
clean tackle 比佢講到咩比波過唔比人過

怎樣才可以進行攔截動作
1 對方推甩應該先讓對方取回球權
2 只能在對方沒有跑動時進行
3 要對方熟知你的存在
未睇片以為飛鏟鏟斷腳

我都以為係
點知係進攻個個自己攞黎

咪係
咁飛起法其實真係自己攞嚟
如果條友死左 同差佬講中波先會唔會無事
踢街場私league真係老閪都留半步
你話我hea都咁話
睇住個fd斷acl抖足大半年
真係望到都辛苦

要留都係進攻條友留啦
個 challenge 不知幾靚,我敢講如果係世界盃出現一定冇人屌,只不過咁岩帶波條友有病
叫你個fd要定期檢查 呢五年都要
我小學有個同學 pe堂跌親 撞到個頭 個下冇事 睇完醫生都話冇大礙 一年後 無啦啦有一日開始冇上堂 後尾先知佢因為呢一跌 唔知有咩後遺症 冇定期檢查 就過左生
推到條友上法庭
無問題
唔覺防守有錯
如果條友死左 同差佬講中波先會唔會無事

有咩事講真

如果真係有事,唔誤殺都賠撚死佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞