[痴撚線]香港石地七人 出現攞命攔截

1001 回覆
13 Like 49 Dislike

屌你跑緊有幾可會兩隻腳一齊掂地呀

跟本就唔應該跳起
條友唔似有收過掣, 正路同人搶波你右腳篤前之後左腳唔應該再上埋黎...尤其呢種事前已經推甩波

dup低頭推波麻 冇留意前面咪出事
跟本就係自己下意識去避先搞到咁
完全係意外冇話邊個錯唔錯

實留意到, 要dup到幾低先見唔到對方條腳喺前面呀
條友右腳踏前借力跳起仲轉左半邊身撞落去防守矮仔到, 咁避法即係你死好過我傷...

睇睇下好似想壓落去
不過無必要屈佢先
其實好啲方法佢用手推一推對手借力碌地已經夠
跳起真係唔知為咩

係, 應該雙手向前推, 推落對方身上/背上, 咁樣大家都唔傷...

條友依家判斷失誤...係咪立心不良得佢自己知

立心不良就應該唔會 只係佢去到比人撞之前都仲係去緊個波冇收過

應該唔係立心不良,波牛唔識收姐
有無人可以解釋下點解左腳跳係撞,右腳跳係避

似係右腳踏前發力跳起...

進攻條友都淆, 想收都收唔切, 唯有右腳踏地跳起希望轉身撞過去自己冇咁傷

進攻球員一隻腳一定承托到成個人重量
再發力加力水去跳啦
岩岩望返條片
起跳前一秒左腳仲要半空
最衰進攻球員起跳
如果佢硬食一腳
防守無foul之餘又唔洗比人話浪人
進攻唔洗發羊吊又比人話特登撞埋去

跟本就唔應該跳起
條友唔似有收過掣, 正路同人搶波你右腳篤前之後左腳唔應該再上埋黎...尤其呢種事前已經推甩波

條友右腳踏前借力跳起仲轉左半邊身撞落去防守矮仔到, 咁避法即係你死好過我傷...

睇睇下好似想壓落去
不過無必要屈佢先
跳起真係唔知為咩

係, 應該雙手向前推, 推落對方身上/背上, 咁樣大家都唔傷...

立心不良就應該唔會 只係佢去到比人撞之前都仲係去緊個波冇收過

冇腦囉

跟本就唔應該跳起

睇睇下好似想壓落去
不過無必要屈佢先
跳起真係唔知為咩

所以咪搞到無路可逃要跳起
但跳起唔係為左抽水

踢波用手保持距離真係好重要
條友事後既反應都幾衰
比賽還比賽 撞完人一副關我撚事模樣 好無體精

認真 呢D一定係死柒頭黎

有心無心撞到人都會say sorry啦

仲要撞撚到人咁

條撚樣咁既嬲打樣 我係現場實打撚到佢仆街

最撚憎人踢場波都要扮哂球星踢緊世界比賽咁

攞起你手中的鍵盤一嘢發過去
老老實實, 帶波個位, 速度唔快,
又低頭望住個波, 又推甩腳,
對方呢下唔閘你, 遲早都比人踢低,
如果對住快少少個D, 仲大獲
不過咁, 防守個位呢, 呢球就肯定係擺明做低佢

樓主朋友下次要醒少少, 帶波推甩腳,
如果想追返, 就算低頭望波都好,
眼尾要望埋前面有冇對方拍上黎,
記住要擺高隻手或個睜行先,
當然唔係叫你一野好大力批落對方度 (呢D開硬波)
係頂一頂對方 , 作為保護自己
記住從來踢波無話過進攻個位球員唔可以起睜
明明係進攻果個成隻牛咁撞落人地度

其實佢肯收一收油都唔駛咁
最閉佢撞完都仲唔收油仲要跳起

佢有心跳起去撞就左腳起跳啦
右腳跳起係避防守隻腳

左右腳有唔同功能
虛心求教

你短跑起步係咪後d個隻腳起會大力d啊....

屌你老母臭閪
短跑起跑後腳屈既角度一定少過前腳好撚多
發乜撚野力
你老母唔撚識又走出黎扮代表

睇睇下好似想壓落去
不過無必要屈佢先
跳起真係唔知為咩

所以咪搞到無路可逃要跳起
但跳起唔係為左抽水

無衝突, 黎到呢步收唔切掣, 抽水/自保都應該咁做
柒就柒在點解一開波仲要衝前搏對方會縮

我都試過類似tackle咬柴
條友完全跳唔起壓落我隻腳到
條片進攻條友唔跳防守個個就byebye
因為道力係完全向前而無分小小去跳起
食左都幾和味

其實呢個case道力完全唔使向前
頭10頁個啲撚樣出黎駁未呀
老老實實, 帶波個位, 速度唔快,
又低頭望住個波, 又推甩腳,
對方呢下唔閘你, 遲早都比人踢低,
如果對住快少少個D, 仲大獲
不過咁, 防守個位呢, 呢球就肯定係擺明做低佢

樓主朋友下次要醒少少, 帶波推甩腳,
如果想追返, 就算低頭望波都好,
眼尾要望埋前面有冇對方拍上黎,
記住要擺高隻手或個睜行先,
當然唔係叫你一野好大力批落對方度 (呢D開硬波)
係頂一頂對方 , 作為保護自己
記住從來踢波無話過進攻個位球員唔可以起睜

唔撚識踢波就咪撚教壞曬啦屌
個主因係佢帶波唔撚睇路淨係望住個波
你就痴鳩線 叫人下次作定個勢同人撞
你有無見過職業進攻球員望地下帶波?

你行路唔洗望人啦 著撚晒甲成條路任你行添
明明係進攻果個成隻牛咁撞落人地度

其實佢肯收一收油都唔駛咁
最閉佢撞完都仲唔收油仲要跳起

佢有心跳起去撞就左腳起跳啦
右腳跳起係避防守隻腳

左右腳有唔同功能
虛心求教

你短跑起步係咪後d個隻腳起會大力d啊....

屌你老母臭閪
短跑起跑後腳屈既角度一定少過前腳好撚多
發乜撚野力
你老母唔撚識又走出黎扮代表

一隻腳出力又夠唔夠力?

點解唔夠呀
咁都嘈到三十幾頁, 痴撚線
足球,係一種運動,唔係一場遊戲
每種運動都有一定危險,會有身體碰撞。參與足球運動,唔理你踢咩場,職業定業餘,首先就應該尊重個運動。對方無犯規,個意外事件係當事人自己做成,仲講乜嘢去告人?

係唔係開車撞埋間舖頭度,可以走去告個店主點解要將間舖開係嗰度?明明對方一早企咗係你面前,你自己推甩腳唔服氣,發狂衝埋去。如果個結果係你撞低咗人哋,咁對方係唔係應該告返你畜意傷害?
進攻個個唔保護自己,見對方咁狼沖埋嚟點都起鋼先啦

調撚轉講下話
進攻甩腳沖埋去wor, 防守踢走粒波就縮啦

你都on9 踢一下? 自己推甩左,比人地解埋圍,你自己再要衝埋去wor, 如果後防,唔起鋼,呢下個防守球員一定重傷,呢下進攻球員唔收,怪得邊個?
條link fb個版主好撚狗
最高like屌鳩佢個page個comment係top commment hide左 但又係時序果度搵得番
其實真係好撚ON9,踢呢D踢到咁唔要命,
又唔係職業又冇錢收,
我自己都有踢呢D街聯,目的都係想有波有對手踢下,
當然踢得波唔想輸,對自己有要求係好事,但係都現實D,
唔好當自己係球星,因為你日常生活唔方法完全冇人會可憐你

其實街聯好多ON9,
有D一輸波就打人模式開動,
上個星期係柴灣睇到一隊輸波打9人,圍球證,
講真輸唔起,點算係強隊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞