我唔覺意穿越咗時空 遇到個神秘女仔?!

1001 回覆
33 Like 37 Dislike
頭先特登喺出面淋雨 好舒服~
Jessie直覺真係準
琴晚無訓
今朝6點先訓 啱啱醒
Chapter 52: Jennifer會呷醋

我仔細考慮之後,決定唔比Jessie單獨同我共處一室。

『吖,我入去攞返部laptop同埋個發射器出黎... 我哋係出面研究啦好冇吖?始終出面會多啲空間...』我示意Jessie喺出面等我...

「好吖~ 我等你~」Jessie笑瞇瞇咁望住我...

我立即執走Laptop同埋發射器個盒,跟住同Jessie一齊出去大本營嘅枱度做嘢...

Jessie睇咗啲code之後就話要去攞一啲野... 叫我等佢...

Jessie落咗去冇耐... Jennifer上咗黎大本營跟住佢見到我...

「咦?恆你喺度做咩吖?唔係喺房研究緊個發射器咩?」Jennifer好奇咁過咗黎問我...

『係吖... 但係我研究到一啲位唔係太明白... 咁啱Erika佢幫我搵咗Jessie,Jessie好似諗到辦法...』我仲未解釋晒...

Jennifer嘅面上已經閃過一絲失落!我要比佢知道晒發生咗咩事先得!

『Jennifer過黎過黎...』我示意佢坐我隔籬... 跟住我挨咗落Jennifer度...

佢當然知我想做咩啦... 話晒我哋兩個有時都好有默契!

我喺腦海比佢睇翻我同Jessie保持距離...

我冇比Jessie入我房...

我比Jennifer知我有記得佢擔心乜嘢!

當然唔會去諗Jessie有幾正... 啲打扮有幾誘人啦...

因為佢對腳就算無Angie咁長... 都幾正...

「碰!」又打我?!Jennifer今次輕手咗啲...

『點解吖?!』我循例慘叫抗議!

「而家開始唔准色色其他女仔!」Jennifer扮嬲...

佢細細聲喺我耳仔邊講... 臨尾仲吹咗一口氣!

『吓... 色色你又唔得...』咁搞法我就快變聖人㗎啦喎...

喂格躺巴你性冷感姐,唔洗寫死我吖嘛...?

「恆你乖嘅話... 我比你...」Jennifer喺我耳邊用一種好挑逗嘅語氣...!

『咩先!』Jennifer好少咁唔正經㗎喎!

「比你諗下咋!」Jennifer扮鬼臉... 然後企起身打算走啦...

「記得吖!唔准比Jessie埋到你身吖!」Jennifer有啲唔忿氣咁講... 仲用手做咗個抓空氣嘅動作!

『係... 係...』我真係怕咗Jennifer...

跟住Jessie突然喺我身旁出現!

『哇!你嚇得我吖!』我冇諗過佢原來喺附近...

「你同Jennifer啲互動真係好有趣... 好羨慕...」原來佢頭先一直喺度偷睇!

跟住佢一個屁股坐咗落黎我隔籬... 佢有意無意咁用佢對白滑嘅大髀掂一掂我... 佢似乎唔介意身體接觸?

不過唔可以咁嘅!我要保持距離先!Jennifer會唔鍾意!

『Jessie你無partner㗎咩?』佢咁正... 應該好多仔仔想要架喎... 唔會淪落到打我嘅主意掛...

「一時時啦~」Jessie隨心咁講...

只見Jessie手上拎住咗一條類似接收天線嘅物體...

我仲見到支天線嘅周圍有好多細小嘅鐵絲伸咗出黎...

等等先... 呢支天線染有少少深紅啡色嘅漬...

呢支唔會係腦聯嘅天線黎架嘛...

好恐怖喎... 嗰啲鐵絲唔通伸延到個腦嘅唔同部位?!

『咩黎架...』我有啲疑惑咁問Jessie...

「係原本裝喺人身上嘅腦聯天線... 至於曾經裝喺邊個人身上,我唔話得你知。」Jessie向我解釋...

「但係我可以話到比你知嘅係:你個發射器發射訊號嗰陣,腦聯嘅接收器會刺激人腦部邊個位置。」Jessie指住嗰啲一條條嘅細鐵絲...

我望住Jessie喺度研究我段Code... 我有啲好奇...

『咁你有冇裝到?』我指著支腦聯天線,我諗佢知我問乜嘢嘅...

「你可以摸下我條頸後面喎~」我輕輕力摸... 我記得Jennifer都好似對過我做呢個動作

「如果裝過嘅話,佢地條頸後面唔撳得,會好痛。」Jessie解釋比我聽...

『所以你都冇裝過?』竟然?Jessie都應該係曾經喺未來生活嘅香港人喎...

「就係因為我讀BME,我憑我嘅知識知道腦聯嘅恐怖... 所以就算佢有幾方便都好,我都唔會用。」Jessie嚴正咁講...

「不過我對於佢嘅運作非常之清楚,應該可以解答到你嘅疑問嘅...」Jessie繼續講...

「我想試下你呢個發射器,我地要落去地底嗰邊喎。」Jessie示意我跟佢行...

『點解呢?』點解呢度唔試得呢...?

「呢度有啲人身上仲裝有腦聯架嘛,如果我地喺呢度發射信號嘅話,佢地都會接收到。如果係折磨大腦嘅指令嘅話,後果會好嚴重...」Jessie講得好有道理!只能怪我唔夠細心!

『我通知Jennifer一聲!』我示意Jessie等我一陣...

我跑咗去Jennifer間房搵佢...

「嗯?我都係跟埋黎好啲!嗰個Jessie吖...」Jennifer聽到之後扁一扁嘴...

呵!我知道啦... Jennifer佢呷醋~

不過我反而覺得幾窩心喎,至少咁樣代表Jennifer原來真係好重視我...

「Let’s go~」Jessie同我哋一齊去𨋢塔果邊...

我哋搭𨋢落咗B5層... 又再次嚟到之前嗰間CT房,但係今次係入去Jessie果間房...

Jessie借咗張檯比我擺低我部Laptop同埋個發射器...

Jennifer就企喺一邊睇我哋做嘢... 唔知Jessie介唔介意啦。

但係我硬係覺得有人望住我做嘢就好似有種無形嘅壓力咁!尤其是係Jennifer佢會對我有期望...

「咿啪...」Jessie閂埋CT房嘅門,啪着咗CT房出面嘅紅燈示意走廊上面嘅人唔好接近間房!

「呢度有5mm鉛板嘅牆,呢啲無線電信號應該唔會出到呢間房。」Jessie向我哋解釋...

「阿恆,我哋開始啦。」Jessie示意我重新啟動腦聯發射器。

我用Laptop連接Raspberry Pi嘅物體,再次執行原本裝喺無人機上面嗰段code!

「嗚!」Jennifer好似有啲痛咁掩住佢個頭!
更新到Chapter 52
琴晚癲咗 係咁寫文
Jennifer:
就係咁樣!
又一負皮
係喎,Jennifer會俾腦聯jam到
good有細心睇文
主席!我要求點人數
夠人嘅本躺聽日追加一篇
Suika Ibuki!
原來仲有你默默喺度睇文
喺度
鍾生!
搵咗3出嚟啦
集齊5個就出文
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞