我唔覺意穿越咗時空 遇到個神秘女仔?!

1001 回覆
33 Like 37 Dislike
唔係科嘢難嘅問題
係出到嚟做狗啫
Civil數唔算難 難嘅俾model做
大家都係N輾狗彼此彼此
電話壞咗
今日果篇遲少少出
Chapter 26: 夢

『Jennifer!』我猛然轉身... 只見Jennifer企咗喺R903嘅角落用憐憫世人嘅眼神望住我...

等等先?Jennifer?!冇可能架!點解會喺度?

我唔係返咗去2022架啦咩?等等先,點解要返去先?我唔明喎!

『點解你會喺度?!你幾時喺度架?!你唔應該喺度㗎喎!!!』我好激動咁雙手搭住Jennifer嘅膊頭!

我一時三刻唔明白自己嘅處境!我明明係上咗架九巴110㗎!明明喺紅隧落咗車架!

我冇困𨋢喎!等等先?我困𨋢???
但係呢段記憶...?點解我知道佢係Jennifer?

「阿恆... 阿恆。 阿恆!你冷靜啲!」Jennifer用佢對綠色嘅眼睛望住我...

R903嘅周圍突然變得一片漆黑!

我眼前淨係得返Jennifer... R903嘅電腦... R903落地大玻璃出面嘅風景... 周圍嘅凳... 全部冇晒!

點解會咁?!

Jennifer突然好用力咁攬住我...

「對唔住... 係我自把自為睇你發夢...」佢喺我耳邊細細聲講... 我仲聽到佢抽搐嘅呼吸聲...

「我冇諗過原來你一直都... 一直都要自己咁樣...」

『係囉!點解次次啲野就比晒我自己做,大家就去咗玩啊? 玩就無我份架,做野就有我份! 連食飯都係我自己一個吖!』我唔知點解會咁嬲咁對住Jennifer咆哮!

Jennifer好溫柔咁攬住我冇出聲,輕輕撫摸我嘅後尾枕...

「對唔住... 但係...」

「你其實發緊夢吖。」Jennifer突然用佢對發著綠光嘅眼睛望住我!

『哇!』我嚇一嚇!

我再望下四周... 係一間陌生嘅房...

只見書枱側邊擺咗幾台疑似顯微鏡嘅複雜儀器...

另外又見到書枱上面有塊豎直嘅大透明玻璃嘅擺設...

旁邊有隻落地大玻璃嘅窗,望出去見到海... 似乎呢度係高處...

隔籬有另外一張床... 張床鋪得好整齊...

成間房好整齊... 好似無人用過咁...

或者咁講,係成間房每樣野都擺得好整齊,好似啱啱執好咁...

我再望下... 原來Jennifer訓咗喺我旁邊望住我!

我頓時變得面紅,有啲怕醜...

始終我好少同一個女仔痴得咁埋!

「阿恆... 對唔住。」Jennifer第一次咁認真咁望住我... 我甚至可以喺佢眼中見到悔意...

「我唔應該偷睇你發夢嘅。」原來頭先係發夢...?

『但係頭先我係咪好惡咁對你?』我隱約記得... 我好似咆哮過?

「嗯嗯...」Jennifer擰頭...

但係我隱約記得我有...

「佢地拋棄你,但係我唔會... 因為我都已經被人拋棄咗...」Jennifer細細聲咁講左一句...

等等先...?係咩意思?

「你其實有啲似我。」Jennifer突然咁講...

『此話何解?』

「你慢慢同我相處就知。」Jennifer好平淡咁拋下一句,唔再多講。

Jennifer起身行咗去書枱度,喺果塊玻璃度撳左幾下...

我再細心啲睇... 原來果塊玻璃係mon嚟!

估唔到未來嘅Mon原來係咁優雅,可以好似擺設咁融入家具當中!

「恆,你肯唔肯做我嘅拍檔?」Jennifer示意我過去佢張枱嗰度...

『我答你之前,我想問你一樣野。』我記起之前Anson講過Jennifer之前嘅拍檔全部都死晒!

我仲記得Christina臨走前叫我小心啲!

Jennifer嘅背景似乎都唔簡單!

「嗯... 你想問我之前嘅拍檔發生咗咩事,係咪?」Jennifer嘆一口氣...

係喎!我唔記得咗太接近Jennifer會比佢讀心!

「唔係啦... 其實你喺阿公岩道上返車之前,我已經留意到。就算唔讀你心我都知你遲早會問我。」Jennifer嘅表情就好似俾人揭穿咗做完壞事咁...

「做我拍檔嘅人,每一次都係意外地死於同一個原因。」Jennifer一度解釋我一度聽...

「每一次都係因為我帶佢地去搵我想搵嘅G-Particle...

大家分頭行動搵嗰陣,佢地話發現咗一啲野...

我一跑過去之後就發現佢地暈低咗... 冇左心跳冇咗呼吸!

我試過施行CPR... 但係每次都救唔到佢地...

我當時手上點會除顫器...

試過有幾次就係我個拍檔直情僵硬左唔識郁...

而我地嘗試搬走佢,最後唔知點解佢地重咗好多,要幾個人先搬得走佢...

甚至試過一次... 我直情連我個拍檔都搵唔返。

我試過開對講機去track佢,之後send埋無人機去搜索... 個拍檔如同人間蒸發左...」

『會唔會係G-Particle做嘅好事?』我開始相信Jennifer唔係有心殺死佢地,所以嘗試推測呢啲人消失嘅原因...

「我都懷疑係... 我記得每次聽到佢地話搵到啲野果陣,我部電話都會響起收到G-Particle反應嘅警報... 睇呢度。」Jennifer對住個mon做左幾個手勢,跟住個mon就顯示左幾張Chart喺我地眼前... 就好似懸浮喺眼前嘅半空咁...

我細心一睇... 係信號強度對照時間嘅Chart...

『你會唔會有你對講機嘅錄音?』我就姑且試下用我僅餘嘅推理能力... 睇下有冇一啲蛛絲馬跡!

「有,喺呢度...」Jennifer再做另外一個手勢,開左另外一個directory...

『將對講機錄音嘅時間同信號chart嘅時間對照。』

「照佢嘅說話做!」Jennifer同個電腦講?

個mon跟住將個chart放喺上面,然後段錄音放喺時間線度!去到未來竟然仲係用緊Audacity!

『咁方便?』估唔到未來嘅科技原來係咁易用!

「專心。」Jennifer指一指咗個Play掣...

「Jennifer...! 我好似見到啲野... (沙沙沙...)呢個係碎片?嗚啊!... ...」我聽到錄音嘅聲,但係唔知喺邊度播出嚟...

我垂直順著Audacity嘅藍色時間線一睇...

就係Jennifer個拍檔慘叫果一刻,上面G-Particle反應條curve突然短暫飆升咗30個dBm,跟住就好快回落左!

「『絕對唔係巧合!』」我同Jennifer異口同聲咁講!
已經更新到Chapter 26
又到咗星期五喇~ 好快又可以休息
其實本躺日日都休息緊

原諒我今日果篇錯字可能會多咗啲...
始終壞咗電話而家臨時用緊電腦出文 冇乜心情校對
另外之後本躺會多嘢做... 所以之後出嘅文都未必會校對得咁足
希望大家見諒
160你好
各位早晨
今日星期六休息

點知發惡夢醒咗
近排好忙 已經無辦法寫文
我只可以應承4月內星期一至五都會有文
但係去到5月啲存貨就會用晒
大家早晨 本躺啱啱醒
陣間先出文
Chapter 27: G-Particle之迷

「『絕對唔係巧合!』」我同Jennifer異口同聲咁講!

『細心睇下,Peak之後嘅信號強度低過Peak之前...』我指著個chart...

『G-Particle嘅concentration同佢嘅信號強度有無關係?』

「應該有,頭先我喺北角發現你之前就係留意到附近嘅信號強度好高...」Jennifer將佢部手機放左喺檯面...

跟住就有一個新嘅chart出左嚟...

「但係你出現咗之後個信號就消失咗...」Jennifer指住個peak之後平復嘅位置...

我約略見到個Peak係100dBm... 轉換返係10MW...

10MW嘅功率大概足以同時推動一萬部冷氣機!

Jennifer望到個peak之後都目瞪口呆!

「如果真係呢個amount嘅能量... 已經足以令到你全身爆炸... 你... 你仲在生... 根本係一個奇蹟!」Jennifer口震震咁講...

突然比佢咁樣一講... 個感覺好奇怪...

咦?張chart...

『又係咁樣!你睇下peak前同peak後嘅level?』我激動咁指著張chart!

「的確... 如果據我讀書嗰陣嘅理解,應該係類似enthalpy嘅原理...」Jennifer喺度諗緊點樣解釋...

「唔知阿恆你有冇讀過thermo chem?我唔知地球嘅terms...
簡單啲嚟講就好似炸藥咁...
你放舊炸藥喺度佢唔會爆炸。
但係如果你點火嘅話,你會加左能量落去舊炸藥度...
跟住佢就會爆炸,釋放一大堆能量...
然後佢能量嘅state就會低過原本未爆炸果陣嘅state。」Jennifer用手比畫着...

『Enthalpy Change,高中嘅chem有讀過。』我大概記得個原理... 但係套用落G-Particle度...

「今日有咁多結論... 算好好架啦...」Jennifer望住我... 但係唔知點解佢眼中總係帶點憂鬱嘅感覺...

『你想...?』Jennifer突然捉住我隻右手...

「我就解答左你嘅疑問啦。你都仲未答我喎,肯唔肯做我嘅拍檔?」Jennifer誠懇咁望住我...

『可以吖。』我點點頭... 唔知點解同Jennifer相處果陣,我個人就飄飄然咁...

我平時太習慣用理性同知識去分析晒所有野... 一般其他人都會嫌我悶... 嫌我太認真...

唯獨Jennifer,佢唔單止無嫌我悶... 佢仲跟得上我嘅節奏...

呢種感覺好神奇。

「你填咗呢份Form先啦傻仔...」Jennifer指住佢個screen...

我用手一掂...

「你全名係?」 『葉詠恆。』

「年齡?」『22歲』

「身高?」『欸... 161cm』

...

「你有冇心儀嘅拍檔人選?」

我望一望Jennifer...

Jennifer:「就算你唔揀我,都可以... 因為都係由呢個AI去決定,唔係我地決定。」

『吓?你嘅意思係... 分唔分配拍檔係靠呢個電腦決定?』我有啲唔明佢地嘅運作方式...

「嗯。」Jennifer冇再出聲。

『我心儀嘅拍檔人選係佢,Jennifer』我好肯定咁講,跟住指著Jennifer...

隔左一陣...

螢幕上面出現左兩隻手掌嘅符號...

「放你隻手上去...」Jennifer拖住我隻左手,放咗上去...

然後Jennifer放咗佢隻右手上去...

「葉詠恆先生,再次歡迎您加入保衛隊。」個AI咁樣拋低一句... 跟住就無再問我野。

『搞掂?』我見到Jennifer收返隻手...

「係吖!你係我嘅拍檔啦~ 嘻嘻嘻!」Jennifer好開心咁箍住我隻手臂...

等等... 點解呢幕好似有啲熟悉?呢個動作好似係Jenny先會做...

我下意識縮一縮手...

『Jennifer你偷睇咗我個夢!』我面紅耳赤扮嬲咁話佢!

「咩喎!邊個叫你自己瞓著咗吖~ 連我拉埋你搭𨋢上黎你都唔醒!你推開我咪唔會俾我偷睇到囉~」Jennifer又扮鬼臉激返我轉頭!

明明頭先仲好有誠意咁同我道歉!

「定係你嫌我果度... 」Jennifer做呢個動作

『唔... 唔會囉!』我尷尬咁講...

我緊係知佢講咩啦... 話晒都食左Jenny嘅波餅幾次...

「好啦好啦~ 我帶你去一個地方先!」Jennifer拉著我隻手行...

點解我覺得... 我哋就好似拍緊拖咁...?
更新到Chapter 27
今日恆指大跌... 大受打擊
都係果句 可能好多錯字 又要麻煩大家幫我校對
都話咗阿恆佢都唔高架啦
各位早晨
啱啱訓醒 晏啲先出文
Chapter 28: 大本營

Jennifer帶左我出門口,跟住我地沿著石屎隧道行...

呢度嘅隧道同頭先地底嗰啲一樣,都係你行到邊啲燈先開到邊...

唯一唔同嘅地方係呢度仲有長期着住嘅紅燈。

我始終都係有啲唔適應呢種環境。

「呢度係大本營,所有嘅資訊,武器,能源嘅控制全部都喺度。」Jennifer帶我行到走廊嘅盡頭...

只見周圍有好多人,有男有女,大家都喺度有講有笑咁... 氣氛似乎唔似打緊仗...

呢度仲有好多儀器... 我見到一啲好似ICAC果邊作戰室嘅mon同埋Joystick...

另外又見到一個大畫面顯示緊全港島嘅地圖...

另外又有一個畫面顯示曬成個海防博物館... 吖唔係。

係海防基地嘅能源分佈圖...

我留意到大家都用一個驚奇嘅眼神望住我... 令我有啲唔自在...

「等我同大家介紹先,呢個係我嘅新拍檔阿恆。」Jennifer同大家講...

『大家好,我叫阿恆,之後請大家多多關照!』我禮貌上同大家打聲招呼...

只見大家都係望一望我地兩個... 冇乜特別表示咁...

「欸... 佢地係咁嘅... 其實佢地唔係太鍾意我...」Jennifer喺我耳邊細聲講...

咦,我好似見到熟人?

「咦!阿恆你醒返啦?」係Jessie!原來佢喺度派緊野飲比大家...

「我話你地知吖,阿恆啲廣東話好叻架!」Jessie興高采烈咁同大家講...

「真係?」 「睇佢個樣真係唔似喎...」大家議論紛紛...

『咁... 我都算係土生土長嘅香港人嚟嘅...』我有啲尷尬咁講...

「好啦~ 我有啲野要同阿恆去做,失陪先啦...」Jennifer有啲尷尬咁拉我走...

「都唔知今次呢個幾時比佢玩爛...」我聽到有人細細聲咁講!

好過份!竟然咁樣話Jennifer!我正想反駁之際!

「恆,我唔計較。」Jennifer拉我行... 唔打算反駁任何野...

我唯有繼續跟住Jennifer走...

Jennifer帶我出咗嚟,原來頭先我一直身處喺大帳幕入邊...

只見大帳幕由原本嘅白色而家變左做黑色...

點解會咁嘅呢...

『Jennifer... 呢度改變咗好多... 』我企左喺度望住大帳幕...

Jennifer反而無覺得有咩驚奇...

『呢度以前係海防博物館,我上個暑假做委託果陣都有嚟過...』

我仲記得我做暑期工嗰陣,同人哋個工作人員講我想做完嘢喺海防博物館行多陣... 跟住就被人趕咗出黎!

『呢個大帳幕係當時颱風吹爛咗嘅... 之後呢度就一直裝修,一直都未開返...』我指著個帳幕...

「你講嘅係2018年?」Jennifer突然一講... 等等先?佢果陣應該出世冇耐架咋喎...

『你又會... 你果陣仲未嚟地球掛...』

「我係海防基地4位創立人其中一位喎,呢啲事情我點會唔知呢?」Jennifer對住我回眸一笑...

『吓?!你認真架?』我係估唔到Jennifer嘅地位咁高!

「雖然大家因為G-Particle果件事而唔鐘意我,但係我的確係幾有地位架。」Jennifer輕輕咁拋低一句...

「嚟,呢度有條梯爬落去。」Jennifer帶我嚟到升降機塔條橋... 咦?

『等等,橋上面嗰啲... 係炸藥!』我留意到連接升降機橋嘅支柱裝咗好多一包包白色長方形嘅物體!

「係吖。不過我地唔係去橋果邊吖。」Jennifer一啲都唔驚訝...

咁應該冇野掛? 我跟住Jennifer爬條梯...

下低呢到係草叢,不過中間有石屎路可以行...

而且我留意都天色開始有啲暗... 但係呢度室外似乎無照明...

跟住Jennifer帶我嚟到一間石屋房... Jennifer打開鐵門...

「我諗係時候要你揀返支自己嘅槍啦阿恆...」Jennifer嘗試開著間石屋嘅燈...

「妖!又開唔着!」呢度冇連接大本營果邊嘅電力?

「你等等。入邊有啲暗我怕你睇唔到... 孭我上去。」Jennifer叫我孭起佢,等佢可以爬上石屋嘅屋頂...

我踎低... 比Jennifer坐上黎...

我嘅膊頭同頸感受到Jennifer個屁股仔...

「吖!」Jennifer借力一跳就爬咗上屋頂...

「池... 啪!」屋頂發出怪聲!

眼前石屋嘅燈閃一閃... 然後全部都著晒!

入邊有... 好多好多槍... 有幾個架裝著一盒盒綠色嘅彈藥...

「碰!」Jennifer突然喺屋頂跳返落嚟!

哇!佢真係唔怕跌親嘅咩?

『喂!小心呀!』我望一望Jennifer...

「都話咗唔好喂我囉!」Jennifer扮嬲咁話我!

『小~心~吖~ JENNIFER 大人!』我特登拖長嚟講!

『滿意麼?』我笑面盈盈咁望住佢~

「哼~」Jennifer滿意咁哼咗一聲,然後拉咗我入石屋...

石屋入邊有啲好似草嘅味道...

總之就係好似好耐無開過咁...

但係我仲聞到另外一陣味道... 係Jennifer嘅體香...?

而家我地兩個喺一間咁狹窄嘅房... 係Jennifer嘅頭髮散發出嚟嘅香味...

Jennifer拉一拉我... 似乎想喺我耳邊講嘢?

「你個鹹濕仔!」Jennifer大力拉我耳仔!

『哇!痛吖Jennifer!痛吖!』我慘叫!

「好啦認真啦。」Jennifer攞咗其中一把掛喺牆上嘅步槍落嚟俾我...
更新到Chapter 28
祝大家今日有愉快嘅一日
大鑊 又寫文寫到唔記得咗要做功課
啱啱訓醒
Chapter 29: 情有獨鍾

Jennifer攞咗一支貌似AK-47嘅槍比我...

只見呢支槍係用啞灰色面嘅槍托同埋手柄...

唔係原本AK-47嘅木製槍托同手柄...

「呢支係AKM,係用7.62x39mm嘅子彈...」Jennifer一度介紹... 攞咗盒子彈指一指比我睇...

『你呢?你平時除左你支FN57之外就係用PS90?』我想睇下Jennifer會唔會比到啲提議我可以點揀槍...

「我?我如果真係有任務嘅話... 我係用呢支...」Jennifer去咗另外一個櫃度搵...

然後佢拎著一支沙漠色全聚合物製槍身嘅SCAR!

直情同我平時玩PUBG會見到嘅SCAR一模一樣!

『SCAR-L!』我喺現實見到呢支槍有啲興奮!

「吖,不過我係用SCAR-H TPR版嘅,用0.308 Winchester,同埋我嗰支槍管會長過呢支...」Jennifer用手比畫着...

「但係你仲未用過步槍... 我都係建議你用口徑細少少嘅槍...」Jennifer有啲擔心咁望住我...

突然有一樣野吸引到我嘅眼光...

係一支木製槍托嘅長槍... 上面裝左一個舊款嘅瞄鏡...

「呢支... 係Dragunov SVD...」Jennifer有啲猶疑咁講...

Dragunov SVD係一支蘇聯製嘅半自動精準步槍...

性能上比唔上之前喺北角PLA用嘅QBU-88...

但係,如果我冇記錯嘅話SVD經過改裝之後可以用到0.308 Winchester嘅子彈!

0.308子彈嘅穿甲性能總比PS90嘅5.7mm好...

同埋最重要嘅野係... Jennifer都係用呢種子彈,我哋大家淨係帶同一種子彈就可以,方便好多!

「你想同我share同一種子彈?」Jennifer突然咁講... 跟住佢望住我不禁甜笑咗一下...

『嗯。』我點點頭... 然後攞咗支SVD落嚟...

SVD嘅槍管比我想像中長... 喺窄嘅空間要好小心先得...

我將支SVD拎左出去出面,然後就返去石屋再搵下有冇SVD嘅子彈用著先... 我另外再搵埋有冇瞄鏡,夜視鏡之類嘅...

「你同佢真係有啲似...」Jennifer喃喃自語...

『你指邊個?』

「俾人軟禁咗喺九龍果個教授... 佢之前又係好似你咁鍾意揀啲冷門嘅舊槍...」Jennifer喺度回想着...

『咦?你睇下!』我搵到一本白色嘅簿仔!

封面寫住:SVD 0.308 Winchester Conversion Manual...

「你想試試?」Jennifer都見到我手上本Manual...

『嗯!我地係拍檔黎架嘛,應該互相遷就對方先啱... 我槍法唔好嘅話我就練到好為止!』我好堅定咁講!

「好! 執野啦咁,我帶你去另外一個地方。」Jennifer示意我起行...

但係我地無諗到一樣幾重要既嘢...

點解會有本咁嘅Manual喺度嘅呢?

Jennifer帶我嚟到一啲舊屋附近... 只見啲舊屋嘅玻璃已經有部分爛左,有啲門直情係拆咗嘅...

我仲見到舊屋嘅牆身生咗啲攀援植物...

有啲陰森恐怖...

「好啦,我而家會做你嘅spotter,你負責開槍。」Jennifer拉停我...

呢度距離舊屋仲有60-70步距離...

我即刻攞左一啲子彈壓入SVD嘅10發彈盒,然後將彈盒裝上SVD。

「卡刷!」我將一發子彈上膛... 準備就緒。

「左上角嘅窗,11點鐘方向。」Jennifer手上多左支佢用開嘅FN57,開左支tatical laser指住其中一隻窗...

我舉槍透過瞄鏡瞄準... 然後扣扳機!

「卡碰!」槍托將開槍既後座力大力咁撞落我右面嘅膊頭!

不過SVD呢啲步槍嘅槍聲真係令到我嘅耳仔有啲痛...

「沙...」係玻璃碎裂嘅聲音!SVD嘅槍法果然神準!

「塗鴉上面R字嘅圓圈中心。」Jennifer指住牆身嘅一個塗鴉...

「卡碰!」「Miss!偏右1米左右。」Jennifer提醒我...

「卡碰!」「都係Miss,今次偏左。」Jennifer搖搖頭... 示意我交支槍比佢。

「你個scope未調整好...」只見Jennifer喺個瞄鏡上面扭咗幾下... 跟住再舉槍瞄準...

「卡碰!卡碰!卡碰!」Jennifer連開三槍!

「你自己望下。」Jennifer比返支槍我...

我通過3X光學瞄鏡一望... 只見舊屋上面個R字圓心多咗3個窿... Jennifer嘅槍法真係好犀利!

我再望一望Jennifer... 哇!我嚇一嚇!

佢對眼變咗發鮮紅色嘅光!同頭先喺北角海旁嗰陣一樣!

「恆?」Jennifer留意到我唔妥...

『你... 你... 你對眼...』我有啲驚...

Jennifer突然行過嚟... 然後慢慢攬住咗我...

「嗯... 唔好望我對眼啦... 我知我對眼又發紅吖嘛... 係基因遺傳架。喺火星我哋叫呢啲做獵人眼... 係一個非常之罕見嘅.. 病。」

「有獵人眼嘅人有非常之好嘅視力,但最多只能夠維持20分鐘,跟住就會好攰同埋無力... 如果用得太力嘅話仲可能會唔夠20分鐘就直接暈低... 」Jennifer喺我耳邊解釋... 我一度聽...

「我知你會覺得我好恐怖... 好唔習慣... 甚至... 甚至覺得我係怪獸... 如果你真係唔想做我嘅拍檔嘅話... 我唔怪...」Jennifer一度講我一度感受到佢有啲震...

『Jennifer!我係驚。你感受到,我都震緊。』我雙手震住咁搭喺Jennifer嘅膊頭...

我雙眼望住佢微微發著紅光嘅雙眼...

『但係我唔會因為咁樣而唔要你呢個拍檔!』我花盡九牛二虎之力望住佢雙眼講...

『我覺得,你嘅獵人眼係你獨有嘅天賦,唔係一個病。我唔理其他人點樣睇你,至少我唔覺得你係怪獸!你就係你,Jennifer!』我都唔知邊度黎嘅勇氣... 竟然將我嘅心底話講晒出黎...

Jennifer對眼嘅紅光... 慢慢變返微微嘅綠光...

「多謝你... 但係我... 都做咗好多唔好嘅事... 嗚...」Jennifer細細聲咁講...

我而家先醒起... Jennifer其實好怕俾人拋棄...

畢竟佢已經俾人拋棄咗。
更新到Chapter 29~
今日都有啲嘢做... 如果真係多咗少少錯字就話返我知
希望大家鍾意嚟緊個故會行嘅路線~
Kalashnikov AKM:

FN SCAR-H:

Dragunov SVD:

FN PS90:

FN 57:

Bofors 40mm:

AK630, GSh-6-30:

AK630 CIWS in operation: https://youtu.be/lVKBtwI0EOk?t=9
有毒者話我知 佢想見到啲槍嘅示意圖
咁本躺就唔客氣了~
幫推
多謝供求巴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞