我唔覺意穿越咗時空 遇到個神秘女仔?!

1001 回覆
33 Like 37 Dislike
Chapter 44: 我哋只可以做拍檔...

「返黎啦?」Jennifer笑面盈盈咁望住我...

『嗯...』我有啲唔敢直視Jennifer... 唔知點解頭先比Erika咁樣講完之後,我就滿腦子諗住Jennifer...

我盡量同Jennifer保持距離... Jennifer喺度沖緊嘢飲...

「嗯?做咩吖?奇奇怪怪咁?」Jennifer望住我... 我就避開佢嘅眼光...

『冇... 冇...』我有啲唔自然咁答...

「過嚟,我睇睇。」Jennifer放低咗杯嘢飲...

『唔好... 嗚!』Jennifer已經用佢個頭捱落我度!

我嘗試咩都唔諗... 色即是空!空即是色!@*##*...

「你覺得你真係瞞得過我咩?」Jennifer把聲喺我心入邊出現...

我亦都感受到... Jennifer原來好重視我?佢好怕會失去咗我...

佢覺得我會比Jessie搶走?佢唔鍾意我偷望Angie對腳... 佢會好妒忌...

『Jennifer... 你... 你都...』我都感受到... Jennifer原來一直都好孤獨... 好需要人去陪...

縱使佢嘅外表好似好堅強,所有野都親力親為...

佢被自己火星嘅人拋棄咗之後一直都要自己照顧自己...

原來拋棄佢嘅人... 亦都係佢最愛嘅人...

佢原來係比自己最愛嘅人傷害...

突然我感受到Jennifer走去望我同Jennifer Year 1果陣嘅記憶...

比佢見到我入到大學嗰陣無朋友嘅情景... 比佢見到Jenny主動就嚟識我嘅情景...

俾Jennifer發現咗我對Jenny嘅感情...

都俾Jennifer發現左... 我對佢都有感情...

「恆... 你錯在... 太易動情。」Jennifer輕輕摸著我嘅後尾枕....

但係Jennifer都... 佢都對我有感覺架喎!

『咁但係你... 你明明你都...』我感受到...

「對唔住,我哋只可以做拍檔。」Jennifer有啲心痛咁講...

我... 又俾人reject了...!

「我仲未ready... 唔係你嘅錯...」Jennifer喺度解釋... 但係我已經無心情聽啦。

「但係你已經做得好好啦,知唔知吖?」Jennifer緊緊咁攬住我... 喺我耳邊講...

我個心好痛... 我明明已經冇諗住表白...

但係竟然會咁樣俾人reject... 仲要俾人睇穿晒我個心!

「你今日仲有好好照顧我... 你抱我入黎嗰陣仲幫我蓋咗張被,我知架。你擔心我,怕我未唞夠所以唔比我再用我對眼,我都知架。你有細心聽我嘅指示,避免開任何發射無線電嘅裝置,咁樣嘅情況下你都捉到隻飛機出黎,我覺得你好叻㗎,你知唔知吖,恆!」Jennifer一卵咀咁講...

點解... 點解明明我已經咁努力... 點解都係無人鍾意...

點解吖?!

我不禁留下兩行眼淚...

「我係鍾意你㗎。就算唔係識咗你好耐都好...」Jennifer用綠色雙眼望住我同我講...

「但係... 我唔敢... 你要明... 我仲未走得出個段痛苦嘅經歷...」Jennifer有啲嗚咽咁講...

Jennifer諗咗一諗...

「你... 如果我叫你留低同我一齊保護大家... 你肯唔肯吖?」Jennifer搭住我膊頭問我...

我頓時猶疑... 我心入邊的確仲想返去...

我仲想見返Jenny.... 我... 其實我都放唔低...

「我唔怪你吖。」Jennifer嘅雙眼就好似憐憫世人咁...

「我應承你,當我同你搵到G-Particles之後... 我就會送你返去。」Jennifer好誠懇咁望住我講...

『我亦都應承你... 喺我離開之前... 我會... 我會好好做你嘅拍檔... 去保護你... 同埋照顧你!』我喊住咁講...

「係互相照顧先啱吖。」Jennifer糾正我...

『嗯!』我都用力攬住Jennifer...

「同埋呢... 阿恆... 對唔住吖... 我頭先唔應該強行上你...」Jennifer喺度講...

喂!咩叫強行上...

『你知唔知自己講緊乜嘢吖...』我喊住失笑...

「妖!噗...」Jennifer都意識到自己講錯野...忍唔住笑左...

「係啦,呢杯你嘅。」Jennifer遞咗隻杯俾我...

『有無加野架?』我睥一睥Jennifer...

「有~ 你估下加左啲乜野?」Jennifer有啲調皮咁講...

『又安眠藥?!』我真係就咁訓得著架啦喂... 唔好再落藥啦!!!

「加左啲愛比你~」Jennifer對我做心心嘅手勢... 望住我傻笑...

佢... 呢個表情好可愛!

『妖!』我尷尬失笑... 今次係佢第一次Flirt我...

「飲啦!」Jennifer輕輕拍我個頭...

『「咕嚕嚕嚕...」』我哋兩個都拎起隻杯飲...

『咁你嗰杯... 照落?』我認真咁問...

「嗯... 如果無落嘅話... 我會發惡夢。」Jennifer有小小憂傷咁講...

『會見到佢?』佢當然明我指邊個啦...

「見唔到... 你記唔記得,你睇到個段我俾人強行洗咗腦嘅記憶呢?」Jennifer提起... 我就有啲印象...!

『就係佢?』我小心咁問...

「嗯... 但係我已經... 連佢個樣都諗唔返起...」Jennifer震住咁答我...

『放心... 唔好諗佢啦... 而家有我做你嘅拍檔...』我嘗試安撫佢...

早知就唔應該問佢呢樣野!都怪我唔夠細心!

「你要記住... 佢同我一樣... 都唔係人類... 你係唔會夠佢鬥㗎...」Jennifer仲震緊咁講...

『好啦好啦乖啦... 訓啦Jennifer...』我好似氹細路仔咁氹佢...

「嗯。」
更新到Chapter 44
今日爛咗龜 心情唔好
突然我感受到Jennifer走去望我同Jennifer Year 1果陣嘅記憶...

係咪打錯名?
係Jenny先啱
明明之前internal 校對改過嚟
似乎無update到

sor
又多個負皮喎
仲寫唔寫好?
啲正負皮數字真係好奇怪

就好似股票上上落落咁
留名
多謝支持!
竟然會比你發現到
美帝啲創意真係cls
比佢見到Jenny主動就嚟識我嘅情景...

啱啱翻睇見到有錯字
美帝有創意嘅話
咁俄佬應該係痴線佬
突然我感受到Jennifer走去望我同Jenny Year 1果陣嘅記憶...

比佢見到我入到大學嗰陣無朋友嘅情景... 比佢見到Jenny主動嚟識我嘅情景...

一次過改啦
話說點解冇咗嘅?
一日live咗
真係好好睇
真係受寵若驚

成全你喇

更新到Chapter 45
估唔到仲會有新讀者入黎
妹妹仔真係好fun嘅姐
點解呢道個個都不推文嘅?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞