Dune 沙丘瀚戰 劇透討論區 (1)

1001 回覆
24 Like 23 Dislike
個condition 佢冇係戲到提都好事黎,因為係書到我都覺得有啲劇情工具
所以PAUL 攞晒佢地之前儲落既力量

Atreides smash!!
跟住ray SKYWALKER將佢支激光劍埋入沙入面
就算入魔佢都係經過亡國又逃亡的險境先會咁變化
今次係王子落難記,下集係唔係復仇記
我諗成套片可以較返光少少?
呢個光暗度真係有啲催眠

不過
冇呢度講得咁差
同埋我想問即係Paul之後
有細佬妹?

同埋幾肯定
之後會有spin off
可能電視 可能動畫
Feel到幾方人都
好多底蘊未講/冇時間講
會有個阿妹 Alia
https://youtu.be/uP8ZVCRfE1w
「鐵漢柔情勝過黎明」
我覺得本身Dune就唔係一個咁有娛樂性嘅系列,佢本身係著重多啲係解構返佢呢個英雄嘅套路,而魔戒就正路好多
書到啲大戰直頭跳撚曬,得兩三場單挑
光暗可以參考返 #226
套戲算係咁
如果可以縮短下d過場戲 減少預視既頻率就睇得舒服d
都係其實佢宜家搞到咁我寧願佢cut埋醫生去
唔係兒童嘅,但係一定正路好多,同埋比較接近Adventure 故事,Dune 就係攞呢個setting 黎哲學
似eragon咁爛尾冇第二集

早知唔撚入去睇
cut左佢又唔得,其實加句佢想搏一搏果萬份之一嘅機會其實就好啲
咪係囉 大家取向都唔同
但係啲宣傳硬係要話乜嘢魔戒 星戰 接班人
搞到啲人入場前嘅期待錯晒
我只係覺得佢個2D效果怪怪地,諗緊係咪因為我睇得少IMAX
dawn嗰幕睇得好辛苦
套戲啲art direction同運鏡咁我諗係戲院硬件問題
正片應該無咁暗
佢劇情其實cut到同David Lynch 果個版本頭果個幾鐘一樣再多啲,但佢再做多好多角色嘅build up同冇咁趕劇情之下都已經兩個半鐘

雖然書到內閧part真係好中意,同埋食飯果幕
然後睇完就屌套戲垃圾
唔使加啦,醫生又唔係傻仔,點會估唔到老婆死咗
而且佢都講咗句“我冇得揀”
有 同院不同場
我剛才都覺

第一下係Paul同阿媽水杯果度
同埋之後光源越低啲scene越明顯
咁樣睇落清楚啲姐
我覺得會有sequel
想知David Lynch套電影時間幾長?
係咪做哂成本書?
套戲點都應該會拍下集wo,佢隻boardgame 係用演員個樣黎做卡,有D characters 未出現但已經casting 左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞