Dune 沙丘瀚戰 劇透討論區 (1)

1001 回覆
24 Like 23 Dislike
其實我都講左架啦 其實有d 傻9係到踩呀
講廢話 一律唔撚理咪算 d marvel 傻9 係好撚煩
唔鍾意戲入面既剪接=tvb fans

唔鍾意戲入面既打鬥=marvel fans
你睇開tvb鍾意聽開播主題曲

Timothee
點解最後都係變左marvel罵戰係咪連登仔失去睇戲能力根本係apples and oranges,唔明有咩好噪
覺得套戲好睇,但打戲真係唔係dv強項,唔代表套戲差嘅
完全唔知做乜鳩
最撚on9係明明呢度都冇人話神枱
硬係有班傻鳩睇開fast pace一套過戲
唔啱睇就走入嚟話伏玩二元對立
再唔係就問啲咩點解公爵喺天花
不過都唔意外
有班人睇戲不嬲腦退化
以前啲mcu戲可以套套都要擺個Q&A喺到解埋啲on9問題
唔好以偏概全
連登仔現實中鵪鶉,網上鍾意周圍搵人屌
唔比屌同上神枱有咩分別
slow pace戲屌slow pace
你話打戲略差 音樂有啲失望呢啲冇人會屌你架喎
唔係唔比屌不過見到佢地屌d咩位咪知道大概佢地有咩expectations囉
導演一貫水準
反而感覺劇本係導演作品最普通嘅一套

Hans Zimmer配樂好夾個氛圍
我認我睇完超粒方先知道依套戲
又話神作又話會係下一個流行文化
我以為會係星戰或者魔戒咁
真係第一次睇戲睇到望鐘
以後marvel 年代嚟講,下一個流行文化錯唔晒
條友食開外國youtuber二手飯,冇參考價值

我都覺得有個尾有小小拖,但期待下集更精彩
從來藝術片都無大興過
觀眾口味反而進化左 人學識越高 先會比較欣賞文藝片
你試下農夫 唔識字去睇文藝片
吊撚晒鬼啦
Marvel 商業片成功 背後好多因素
你睇下神奇女俠2 大家都唔buy就知
香料係珍貴既物質同埋代表左財富
呢到我明,但香料點樣成為飛行星球之間嘅必需品?
而且有冇講過點解長期暴露於香料中會有藍眼?
精算師要high 香料去計算航道之類
太多好扮野好似好重要既對白不斷loop
主角生黎就係做主角好難代入
睇嘅時候都有呢個同感
嘩頂
你真係樣樣都鳩up既
我睇錯左姐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞