Dune 沙丘瀚戰 劇透討論區 (1)

1001 回覆
24 Like 23 Dislike
睇到佢擺pose 哇仲唔係騎蟲
之後原來攬炒 以為要死得風光先擺pose
騎沙蟲果個唔同人黎架下話, 有冇小說撚講下
我唔信佢咁樣比人插都唔死
記得少少原著 騎砂蟲係要用嗰支勾 勾住砂蟲甲殼 好似碼頭咕哩咁 定住個身 先騎到
1. fremen 準備殺都唔撚理 加上佢地都唔會理
2.已經無關係 點都要殺(但paul 老豆都儘力搵香料)
3.係
唔係通信 係畫面證據
一定係佢啦
其實覺得原著個世界觀過癮
Analog 為主既未來 係幾新奇
點解咁肯定, 呢種skill同族人都有可能識架喎, 都未交代
都係果句有冇小說撚解話
得衛星可以影相拍片?
因為1佢專登拎個兩枝野係到
2佢研究左沙丘咁耐識都唔奇
3.佢專登同paul 講叫佢地走先 佢地仲問佢咁你點走
佢剩係笑左一下
贊同
咁你都要有野先帶到個訊息出去,
如果你有個巨型發射站帝國都同你拆左佢啦
咁佢個星球有都要有人可以生存到先得架
1) 本身就對班fremen 無辦法 只要採到香料就夠
2) 帝國唔會出面話打佢 都叫肥佬自己搞掂我唔保佢
3) 世仇所以帝國想佢兩個兩敗俱傷
真言嗰班因為男主老母反抗生咗男主打亂晒
變咗男主個家族無利用價值 但係佢兩個就有
佢個女未知佢死左嘛
我預左佢係識騎沙蟲, 唔反對呢點
但係暫時未有野證明到最後果個真係佢黎
因為聖母一伙講就係維持世界平衡,實質暗中破壞平衡傾向自己,保障利益
咁依家最大利益係打柒主角一家咪拉攏肥佬+王帝
無記錯就係張震用普通話講
所以真係有解答
要mon星球除左衛星..仲有咩好介紹
你搵小說撚黎解答下
但佢比人插咗刀
咁依家係咪死剩老母同仔
因為係故事背景底下 個世界唔存在任何人工智能 因為曾經因為科技打咗次宇宙大戰
所以先開始去提升人類自身能力
你諗下連星際穿梭都一定要靠高級晶算師去計算先可以進行到
所以無辦法
嗰個應該係求其一個fremen啫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞