Dune 沙丘瀚戰 劇透討論區 (1)

1001 回覆
24 Like 23 Dislike
諗返 paul 同老母食早餐嗰場戲 如果有梁朝偉嘅眼神 就真係好撚掂 𠵱家個男主角眼神有啲閃縮
個地方咁危險 緊係交比細既做開荒牛
而家過左咁多年穩定晒 咪搞內鬥收割囉

利申 無睇書鳩up
聽你咁講 有埋會精彩啲
訓左個人係入面咁耐都好應該內訌下
但戲就幾句埋左尾
內訌完晶算師仲要加入埋harkonnen 依家戲冇左依段 唔知下集點交代依條線
宜家晒左好多時間上堂:阿拉吉斯地埋風物堂
點樣老母控制?殺到唔殺要留個隱憂係度?
肥佬都唔係傻 皇帝唔出手幫佢都未必出手
即係偷襲前晶算師其實已經倒戈左?
關乜嘢事
marvel吸引到嘅一大半觀眾本身都唔太會入場睇其他非popcorn movie架啦
一開始Paul 訓幾次覺 鏡頭都係有d黑色液體郁 係咩意思?
同沙漠沙中露營帳篷 d水 同老鼠耳仔血液 有冇關係
定真係電影中藝術成份
Btw 戲院睇見到銀幕好污糟 係唔係得呢部戲做到 好多純白 純黃位
個肥佬訓個d黑油係咩黎?
麻醬溝老抽 食腸粉用
唔知星戰隻Jabba,概念係唔係來自個肥佬
即係星戰係Dune娛樂版,仲要有著得少布嘅女
有無人可以解釋下zendaya比刀捅隻手滴血嗰幾幕 究竟係paul個vision 無成真 定係留返下一集伏筆位?
可以話得沙丘就得天下,人哋坐正左仲會唔會拱手相讓?
臨尾先第一次見女主角,有咩要發生都係下集嘅事
可能當死左
如果要自爆 無需拎爪 好唔合理
後文已經解釋 個爪係用黎騎
...........
大佬我字都打埋出黎你都仲錯緊係咩玩法

佢比人插之前係想騎蟲走, 點知比人插左刀,
咪直接人手拍地下引條蟲黎自爆囉......
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞