Dune 沙丘瀚戰 劇透討論區 (1)

1001 回覆
24 Like 23 Dislike
睇個陣都有諗點解唔叫埋佢老婆同家族一齊住
Thanos 帶住班兵衝出去迎戰就冇再見過
水行俠戰死嗰度
兩母子揸蜻蜓起飛嗰陣係咁影佢地後面個窿做乜野
最後又無野出嚟
拍埋醫生啪制熄罩係咪會完整啲
明明有提過鄧肯(水行俠)勁到喺帝國兵中都係最top
點解咁都可以毒唔死對面個boss, 應該計算過曬㗎喎
睇落感覺就係
一個咁嘅勢力洗唔洗圍毆呀
咁不如直接去佢家鄉連根拔啦
咁班fremen咪好勁
duncan都差啲死
Dune個星球冇衛星監察,係完美嘅行刑場,做完都冇人知
上面講左男主家族軍隊戰力高
對家都要帝王軍幫手先有勝算

男主家族得民心壯大 就去打佢
你話啲民心會點
日日食香料食到藍眼又有地形優勢勁都好正常
我係屌華納呀,最低限度你都拍到第一本書, 講真而家d一般般既人都或者會睇埋個故仔,你而家隔咁耐真係乜mood都冇晒~
1. 下面有講 沙丘無衛星 做咩都睇唔到
2.亞崔蒂交唔到香料可以名正言順打
仲有得罪埋哈根尼 雙管齊下
其實沙碢先係外傳~
佢既幻象同黑人有關既有兩個 如果我無記錯
一個係佢地成為好朋友 黑人指導佢點樣利用沙漠去生存
另一個就係決鬥個陣落敗俾對方捅中
我諗就幻象內容 主角俾黑人捅中應該都唔會死 反而係覺醒某啲力量 但主角選擇自保 擊殺對方 無跟從幻象指引去做
好撚肯定好多人miss咗依點
明明權力核心開會有講
其實知道哈肯能家族咁仆街 點會信佢會放過自己 真心弱智
但同時可能都係想提供個方法俾男主老豆都用生命換取對方生命 以保男主一命 去發展落去
因為一個家族含咗 另一個家族唔含得 會大失平衡 帝國唔會容許呢種情況發生
不過醫生都係弱智仔嫁啦
之後都有提 搵黑妹叫佢報比帝國知
黑妹先話帝國叫佢乜都唔好講
大概係咁
做個緊張氣氛 覺得帝兵會出黎搞尻佢地 最後咪講返班帝兵追咗另一條路 搞尻博士
仲有咩勢力可以栽贓嫁禍?
即係男主角係天選之人 去復仇帝國?
一打十幾 仲唔勁
帝兵每個人都係勁過普通兵 鄧肯都一人殺十幾個 無力先俾最後三個圍死 真心如果好似男主一開頭講 俾男主幫手 一定唔洗死
不過到時候又未必過到風暴
所以事事都命有主宰
無證據帝國用咩藉口都得
仲要借肥佬男爵手 其他人邊有聲出
戲中 Atreides 滅門得幾窩囊

改編角度 不如呢段暫時跳咗 一開始故事就寫兩母子逃亡 去搵Freman 人

到套戲收得 再拍前傳
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞