Dune 沙丘瀚戰 劇透討論區 (1)

1001 回覆
24 Like 23 Dislike
有d人鍾意冇啦啦針住某個位 然後好固執咁唔接受任何意見
👍🏻👍🏻👍🏻
https://read01.com/dLg46P.amp
肥男爵吸完毒氣痴左上天花? 呢幕睇得唔清楚有冇人解釋下
1. 因為姐妹會散播咗啲迷信謠言, 話有對外來既母子會帶領佢地。 班人自動代入咗做主角兩母子。

2. 唔係, 姐妹會都有派其他女女同人生仔。

3. 與生俱來, 你可以當優生學去到Paul果代進化咗有預知能力。

4. 姐妹會有哂計劃俾老母, 預佢生個女, 但老母生咗個仔幫老豆繼承(我估), 令到the one早咗出黎。 早咗出黎就打亂咗個計劃, 所以就好似上面咁講係個星到散播謠言幫佢地兩母子。

5. 算係姐妹會部分計劃, 溝溝吓溝到個預知能力者
記得教主只係提肥佬唔好殺主角母子?好似無特別講老母啲咩。
果場戲我理解只係教主代皇帝落旨,話會搵薩督卡幫肥佬, 算係公事。
教主去見阿Paul就係代表姐妹會而唔係皇帝。
就戲黎睇, 博士係官方定土着都有一定身份,Paul應該refer呢樣野。
佢有個裝置去行路 因為太肥
所以係天花板無事 不過都差d 死
啱啱睇完 幾正
不過第二集先係戲肉
呢幕好多人衝出嚟認屎認屁 個畫設計的確係有問題喎 Baron 件衫同個天花差唔多色 都係嗰隻卡其色 平面設計上 呢啲叫「黐地」係好低級嘅錯誤
好似係因為太肥 Baron 係著咗定坐喺懸浮裝置 所以中毒氣後 升咗上天花板

原著個懸浮裝置係點 就唔係好記得
頭一幕佢講完沙漠係屬於我 之後見佢企咗起身 幾米咁長
我以為佢係沙蟲人形形態
之前有巴打講左好似沙蟲個到咁黑 可能係戲院硬件問題 原片係清楚 同樣問題星戰都出現過
嚴格講

人地寫到明part one, 你仲要嚴格講
人地冚家剷晒都叫無起伏
星戰魔戒哈利波特第一集都無沙丘完得咁核突啦
戚家陷家剷仲傷心過佢
其實有d分別 哈利波特一集一本小說 星戰當年第一套電影個尾擺明未有計畫拍落去
魔戒哈利波特第一集好似都真係拍一本書既內容?
呢套野得書既一半咋陰公
你都係死番去你個𠝹櫈po算啦
痴線! 點睇都係醋加橄欖油點麵包啦!
幾好睇 佢老婆最正
幾好睇 佢老母最正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞