Dune 沙丘瀚戰 劇透討論區 (1)

1001 回覆
24 Like 23 Dislike
trailer 同正片好多時真係兩個完全唔同 tune 色... 記得《星球大戰8》當時 係 megabox IMAX 睇完 3D tralier,覺得超正,戲飛一有預售即刻衝去買... 點知片頭 Logo 一出就知出事... 亮度幾乎得當日預告片既 4 成,全部夜景都係估緊邊個同邊個肉搏緊... 最光個畫面都唔及條字幕刺眼... 之後出返 4K 片先知套片原來係有心玩 tune 色... 但戲院係硬件就完全表達唔到... 到時 《Dune》 出返 4K 版,大家再比對同一幕就會明曬...
一個house嘅大佬無保安無剩狗都無隻
覺得有唔妥竟然係親身去查

超粒方仲吹到佢做大佬做得好
手下忠誠都理所當然
點知捉左醫生個老婆就可以陷國剷
第一本嘅中段左右 我都睇左第一本only 冇乜心機睇落去 有興趣圖書館有得借
你入去舊po睇返佢啲問題
聖旨都質疑得
個醫生只係幫助左件事
無佢一樣結果 帝王+哈根尼 根本無可能輸
Tenet果陣反彈冇咁大
最多係個節奏太暴力式推進
反而搞到啲人再入去睇

加埋Nolan真係連登契爺嚟
切牆支激光炮咁勁,仲走去同人打近戰
咩複雜龐大世界觀啫 今集得 A家同 H 家族 加埋尼姑 沙人 主力 係咁多 其他NPC 佈景嚟之嘛 要elaborate 落去 以後有票房支撐先講啦
工具人?
為殺而殺?
通常個頭開咁大,到續集就食唔住
小說有詳細d 描述佢老婆 (我未睇)
你都可以咁講既 俾人利用完咪殺
男主老豆係電影比我既感覺
唔係個種淨係係上面落命令睇下屬做野
而係會一齊落手落腳既人

睇佢連大家最重視既香料都唔要 淨係要救人就知
亦都係呢個家族勢力越嚟越大既原因

忠誠既人都會有背叛既一面
唔係set左忠誠既人就一世忠誠,人性係多樣化,亦會有弱點,醫生既弱點就係佢老婆
仲要有心人裝冇心人

咪聽哂超立方講既野啦
我覺得好似權力遊戲咁拍番劇慢慢逐個角色交代清楚會好好多,掉轉權力遊戲走去拍2個半鍾戲應該出黎效果都係咁,觀眾唔知頭唔知路就直接開始點會享受到
原本以為你真係認真睇戲
但一見到「哈比人叫好叫座」就知無需要同你討論下去
可能之後出既會慢慢補完個角色呢
你睇下票房幾多先啦,你依套回到本都要還神
個故事就係中世紀封建領主嘅社會 領主被命令連根拔起 發配邊疆 照計冇咁順攤㗎喎 實出事㗎喎

但歷史上有無咁調離封疆嘅案例 唔熟西史
唔爭在睇埋變形金剛4既票房
連叫好叫座都唔知點解
駁唔到人又轉話題
最似係莎木
俾人殺老豆,成日夢到女主,報仇,修練,隻game完先見到女主,女主好樣衰
套戲我覺得推得算快?去到中段已經開波滅團?定係書都係咁快
反而去到後段喺沙漠走難有啲悶同唔知做乜
書好似6本?咁咪好多集
我屌你老母
屌,佢連個肥佬點解冇事同影天花影乜都要問
擺明係冇帶腦入去睇,見其他人話睇得明又唔憤氣
隨你點講, 反正數字就係最客觀既證據

唔係我 依到一個post都唔爆
咁天能個setting真係bug bug地又拍得亂。
但Dune已經好清楚交代,咁都話唔明
話佢節奏慢撚鏡太多我都同意。
但唔好癲到人哋交代咗就話冇交代
你睇佢問啲問題幾真心就知
解答完佢就無下文,即係明咗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞