Dune 沙丘瀚戰 劇透討論區 (1)

1001 回覆
24 Like 23 Dislike
其實最好睇係呢段 大家喺度捉鬼
Jessica懷疑晶算師 晶算師懷疑Jessica
又唔知點解醫生可以通過真言師測試
點知電影全部cut鳩晒

一開始見到張震做醫生仲有啲期待
因為佢喺書入面都有一定份量
難得亞洲人角色有得發揮下
點知黎到電影又變左路人甲
如果有埋呢段 會唔會話 講得好快未load到 唔明
皇帝要搞佢 肥佬又要搞佢
本來派老母去又係為優生學攞基因
基因又攞唔到 保佢又無好處
咁電影真係點都要搵野cut 架啦
好心依段就開套前傅講喇

岳醫生嗰度 書一開始已經知佢係叛徒 交代得好清楚佢動機 戲就完全冇舖過 突然走出來話自己為老婆報仇 成件事膠化左 依度實在麻麻

另外cut左場飯聚又係精彩野
應該要拍到魔戒咁先夠 要交代咁多嘢
呢啲就係個導演嘅 cinematography 問題 啲scene 帶嚟咁多混淆同不確定

如果係個博士 騎砂蟲個人 加個大頭就搞掂 呢啲導演ABC

我唔識睇戲都知啦

利伸 唔識睇戲 只鍾意睇王晶屎尿屁
只有聖母先知Paul 既存在
死左嫁啦
Paul嗰邊啲人出名忠誠點控制
而且本身皇帝想佢兩個狗咬狗骨
死唔去都削弱到個勢力無威脅就得 邊駛出面
其實魔戒都係一集一本書
尚氣都好睇過佢依句都難睇咗啲
點解皇帝唔直接控制香料星?
而係派其他人管理。
咁重要,成個宇宙得一個。
正常應該皇帝自己坐鎮。
咪係 乜都冇舖過 醫生冇端端做咗叛徒
明明呢個導演最拿手好戲就係舖twist
本身未睇之前以為佢會用捉內奸整啲高潮起伏
就好似incendies arrival咁最後可以扭得咁靚
但係呢套戲就完全冇做到
我前少少咪講咗囉 救命 𠵱家唔湯唔水

由兩母子走難開場 必要時插幾段戰火或老店被殺嘅少少畫面 做故事嘅提綱 幾幅montage 夠做啦 唔係要我呢啲唔識睇戲嘅教吓話 咁多睇戲專家
有個乜鳩聯盟制衡 你當係國會
所以成套野 我一邊睇邊諗 我冇睇小說未必會enjoy到
你覆邊個
成個故事未完傢
覆你前傳嘅建議
屌你 我曲到圓喎
本身paul比殺手放完飛標之後
大家就開始懷疑有內鬼
跟住jessica同晶算師搞咗一大輪野肥佬先攻過黎
咁都解答返上面啲人話chani點解出咁少場
因為jessica絕對係第一女主角
就算喺書入面嘅份量都最多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞