有無跑步撚入嚟吹下水(3)

1001 回覆
6 Like 6 Dislike
40KM咁長?
練全馬都唔駛咁樣掛
幾好呀, 已經養成咗一個跑步既習慣
慢腳跑鞋有冇推薦
跑開6分披 見到vaporfly next % 2個款好正
不過上網睇review唔岩慢腳
應該係確保班pacer真係跑到咁長距離
依家跑3km大約17-18分鐘 帶住口罩跑
All喇單靠飲食好難減脂 點都要出下汗先爽既
同埋想玩球類運動時敏捷D 耐跑D
跑一個鐘唔難, 一個鐘內跑幾多K先難, 我仲未60分鐘10K
10K初挑戰 跑進1小時的跑步訓練計畫
https://www.sportsplanetmag.com/article/desc/210006606
一個月有20日真係好, 我尋晚都做到10點先飛的返歸, 好累...
係唔啱練習啫,損耗好快無耐就打柴;有錢燒就怕乜買多幾對
你以前有冇做開其他運動?無就難d
對新手嚟講,5分pace 同6分pace 其實差好遠
你直接跑一次5k 睇下幾耐先
5K跑唔到快 (賴地硬MODE)可能呢...1K之後一上橋出TKO將南就打爆左....
但唔上橋來回跑好悶
新手想問下大家跑鞋size會唔會習慣買得比平時出街鞋大?

確保佢哋一定跑到
我自己就練咗1次36k 2次32k
呢三次係穩定長課pacing
重有一次31k就係fartlek入面有三組4k跑全馬比賽pacing
通常頭個3,4K 頂硬上可能跑到
但之後個幾K 會好辛苦(跑10K),過左就無事
練好d 個心肺再挑戰過
我一上斜唔減速就會爛pace
如果全平路就ok
有時會大半碼
今晚 將軍澳全平地TEMPO 4K
過左北橋之後試下用7分半PACE跑完(以前練習速度)
https://goo.gl/maps/AAJ4zfYPBNUPckYL9

渣馬虛擬跑10K (自己暫定10月30日)
https://www.google.com.hk/maps/@22.30997,114.26024,15z/data=!3m1!4b1!4m2!6m1!1s1qS7h52z-AgoT1VRkWFUt8xyhB549vMEs
退休人士嘛。
點解要戴住跑?冇意思
我都有戴ADIDAS 運動口罩, 唔係可以練氣?
邊個教你 邊到學返黎
著落去有小小鬆就OK
因為你仲要著襪
同埋太緊既你跑完對腳會生水泡
自我感覺良好.....
吸大啖D...增強肺功能....
我見有人跑步成個面具咁戴嫁WOR
下次試下全身包保鮮紙跑 幾年前有人教減肥有用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞