有無跑步撚入嚟吹下水(3)

1001 回覆
6 Like 6 Dislike
Garmin跑步有冇set用兩個衛星追蹤? 準好多
我隻garmin instinct幾準
次次都差唔多
有啦,update 埋firmware 都係咁
最衰係個heart rate, 明明喘哂氣都係好低😂😂
壞左都唔定
Distance 同 heart rate 都準?
其實都買咗差唔多三年,所以諗住要換🙏
distance我覺得準
heart rate我就唔知準唔準 當參考
我大年紀,所以其實希望heart rate 可以準D🙏🙏
想準d就需要加返條心跳帶
Ok thanks 🙏
講過好多次,GARMIN只係功能多而唔係準
距離準 SUUNTO
心跳準 POLAR
GARMIN台灣牌子都比台灣跑手嫌棄
自己GOOGLE下GARMIN比台灣跑手點樣評價同實測先推薦人買GARMIN啦
我都係咁,同問
謝謝,polar400 ok 嗎?
岩岩google完搵唔到有台灣跑手嫌棄既文章
真心求教,可唔可以share下
我跑完返工好精神
上moblie01搵下garmin d 舊評測文(2017前)
如果仲未比人del曬 有幾篇跑10公里以上評garmin係市區表現唔掂 有篇跑30公里garmin差差唔多500米
呢幾年garmin 請左好多pr
我自己用suunto polar答你唔到
仲後生嘅, 朝早跑完10k無咁眼訓
你用乜嘢model?
我用屎巴達HR suunto第一隻綠光心率錶
我就唔係好推suunto啦
雖然運動錶黎講佢好準
但無繁中得簡中(我用日文)
有d msg出唔到全體字
除左年紀,都睇身體質素同運動效率既
如果輕鬆跑 唔chur得盡 第二日應該係會精神D
但如果高負荷同無補給 第二日係會攰
我用左garmin forerunner 245 三年
近排隻錶爆左mon所以想換,但係新款真係有D貴
無論係咩牌子都好,只要佢係貴過3千我都會覺得"咁我不如買apple仲好啦"
思想好膠著,暫時想法係買過隻apple平時用 ,爆mon garmin跑步用

大家有冇咩comment可以比
換錶面,再戰,apple watch個HR幾代之前講緊跑唔準,唔知依家仲有無
試過行山,兩個frd帶garmin,一樣型號,大家個高度係差50米定100米,反而自己隻polar係最近標高處個d高度
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞