有無跑步撚入嚟吹下水(3)

1001 回覆
6 Like 6 Dislike
都係睇單同nike買,有可能你對鞋里數盡左或者真係假,以我認知自己個對4%係超彈,但有可能里數夠左,zoom x個個料無乜回彈性

跑開錦泰到馬鞍山公園盡頭
zoomx好脆
里數夠隨時會成舊甩出嚟
咁應該真野黎,但next%無咁彈,但好似舒服d
MAX O2 Running Mask
一係用VENT
其他巴打有冇補充
有呀 跑哂成條來回
今朝又跑完6.6K, 好爽
有冇人今晚石硤尾水庫jogging
留tg pm
扁平足準備買新訓練鞋,呢幾日試左幾對,買之前準備試嚟問下意見

暫時觀感:
endorphin speed 2> Novablast2 > pegasus 38 >> kayano 28 >>> wave rider 25
Puma nitro系列都唔錯 但upper方面要自己夾下邊款會support 到你
novablast2個底好撚彈 但upper唔夠紮實

試下speed2囉 啲人話今年個upper upgrade咗
著開wave inspire
感覺良好
發覺一朝早跑既狀態仲好過夜晚跑
我反而覺得夜晚跑好啲喎

朝早個人成副計未醒晒

有太陽又熱啲
返左成日工 夜晚再跑 心理上好累
利申: 我自己既情況 未必全部人都係咁
加上最近CUT緊. CALORIC DEFICIT咁跑同REFEED DAY 跑完全兩回事
我覺得一時時
有無人會跑下尖沙咀海旁?
巴打幾kg?體脂好高?
79kg 暫時BF 22%
想CUT到落去15%左右
今朝六點幾跑 未有太陽 七點先開始猛太陽 近期試左兩次早跑 感覺良好 但早訓係死穴 成日失眠
第一次用run walk run 既方式 完成到 10k
用左成75min 實則跑左8.5k 行左 1.5k
對於兩個月前跑3k都唔掂既死肥仔 算係好大進步

希望可以繼續練到減少 行既距離 暫時目標一個鐘完成10k
但次次跑到5k 就過唔到心理關口想停一停
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞