有無跑步撚入嚟吹下水(3)

1001 回覆
6 Like 6 Dislike
跑慢d跑耐d
冇跑一排 跌WATT係好正常
同埋年齡大左體能都會下降
再跑慢D 咁就可以跑耐D嫁啦
加油
有冇巴打跑開將軍澳?
海濱長廊係咪最好跑?
8月頭喺度留過名就冇入過嚟
當時渣馬開操咗冇耐加緊基礎跑量
而家10月頭再入返嚟已經到開始減量嘅時候
我練咗12個星期84日跑咗71日
連晒warm up cool down啱啱好累積超過咗1000k
練習緊嘅朋友
特別係全馬嘅
應該都要開始注意休息調整狀態
5''23快腳
跑左最尾一課長課?
跑咗
但係成個training冇乜幾多課長課係跑得好
多數一到兩個鐘到兩個半鐘之間
就算未攰都一定熱到好唔舒服
點都要停一停
正常1,2月渣馬點會8,9月做長課
溫度對長距離影響太大
睇你幾時跑, 星期六日唔係太好跑, 兩邊都多人到爆, 將南餐廳果邊, 有人食煙就避唔到.
夜多少少會好DD既. 日間就不了.
頭果兩次跑左5k就酸左成個星期
家陣8k都已經冇乜特別
希望可以再創高峯啦
btw我係好想跟果啲訓練schedule 跑,例如練沖刺
但每次跑下跑下又想跑耐啲
結果冇跟到任何野
如果有比賽 大家會有咩特別訓練?
報全馬會跑多d長課
短就衝下圈提升下抗乳酸能力
新手想問下呢對好唔好跑?
睇吓你一星期跑幾多日
當你一星期跑3日,搵一日黎練都係好事
不過小心好易整親
有冇巴絲都係rmac
有冇平平地既有線既BT earphone 介紹? 用緊bose , 有時跑都會易甩, 想搵啲左右有線既 跌一邊都可以掛頸
全馬個班好癲,我知nike依幾個星期有跑開長課,30km,40km長課咁黎,依家又熱又濕真係痴線
新手
而家一星期係gym房帶住口罩跑得一日3K 16-18分鐘 好飄忽
開始咗幾個星期 即係只係跑咗幾次
想練到可以25分鐘內跑到5K 但一星期跑得一日係咪無可能練到
我跑運動場,一個月20日,30分鐘,有時40分鐘,6分半鐘1km。加埋warm up, cool down 約一個鐘。
目標係咩 健康?進步?體重?
呢到好似個個都閒閒地都跑10km或者一個鐘…
我只係志在郁下 所以一星期跑一次3km
但都想有少少目標俾自己 會加到跑5公里 同埋想愈跑愈快 短期目標25分鐘跑5公里
所以先問下有無人同我類似 可以俾到建議我
依家跑咩pace
interval走唔甩
唔好蝦我呢啲阿伯喎,仲有兩年我搭地鐵$2.
目標係咩 健康?進步?體重?

All of the above.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞