[VAPE/Vaping】-電子煙友埋嚟傾啦-8

1001 回覆
14 Like 24 Dislike

$500賣呢9支,有支60ml 其餘全30
拆哂盒,支支都試過兩滴
成set賣 無人要先拆賣
食開果味所以食唔慣

https://t.me/kadenhk

巴打 想問下你依幾set仲有無得買?

我有依set野 開左3枝試味only 0丁
放比你
睇到樓上我都放緊al85
唔食先放

$500賣呢9支,有支60ml 其餘全30
拆哂盒,支支都試過兩滴
成set賣 無人要先拆賣
食開果味所以食唔慣

https://t.me/kadenhk

巴打 想問下你依幾set仲有無得買?

我有依set野 開左3枝試味only 0丁
放比你
睇到樓上我都放緊al85
唔食先放

Sorry ar巴打 我想要有丁既
或者有無巴打有用過覺得好既淘寶 ? 我自己同店主傾啦 麻煩哂咁多位
pico 想換大D既tank 跟機果個平日就食晒D油
是咁的,當我賺到啤酒錢,但泰拳及三鐵教練又唔比我飲咁多既時候,可以點先報答到你地?

同時我工作忙又周圍飛,有時真係抽唔到時間。

終於比我諗到解決方法
LetsVapePal已經進註信和131舖的格仔舖啦!
我地放左比較熱賣既
藍莓爆珠
青蘋果爆珠
MYLK哈蜜瓜冰
Vgod雲哩拿雪茄
茶韻鐵觀音烏龍
D4充電機
The Troll RTA
AL85 kit
一如Day one 所講,我地既出現係想比人多個選擇,定位平過實體舖,同時在淘寶之間(或=淘寶價),今日及以後都一樣,所以就算格仔舖價格一樣係街坊價,你地幫襯幫補租金算,最重要多d人可以接觸呢樣野。

所有貨品代訂服務依舊繼續👍🏻

有你地支持,我先可以多d鬼主意,有新野比大家玩。
LetsVapePal

是咁的,當我賺到啤酒錢,但泰拳及三鐵教練又唔比我飲咁多既時候,可以點先報答到你地?

終於比我諗到解決方法
我地放左比較熱賣既
藍莓爆珠
青蘋果爆珠
MYLK哈蜜瓜冰
Vgod雲哩拿雪茄
茶韻鐵觀音烏龍
D4充電機
AL85 kit
一如Day one 所講,我地既出現係想比人多個選擇,定位平過實體舖,同時在淘寶之間(或=淘寶價),今日及以後都一樣,所以就算格仔舖價格一樣係街坊價,你地幫襯幫補租金算,最重要多d人可以接觸呢樣野。

LetsVapePal

加油
聽日放工有時間落去望望先,平時格仔舖,hit嗰啲會去得好快(藍爆/綠爆),希望refill得快
部d4係咪三腳?

要右手兩支

終於比我諗到解決方法
我地放左比較熱賣既
藍莓爆珠
青蘋果爆珠
MYLK哈蜜瓜冰
Vgod雲哩拿雪茄
茶韻鐵觀音烏龍
D4充電機
AL85 kit

LetsVapePal

格仔鋪
Vape用既電池可唔可以擺落芭蕉扇到用

都係18650電池啫,不過電子煙既電質素好d咁解

咁其他電池例如芭蕉扇共田電,用係vape到危險在於邊到?冇保險斷電裝置同埋持續放電A數唔夠高?超過左就會爆?
搵唔到共田電既資料

玩左一個星期開始想認真學下計下數就好多問題諗唔通

電話淘寶未試過,電腦就要轉返區域,轉返中國大陸

咁其他電池例如芭蕉扇共田電,用係vape到危險在於邊到?冇保險斷電裝置同埋持續放電A數唔夠高?超過左就會爆?
搵唔到共田電既資料

風扇電 一般輸岀得10A 15A好低

當然 如果計好左 正路10A以下就無咩問題
但唔知佢電嘅質量
所以玩唔過 一陣炸親口同手

搵唔到共田電既資料

想知道鋰電嘅知識可以睇下呢道(係成個website,唔單一呢個chapter)
http://batteryuniversity.com/learn/article/types_of_lithium_ion
如果你要在呢道問鋰電問題,其實你唔應該諗咁多,瞇埋眼用high drain嘅電就得,鋰電呢樣嘢係無乜數要計。

搵唔到共田電既資料

風扇電 一般輸岀得10A 15A好低

當然 如果計好左 正路10A以下就無咩問題
但唔知佢電嘅質量
所以玩唔過 一陣炸親口同手

芭蕉扇只係需要大約1A電流,我估共田電應該只係頂到2A,無乜可能有10A咁多

搵唔到共田電既資料

想知道鋰電嘅知識可以睇下呢道(係成個website,唔單一呢個chapter)
http://batteryuniversity.com/learn/article/types_of_lithium_ion
如果你要在呢道問鋰電問題,其實你唔應該諗咁多,瞇埋眼用high drain嘅電就得,鋰電呢樣嘢係無乜數要計。

咁最基本只需要係計v=ir同4.2*4.2/r=p呢d試,同識ohm's law?

例如我用粒滿電4.2v, 持續放電20a既電池,加0.2ohm既coil用係桿到。
i=4.2/0.2=21a , 超過左粒電既持續放電a數,數字上咁係咪已經算危險,有機會爆?

另外用mod既話點解電壓可以超過4.2v? 電池最高唔係3.7-4.2?我用緊al85,coil 0.671,37w,電壓上到5.xxv,唔係好明

咁多問題唔該晒
已買左vtc6, 同不斷睇之前既post

電話淘寶未試過,電腦就要轉返區域,轉返中國大陸

搵唔到共田電既資料

咁最基本只需要係計v=ir同4.2*4.2/r=p呢d試,同識ohm's law?

其實如果你唔係玩桿,而用普通box mod,係唔需要識Ohm's law同Watt's law

例如我用粒滿電4.2v, 持續放電20a既電池,加0.2ohm既coil用係桿到。
i=4.2/0.2=21a , 超過左粒電既持續放電a數,數字上咁係咪已經算危險,有機會爆?

如果pulse discharge嘅A數過大,係唔會爆炸嘅,最多粒電無咁耐用。例如VTC6,你上到55A撳幾秒都唔會有問題。
電池爆炸主因係短路,即係正負極連埋咗,同時電池本身又無保護線路,咁先會爆炸。VTC6有保護線路,如果短路會自動CUT電燒FUSE,唔會爆炸,只係舊電壞咗以後唔用得(我親身試過)。
另外pulse discharge嘅A數持續過大,保護線路都可能會燒FUSE,以VTC6電為例,如果你用80A電流持續超過6秒就會燒,55A持續超過19秒就會燒。

另外用mod既話點解電壓可以超過4.2v? 電池最高唔係3.7-4.2?我用緊al85,coil 0.671,37w,電壓上到5.xxv,唔係好明

咁多問題唔該晒
已買左vtc6, 同不斷睇之前既post

個box mod裡面係有升降壓線路,你入咗個W數,佢就用公式計番應該用幾多V去推,所以我話你係唔需要自己去計Ohm's law / Watt's law。

呢道有我對於電子煙嘅經驗之談,你可以去睇下
https://lihkg.com/thread/219864/page/1
VTC6電嘅資料可以睇呢道
https://www.imrbatteries.com/content/sony_us18650vtc6-2.pdf
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞