[VAPE/Vaping】-電子煙友埋嚟傾啦-8

1001 回覆
14 Like 24 Dislike
不如大家講下自己一日大約食幾多ml油
我自己就大約3ml至3.5ml

上星期5晚入手al85 kit 加一支30ml 油,食到今日已經食左半支了
放假係屋企就食好多,返工/係街唔會點食。

Btw有冇人都係用tfv8 baby? 一粒芯可以大約用到幾耐/食幾多啖?

我用緊跟機粒0.4ohm芯平時食開45-55w,每啖大約兩秒,食左大約400啖已經有少少燶味,同出唔到煙油味 係咪正常?定係我食得太急太密?
買芯好貴,麻煩解答下

新手,一日半支藍莓爆珠,以前一日包半煙,轉左電子煙,一日唔多過十支

咁食法仲貴過食煙

貴好多呀,我買煙一包先19蚊,想戒煙冇辦法啦

新手,一日半支藍莓爆珠,以前一日包半煙,轉左電子煙,一日唔多過十支

哇你拎嚟溝女飲?

溝水*

所以我一淘就十支咁淘
試咗支台灣烏龍一試上癮返唔到轉頭
想問下除咗淘寶
有冇方法可以直接係台灣訂?
Vape可以帶入台灣?
Vape可以帶入台灣?

可以,上次去好順利
Vape可以帶入台灣?

可以,上次去好順利

泰國同越南呢?
Vape可以帶入台灣?

可以,上次去好順利

泰國同越南呢?

咪講丁啦
Vape可以帶入台灣?

可以,上次去好順利

泰國同越南呢?

咪講丁啦

咁你答下講下其他野嘛,淨係擺低句咪講丁有乜意思
Vape可以帶入台灣?

可以,上次去好順利

泰國同越南呢?

咪講丁啦

上次去Danang 好多人係街食, 見過兩間賣vape嘅舖
Vape可以帶入台灣?

可以,上次去好順利

泰國同越南呢?

咪講丁啦

咁你答下講下其他野嘛,淨係擺低句咪講丁有乜意思

提醒您仲話我
你做咩姐
多謝巴打接收啲煙油唔洗哂嘢
有個巴打重介紹煙油
開始戒到vape同真煙 想放左啲裝備佢有冇巴打會接收
巴打們點睇eleaf ijust s
之前用緊ego one vt但枝電池桿壞左想買返桿型

用電子桿唔會好快想Upgrade咩

唉爆左
早知帶返部細機出街
成條褲都有油

煙癮唔算勁想繼續用下電子桿先再考慮轉機械
但電子桿選擇好少

但電子桿選擇好少

Box mod啦
想問呢 帶電子煙上機係要放落喼定手提行李?

一支支既煙油我通常都費時煩情願寄艙,但電子煙機身一定要手提!我不嬲過安檢果陣都將電子煙、後備電、laptop, powerbank, etc. 拎出黎放同一個膠籃,背囊放另一個膠籃(有d人話要清左tank入面d油先)但我通常唔理佢,tank入面得果兩三ml油正常都唔會點搞你。

巴打記得要留意下目的地食電子煙合唔合法。

本人現身處布吉,想話知你到埗時比海關周左。
佢沒收,帶左我入房,最後用"一路好走"大法解決

入面成堆電子煙屍體

一支支既煙油我通常都費時煩情願寄艙,但電子煙機身一定要手提!我不嬲過安檢果陣都將電子煙、後備電、laptop, powerbank, etc. 拎出黎放同一個膠籃,背囊放另一個膠籃(有d人話要清左tank入面d油先)但我通常唔理佢,tank入面得果兩三ml油正常都唔會點搞你。

入面成堆電子煙屍體

成部連霧化器一齊收?
試咗支台灣烏龍一試上癮返唔到轉頭
想問下除咗淘寶
有冇方法可以直接係台灣訂?

入面成堆電子煙屍體

成部連霧化器一齊收?

但電子桿選擇好少

ijust s好野黎 可以support 0.15ohm
同mech mod一樣睇ohm直出
有短路佢又會唔比你擊發

入面成堆電子煙屍體

成部連霧化器一齊收?

你係用咩方法存放?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞