[VAPE/Vaping】-電子煙友埋嚟傾啦-8

1001 回覆
14 Like 24 Dislike
有無人試左鬼佬支biso? 有無評價

Biso唔係日本仔咩?我買左兩支薄荷,係ok的

鬼佬係叫開佢間shop個簡稱
我知支野係MIJ 不過搵唔到有review
Ok thanks 巴打

al85用到?

當然可以啦,我地自己都有用

其實點分用唔用到?

係510 就得啦應該

24mm 就岩510?

應該係睇個接頭係咪510..
唔關佢舊野有幾大事

係睇個mod適合用幾多mm既tank
好似大多數都係22mm
510係個吸嘴

510除左指個吸嘴,仲有指底部拎入mod機身/桿個螺絲頭既型號/size。(唔知點解都係叫510)

至於點解用唔用到要睇埋22mm定24mm,因為有d mod機身外型設計比較細,例如pico, 會有個電池蓋頂住,只能用22mm霧化器。

如果想用24mm或以上霧化器都得,有巴打就教可以先裝個散熱墊片,再裝霧化器就避免到電池蓋頂住。詳情搵返舊post睇

講完mod就講桿,呢part唔係好識,唔好信晒十足。當霧化器用係桿既時候,係需要510接頭直接接觸電池通電,所以霧化器510接頭既造功要好,同埋適當長度。否則有機會做成接觸不良,咁就有危險了。

巴打買淨薄荷?

al85用到?

當然可以啦,我地自己都有用

其實點分用唔用到?

係510 就得啦應該

24mm 就岩510?

應該係睇個接頭係咪510..
唔關佢舊野有幾大事

係睇個mod適合用幾多mm既tank
好似大多數都係22mm
510係個吸嘴

510除左指個吸嘴,仲有指底部拎入mod機身/桿個螺絲頭既型號/size。(唔知點解都係叫510)

至於點解用唔用到要睇埋22mm定24mm,因為有d mod機身外型設計比較細,例如pico, 會有個電池蓋頂住,只能用22mm霧化器。

如果想用24mm或以上霧化器都得,有巴打就教可以先裝個散熱墊片,再裝霧化器就避免到電池蓋頂住。詳情搵返舊post睇

講完mod就講桿,呢part唔係好識,唔好信晒十足。當霧化器用係桿既時候,係需要510接頭直接接觸電池通電,所以霧化器510接頭既造功要好,同埋適當長度。否則有機會做成接觸不良,咁就有危險了。

呢道有D對你可能有用嘅資料
https://lihkg.com/thread/219864/page/1

條線唔知做乜野 食食下會生啲白色野出黎

應該係積炭
如果你導油夠好應該會油d整濕左就見唔到
就好似你再滴d油上去咁

應該係積炭
如果你導油夠好應該會油d整濕左就見唔到
就好似你再滴d油上去咁

原來係條棉中間斷左搞到d油去唔到個位
重新上過棉就無事

你今日vape 左未

LetsVapePal
想問呢 帶電子煙上機係要放落喼定手提行李?

OBS Engine好正呀
一啲都唔漏油, 簡直係tank界蝶安護
第一次自己繞絲用A1 28G線睇唔清楚繞左幾多圈, 攪到整左0.77ohm
下次用A1 22G繞個五圈雙發試下先
請問al85 會唔會有假野?係邊買穩陣?
不如大家講下自己一日大約食幾多ml油
我自己就大約3ml至3.5ml

新手,一日半支藍莓爆珠,以前一日包半煙,轉左電子煙,一日唔多過十支

新手,一日半支藍莓爆珠,以前一日包半煙,轉左電子煙,一日唔多過十支

咁食法仲貴過食煙

哇你拎嚟溝女飲?

哇你拎嚟溝女飲?

溝水*
記得業巴推介過一啲 22 24RTA RDA,搵唔返個Comment
想問呢 帶電子煙上機係要放落喼定手提行李?

一支支既煙油我通常都費時煩情願寄艙,但電子煙機身一定要手提!我不嬲過安檢果陣都將電子煙、後備電、laptop, powerbank, etc. 拎出黎放同一個膠籃,背囊放另一個膠籃(有d人話要清左tank入面d油先)但我通常唔理佢,tank入面得果兩三ml油正常都唔會點搞你。

巴打記得要留意下目的地食電子煙合唔合法。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞