[VAPE/Vaping】-電子煙友埋嚟傾啦-8

1001 回覆
14 Like 24 Dislike
用緊al85有無乜霧化器介紹

你想要大煙定細煙?

當然大

有無試過T6同T8芯?換呢兩隻芯都可以玩大D煙,要再大就換機先得

淘寶買最平?

大約20人民幣一粒,仲要運費加集運費,或者你可以問下紋青巴有無散賣試下先
新post lm

你想要大煙定細煙?

當然大

有無試過T6同T8芯?換呢兩隻芯都可以玩大D煙,要再大就換機先得

淘寶買最平?

大約20人民幣一粒,仲要運費加集運費,或者你可以問下紋青巴有無散賣試下先

搭單問 咁如果想要細煙呢

你想要大煙定細煙?

當然大

淘寶買最平?

搭單問 咁如果想要細煙呢

買個鸚鵡螺X或者鸚鵡螺2霧化器
想問新手係咪唔好玩機械桿住?
有睇樓主啲文
都有上youtube睇片
想知點解啲老手都係玩機械桿
機械桿有乜咁好玩

玩機械桿嘅人會咁講:
- 電池爆發力強
- 撳掣反應好,夠直接
- 口感好

我會分析,機械桿容易因為電池短路而爆炸,而且又唔係隨便可以整一個啱setting嘅發熱圈比支桿去推,所以玩機械桿嘅人都會被視為有經驗嘅高手,受到新手嘅尊崇。可能對於部份人,會覺得自己好似好威威咁,係有D自HI。而最鍾意標榜玩桿係高級D嘅,估計係製造同賣正品桿嘅人,因為呢D係小眾產品,結構簡單,價錢飄忽,所以邊際利潤應該幾高。(一支正品機械桿好多時都貴過box mod好多)

其實我都講咗有咩settings嘅發熱圈可以上桿,要注意嘅安全要點都講埋,大家想學玩機械桿其實唔難。

鹹魚青菜,各有所愛,我自己一般都係玩box mod多,數學上睇唔到一支得一粒電嘅機械桿可以帶比我有幾多滿足感(玩兩電串聯桿?我唔想死著)。如果想自HI,買隻勞戴下仲HI啦!攞隻勞上14樓抹一次油嘅錢,夠買一支好靚嘅桿。
已入手 AL85,一開機佢問 coils ohm,我應該揀 new 0.367 定 old 0.388 ?
已入手 AL85,一開機佢問 coils ohm,我應該揀 new 0.367 定 old 0.388 ?

有無換過Coil. 如果無換過既揀返old

揀新啦 雖然唔差得遠

有無換過Coil. 如果無換過既揀返old

無換過呀

揀新啦 雖然唔差得遠

粒 coil 0.4 ohm,即係揀 0.4 以下的都可以?
我發現同一隻油每次食都有唔同既感覺

揀新啦 雖然唔差得遠

粒 coil 0.4 ohm,即係揀 0.4 以下的都可以?

如果粒coil預你用0.4既, 咁你揀返接近0.4既會比較好
雖然真係唔差得遠

你想要大煙定細煙?

當然大

淘寶買最平?

多謝業巴推介
係呀我地有
睇下幫唔幫到你
街坊生意

IG : LetsVapePal

你想要大煙定細煙?

當然大

淘寶買最平?

多謝業巴推介
係呀我地有
睇下幫唔幫到你
街坊生意

巴打有無d唔漏又高容量既RTA介紹 想帶出街

揀新啦 雖然唔差得遠

如果粒coil預你用0.4既, 咁你揀返接近0.4既會比較好
雖然真係唔差得遠

咁一定係越接近越好,唔好理新舊
電既話邊到買?
佢送果舊好廢

你想要大煙定細煙?

當然大

淘寶買最平?

多謝業巴推介
係呀我地有
睇下幫唔幫到你
街坊生意

The troll
業餘巴好專業
留名
業餘巴好專業
留名

我真係業餘架,不過唔否認在某些科學的概念上比所謂業界人士好
有冇巴打會係街上食電子煙?

你想要大煙定細煙?

當然大

淘寶買最平?

多謝業巴推介
係呀我地有
睇下幫唔幫到你
街坊生意

The troll

呢隻嘢個juice flow幾大下,如果塞棉唔好,應該幾易漏,我懷疑dun下都會漏,未必適合帶出街
其實高容量同唔漏係兩個相對嘅要求,因為高容量一般都係為大煙而設計,大煙就要求導油好,導油好自然juice flow要大,就比較易漏。。。問問題位巴打都無講最核心的問題,就係佢想大煙定細煙?單發定雙發?
如果要帶出街,最好揀有得關juice flow嘅霧化器應該比較無咁易漏
有冇巴打會係街上食電子煙?

我會,日日都在街上食,不過主要係細煙嘅霧化器
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞