[VAPE/Vaping】-電子煙友埋嚟傾啦-8

1001 回覆
14 Like 24 Dislike
試左爆谷味,一扭開個蓋隻味就出哂嚟,食落都幾好

早啊~ 又一日Handcheck
今日用 AV Able Competition Mod
同 Kennedy 24 Rda😍
冇冇巴打係有玩花式
冇冇巴打係有玩花式

圈圈,水母,火龍個d?
點解淘寶Halo油賣98人仔,官網賣 22美金,差咁遠

你扮有舗直接問啲牌子拎價就知道點解啲野會咁平
不過我信淘寶某些舗真假溝住賣

去阿里巴巴搵特調煙油,就知好多淘寶貨都係假野
開77W勁快食完3ml

朋友送的,巴打點睇呢部野

我都有一部好用
細細部 好力 有Bypass Mode可以博RDA用
不過唯一就係個tank無SMOK個d咁多Coil俾你換
Otherwise 都係一部好好既Starting Kit😂👍👍
你朋友真好~~~

唔該哂巴打

對一個啱啱開始玩嘅人,你地係咪都唔會建議換野,例如霧化器...等等

問多個問題,買成品翻嚟我都係可以換其他野落去?

剛剛開始玩就 了解左部機既Limit先
例如部機幾多Watts,有幾多內置電量,可以用到最低幾多OHMS,機內有咩Mode可以玩(例如Tarrot 可以用到Bypass Mode 直接可以用係RDA上 之類)
不過我都係唔建議你換任何野住,用下個原裝Tank先,去鋪頭問下有無得配返佢個粒原裝Coil。
通常每款Tank都會有得簡一粒細火數D(食味道,細推力,少煙) 一粒大火數(食大煙,好口感)
可以了解曬個Starter Kit俾到你同俾唔到你既野先唸或考慮換頭或其他牌子既儲油頭~
通常買就買一Pack 成品Coil返來 5粒
食到佢唔好食或Burnt左就換第二粒

留多少少錢玩下唔同油仲好~
希望幫到你
唔明再問~

部al85 kit兩粒coil都玩完,諗住買埋個rba deck返黎玩,唔好浪費個tank

巴打有無計食左幾多啖就玩完

Bi-so green apple mint油,0.6 ohm coil 37w,每啖2-3秒,大約玩到38x-400啖就冇味/糊

0.4 ohm個粒就47w,都係差唔多啖數,不過燶撚左

終於送到有得玩
冇冇巴打係有玩花式

買左支純vg諗住練

巴打可唔可以講下你coil build係點?
我剛剛買左第一個rda係Kennedy,食落去得個大煙,乜感覺都冇
我用24g a1, 3mm, 好似6圈,0.3ohm

我剛剛買左第一個rda係Kennedy,食落去得個大煙,乜感覺都冇

本身 Kenndy 多Airflow, 所以Design 系較大煙同淡味道少少
如果要多味道d, you can try 25G, 6/7 Raps 實圈
Coil more surface area, can produce much more taste, also u can try alien or clapton coil.
想問下大家用集運運煙油同機有冇咩技巧唔比人周到?

自己去集運post睇啦 同埋 要講唔好再咁公開講
用返加密

自己去集運post睇啦 同埋 要講唔好再咁公開講
用返加密

請原諒小弟無知,用24mm霧化器,突左小小邊出黎,除左美觀有影響,仲有冇其他影響?

巴絲ssss gathering

LetsVapePal

本身 Kenndy 多Airflow, 所以Design 系較大煙同淡味道少少
如果要多味道d, you can try 25G, 6/7 Raps 實圈
Coil more surface area, can produce much more taste, also u can try alien or clapton coil.

咁睇黎我換過第二種霧化器比較適合,用tfv8 baby我覺得仲好食
未有25G 絲,用24G既話有冇其他繞法可玩?同埋有冇繞絲塞綿tips, 琴晚第一次整整左4-5個鐘

LetsVapePal

點先參與到架

咁睇黎我換過第二種霧化器比較適合,用tfv8 baby我覺得仲好食
未有25G 絲,用24G既話有冇其他繞法可玩?同埋有冇繞絲塞綿tips, 琴晚第一次整整左4-5個鐘

想食味道可以試下係鋪頭問體下有無得買Clapton Coil

LetsVapePal

點先參與到架

同問
點解淘寶Halo油賣98人仔,官網賣 22美金,差咁遠

你扮有舗直接問啲牌子拎價就知道點解啲野會咁平
不過我信淘寶某些舗真假溝住賣

即係佢地攞貨真係好平?
假貨係咪真包裝但假油?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞