[VAPE/Vaping】-電子煙友埋嚟傾啦-8

1001 回覆
14 Like 24 Dislike
鸚鵡螺2係咪好易漏油?
買返黎就咁加油,佢跟盒送果8條防漏橡冇用過

btw我幾鐘意鸚鵡螺2個吸力,係似食真煙,但漏油好似勁過al85原裝果個霧化,帶出街有d麻煩

無用過鸚鵡螺2,不過覺得呢類細煙嘅霧化器應該唔易漏,其實係從咩位漏?擺系道會漏哂成tank定係airflow位有少少滲?
我用緊鸚鵡螺mini,佢同鸚鵡螺2係用一樣嘅芯,未試過漏油。
你可以試下:
- 扭個芯出來檢查下個橡膠圈有無爛,再扭番入去。唔好扭太實,否則可能扭爛橡膠圈;又唔好太鬆,否則可能唔夠實會漏
- 換過一個芯,有時D芯做得唔好會漏。
- 檢查下其他橡膠圈有無爛
- 頂蓋都要扭實,否則無負氣壓都可能漏
- 唔好吸得咁大力,否則吸太多油入個coil道燒唔哂都可能漏
- 唔好打側個霧化器

少少咁滲出黎果種,估計由airflow滲出黎,擺係度唔用都滲d出黎, 返去試下換個心試下,唔該巴打
鸚鵡螺2係咪好易漏油?
買返黎就咁加油,佢跟盒送果8條防漏橡冇用過

btw我幾鐘意鸚鵡螺2個吸力,係似食真煙,但漏油好似勁過al85原裝果個霧化,帶出街有d麻煩

我都用緊鸚鵡螺2,無漏油。
點漏法?用緊乜嘢芯同用幾多watt食?係咪未擰實?加煙油有無漏出黎無抹返?影張相黎睇下...
我慣左食完會閂返個氣孔

似係氣孔滲出黎,我食完冇關氣孔,我試下關埋睇下仲漏唔漏先,thanks
新手, 漏酒同有炸油聲係咪關個芯事?

用緊咩霧化器?個芯幾多ohm?開幾大食?

開50食
個芯唔識睇

有無試過多加棉花

咪住, 你呢款係成品?

唔係成品~

The troll 點會是成品
炸油係個棉量太少/ 棉吸得太多油 嘗試開大小小Watt數點火2-3下 蒸發返啲多餘煙油走再食 會好少少
漏油都係關棉量事 兩邊進油孔塞得好少少 但要預留少量空間以免油倉變左真空狀態 導唔到油上發熱絲
DIY霧化離不開點樣控制正確控制個棉量
啲外國YouTube上棉成日講"not too loose, not too tight"
棉花最好既份量係岩岩好啜實個發熱絲而兩邊又依然可以進行拉扯調較位置

開50食
個芯唔識睇

有無試過多加棉花

咪住, 你呢款係成品?

唔係成品~

炸油係個棉量太少/ 棉吸得太多油 嘗試開大小小Watt數點火2-3下 蒸發返啲多餘煙油走再食 會好少少
漏油都係關棉量事 兩邊進油孔塞得好少少 但要預留少量空間以免油倉變左真空狀態 導唔到油上發熱絲
啲外國YouTube上棉成日講"not too loose, not too tight"
棉花最好既份量係岩岩好啜實個發熱絲而兩邊又依然可以進行拉扯調較位置

換棉係咪一定要燒一燒個發熱絲先?

開50食
個芯唔識睇

有無試過多加棉花

咪住, 你呢款係成品?

唔係成品~

換棉係咪一定要燒一燒個發熱絲先?

其實你燒過一次絲 兩邊發熱平均就唔洗再乾燒一次
不過我換棉多數會將個發熱絲沖一沖水再點火 重覆兩次左右 清一清啲積碳先 之後先再上棉
無聊諗起,平時芭蕉扇都係用共田18650電池,咁同SONY/LG電子煙用嗰啲有無分別?
無聊諗起,平時芭蕉扇都係用共田18650電池,咁同SONY/LG電子煙用嗰啲有無分別?

Iphone 同 小米既分別

咁芭蕉扇咪危險過電子煙
岩岩先睇到依個post 岩岩買左e leaf依隻牌子ok?你地有無telegram?

咁芭蕉扇咪危險過電子煙

我覺得芭蕉扇安全好多
岩岩先睇到依個post 岩岩買左e leaf依隻牌子ok?你地有無telegram?

e leaf邊隻?
al85無啦啦變咗磚...點搞

依家用到不過black screen

鬼佬售後真係唔話得
一拎番去問都無問就換果個新俾我
不過唔知點解新果個感覺無咁好吸,同埋細煙咗
Ching 我想問下新手買vtc mini /vtwo mini 好唔好? 或者有無其他選擇?
al85無啦啦變咗磚...點搞

依家用到不過black screen

鬼佬售後真係唔話得
一拎番去問都無問就換果個新俾我
不過唔知點解新果個感覺無咁好吸,同埋細煙咗

因為你用左我個部

你又換咗?我見佢新拆開wor
玩左幾日發現唔太岩玩
想放AL85 Kit 連Sony VTC6 同埋一枝油(SAKURA TEA)

推一推先

幫推 450堅抵
Ching 我想問下新手買vtc mini /vtwo mini 好唔好? 或者有無其他選擇?

巴打們,有丁同冇丁既油 ,味道上會唔會有差別?
利申新手
巴打們,有丁同冇丁既油 ,味道上會唔會有差別?
利申新手

一定有
冇丁純d好入口d
玩左幾日發現唔太岩玩
想放AL85 Kit 連Sony VTC6 同埋一枝油(SAKURA TEA)

推一推先

幫推 450堅抵

我又擺一擺返個geekvape mech mod上黎先
並聯機 用得好少 唔岩用 操作正常 可以插雙電
售$240 粒medusa rdta當免費俾埋 唔包保用到
https://t.me/francoislihkg

點解買舊嘢而唔買新嘢,就算你想買呢個牌子同類別嘅機,起碼都睇下eVic Primo Mini,新機強調個510接口可以安裝唔同螺絲長度嘅霧化器,呢樣嘢肯定係比舊機優勝,買機最緊要係個510接口唔易壞。

點解買舊嘢而唔買新嘢,就算你想買呢個牌子同類別嘅機,起碼都睇下eVic Primo Mini,新機強調個510接口可以安裝唔同螺絲長度嘅霧化器,呢樣嘢肯定係比舊機優勝,買機最緊要係個510接口唔易壞。

咁Chung 我想問下你介紹依隻好唔好用,定有無其他選擇比我 好少爬文

咁Chung 我想問下你介紹依隻好唔好用,定有無其他選擇比我 好少爬文

AL85啦,呢道好多巴打用,算係唔錯嘅入門機

AL85啦,呢道好多巴打用,算係唔錯嘅入門機

上邊有巴打賣$450連電連油,好抵屌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞