[VAPE/Vaping】-電子煙友埋嚟傾啦-8

1001 回覆
14 Like 24 Dislike

部kit set睇中佢6折 自己買 埋單450 都唔洗
網購樂趣多

好抵呀喂
可唔可以提供教學 雖然應該完左6折

網購樂趣多

好抵呀喂
可唔可以提供教學 雖然應該完左6折

Google 下啲smok discount 啦 好易搵
新手第一部應該點揀好?研究左好耐暫時有兩個選擇:

第一個淘寶,smoant battlestar機身+電+面紗3.0 rda霧化器+一支naked油+bacon綿+繞絲工具,加埋530人仔,兌返港紙大約600再加20-30運費。

第二個鬼佬,smok al85 kit+電+一支當$150油,加埋640港紙。

呢兩set最大分別,一個要等寄黎,一個有門市買;一部雙電,一部單電;
一set diy,一set用成品,跟機得兩粒芯玩完要再買,或者用晒就買其他霧化器。

而兩set首置價錢都差唔多,加上都係第一次試下,未知會唔會長玩落去。各位可唔可以比意見應該點揀

有無睇過 ig : letsvapepal
其實al85全新都係做緊$450

有睇過幾抵,但係咪要訂貨?

新手我點都唔會建議買option 1
初頭你要自己搞diy既野 你唔識搞會搞到灰然後唔想再玩

option 1 完全係我用緊既野

好唔好用?第一次就diy會唔會好難搞
埋單有冇平過我個數 我冇乜格價

機288+rda85+naked80+bacon20+工具30
大約係呢個數啦
電通常就送既 唔洗另買
運費集運20/30左右啦
600 夠

網購樂趣多

好撚型

網購樂趣多

好撚型

smok 真係好正

網購樂趣多

好撚型

如果我等一等 買到彩虹色 我自己想要彩虹色多啲

網購樂趣多

好撚型

smok 真係好正

買埋rba芯就一流

網購樂趣多

好撚型

smok 真係好正

買埋rba芯就一流

成品芯岩我多啲
我懶得自己整
新手第一部應該點揀好?研究左好耐暫時有兩個選擇:

第一個淘寶,smoant battlestar機身+電+面紗3.0 rda霧化器+一支naked油+bacon綿+繞絲工具,加埋530人仔,兌返港紙大約600再加20-30運費。

第二個鬼佬,smok al85 kit+電+一支當$150油,加埋640港紙。

呢兩set最大分別,一個要等寄黎,一個有門市買;一部雙電,一部單電;
一set diy,一set用成品,跟機得兩粒芯玩完要再買,或者用晒就買其他霧化器。

而兩set首置價錢都差唔多,加上都係第一次試下,未知會唔會長玩落去。各位可唔可以比意見應該點揀

有無睇過 ig : letsvapepal
其實al85全新都係做緊$450

有睇過幾抵,但係咪要訂貨?

新手我點都唔會建議買option 1
初頭你要自己搞diy既野 你唔識搞會搞到灰然後唔想再玩

option 1 完全係我用緊既野

好唔好用?第一次就diy會唔會好難搞
埋單有冇平過我個數 我冇乜格價

機288+rda85+naked80+bacon20+工具30
大約係呢個數啦
電通常就送既 唔洗另買
運費集運20/30左右啦
600 夠

應該連舖都一樣

網購樂趣多

好撚型

smok 真係好正

買埋rba芯就一流

成品芯岩我多啲
我懶得自己整

你呢個係咪tfv12黎 大舊咁多
有無西瓜味既油推介?

vgod 薄荷西瓜
幾正

係幾正 個味道夾得岩岩好

紋青巴無貨
想問下各位巴打會點樣拎部機出街?
有時唔拎袋就咁放褲袋都有啲驚會漏油.

網購樂趣多

好撚型

smok 真係好正

買埋rba芯就一流

成品芯岩我多啲
我懶得自己整

係 tfv12
裝6ml 油喎

網購樂趣多

好撚型

smok 真係好正

買埋rba芯就一流

成品芯岩我多啲
我懶得自己整

係 tfv12
裝6ml 油喎

呢個容量其實幾好 sub ohm tank 可以去到6ml呢啲位
想搵個rdta 係5ml左右都難
鬼佬喺銅鑼灣開左分店
鬼佬喺銅鑼灣開左分店

捱唔捱得住呀 最貴地段
想問下呢個setting有冇問題?

有問題 咁細watt點推得郁
起碼70w啦

如果你用24g Ni80線 雙發應該無乜問題

除了感激,還是感激!
多謝巴打絲打支持

求peach tea 試後感
近排見多左人vape,兩三日就見到一個,可能係絲打巴打唔出奇

有時聞到啲香味,就即刻搵下邊個vape緊

就咁袋,放在背包,踩落山越野單車由大帽山去屯門都唔漏。漏唔漏主要睇霧化器

就咁袋,放在背包,踩落山越野單車由大帽山去屯門都唔漏。漏唔漏主要睇霧化器

明白
多謝巴打
想問下咁多位 小弟玩左幾日vaporesso target mini 未識分好定唔好 但係感覺如果真係拎出街未必食到1日 電/油未必夠(小弟食電子煙當介煙 ) 因為小弟真係乜都唔識 想問下依隻既芯係邊隻?如果出去買點同人講? 同埋想問下有無D霧化器推介下?最緊要唔好漏油
想問下咁多位 小弟玩左幾日vaporesso target mini 未識分好定唔好 但係感覺如果真係拎出街未必食到1日 電/油未必夠(小弟食電子煙當介煙 ) 因為小弟真係乜都唔識 想問下依隻既芯係邊隻?如果出去買點同人講? 同埋想問下有無D霧化器推介下?最緊要唔好漏油

大部份成品霧化器都會有少少滲油 air flow 係底既話
但個種滲係唔會影響到你 只係個air flow 位濕濕地 唔會真係漏出黎 我之前都有咁既疑問.. 後來依家知道係正常
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞