[VAPE/Vaping】-電子煙友埋嚟傾啦-8

1001 回覆
14 Like 24 Dislike
同埋有啲時候可能吸得快,好似有一雨點小水滴飛入口腔咁

有無吸埋d餘煙 可能係倒汗水落左去搞到炸油
屌 22mm RDTA 好難搵
早知買大D mm 既機,捉撚左蟲入屎忽

如煙我就知係咩
但咩係餘煙

如煙我就知係咩
但咩係餘煙

你吸唔晒部機出既煙 留響吸個位冷卻咪變返水
定係你吸緊果時已經有野彈入口 係咪炸油?

大煙細煙分別

關撚事 真係冇咁分別架

你訓醒未?

不如你講我聽啦 soft normal hard真係有影響到大煙細煙?
咪撚玩啦

理論上係應該有,目測應該無

soft係用緊嘅watt數減10%(好似係)
hard係用緊嘅watt數加10%(好似係)

好複雜 繼續normal算,反正食唔出分別

soft hard normal 唔係講緊你點火時個功率提升速度咩
因為我部rdta 有埋user mode 可以set 頭6 秒每秒個w 數

你有邊部rdta

關撚事 真係冇咁分別架

你訓醒未?

不如你講我聽啦 soft normal hard真係有影響到大煙細煙?
咪撚玩啦

soft hard normal 唔係講緊你點火時個功率提升速度咩
因為我部rdta 有埋user mode 可以set 頭6 秒每秒個w 數

你有邊部rdta

ijoy box mini

我都係新手al85 kit
知唔知Soft normal hard mode有乜分別,我食唔出

大煙細煙分別

關撚事 真係冇咁分別架

你訓醒未?

咪撚玩啦

可能我講到1999,點火頭一兩秒會+-10%WATT,之後去返你SET個WATT數。

試下按制後先吹一下,之後先吸。
吸夠後先放制,再吸多半秒。
因為當你放制個下個coil仲熱,即使你放左制,coil既餘溫都會蒸多少少煙出黎,咁你放制後吸多半秒可以吸出埋個少少煙,避免佢係霧化器內 '形' 結。
結左既話下次一吸就會彈入口同炸油。

唔好形我老母,執keyboard忘字

其實要吸得比較柔,唔好死力咁索,咁就有時間比煙油蒸發,唔會將D油直接吸入口。另外如果你係買kit set,可以考慮換個後備芯落去試下,後備芯可以30幾W都推到D煙味出來,唔會咁大煙,又可以慳D油。
新手請教
自己食開黑luck, 食完都覺得自己好臭。
想問問食完電子煙會唔會成身煙味?
新手請教
自己食開黑luck, 食完都覺得自己好臭。
想問問食完電子煙會唔會成身煙味?

唔會有煙屎味
好撚正架
想請教下Aio岩唔岩我呢d咩都唔識既新手?
同埋用Aio時有無咩要注意?
唔該巴打上面教得咁詳細

又試新味啦

TeaUp Jasmine Green 正野

新手say hi~台灣茶味真係好正

知唔知Soft normal hard mode有乜分別,我食唔出

大煙細煙分別

關撚事 真係冇咁分別架

你訓醒未?

咪撚玩啦

鬼佬舖老細同我講,你唔撚信就撚就
近排想換部smok gx350
佢差電係咪都可以好似smok alien直接插落部機到差?

又試新味啦

TeaUp Jasmine Green 正野

等睇另外3枝食評

話說我係lazarus 同brewell 當中揀,最終買左brewell6號………
若果當初第一枝油係brewell6, 我肯定唔會入坑

大煙細煙分別

關撚事 真係冇咁分別架

你訓醒未?

咪撚玩啦

之前我突登search過
外國網站話你當揸車可以咁理解
hard姐係sport mode,0-100快過normal 同soft
姐係快d去到你set個watts數

大煙細煙分別

關撚事 真係冇咁分別架

你訓醒未?

咪撚玩啦

之前我突登search過
外國網站話你當揸車可以咁理解
hard姐係sport mode,0-100快過normal 同soft
姐係快d去到你set個watts數

我係唔信架 因為就唔啱
咁撚串做咩鳩 你當鬼佬神咁拜你既事
但set個mode就會大煙d係on9就on9架啦
個mod咁powerful咁仲咁多人玩低ohm diy霧化? 個個用alien就得啦
上面個巴打個解釋就叫合理d啦 雖然都唔係官方解釋
利申 我都有alien冇用好耐
天口熱,巴打們都好好火氣,大家冷靜啲啦

或者搵啲冰涼薄荷煙油吸返口
天口熱,巴打們都好好火氣,大家冷靜啲啦

或者搵啲冰涼薄荷煙油吸返口

講個normal mode hard mode都扯晒火
有無巴打成日會vape到咳
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞