【多圖】馬田啲片真係愈黎愈走火入魔

980 回覆
1188 Like 1570 Dislike
馬田衰在好似當年某個youtuber參加全民造星咁
柒到甩轆俾人話又唔肯認衰
覺得人哋啲嘢好簡單自己又做唔到

依種柒頭皮最近嘅例子有愛莉莎莎
識睇睇留言,有啲uncle auntie 會作啲打油詩讚星星
一條片都無睇過
其實正常智力嘅人都睇得出佢煮嘢冇熱誠
bob叔都煮唔少嘢 但好多都有板有眼
打得出呢啲都知你係好易畀人呃嘅𡃁妹仔
周經
thx 巴打
得喇叻喇 死返去睇cctvb啦
明明youtube好多專業人士拍片教整嘢食
得閒走去睇個業餘出嚟鳩煮拍教學片
同樣都係軟皮雞蛋仔我不如睇謝霆鋒
睇個死肥仔做咩

最撚好笑係有fans肯俾佢食
仲有班師奶讚佢靚仔
人地讀過藍帶
又批鬥,仲要cap曬圖,真好心機。
批鬥啲point有啲仲奇奇怪怪。
間唔中仲有人屈佢係藍
所有打工仔都係眼中只有錢
為咗睇黃點解唔去廁所屙篤尿出嚟睇
揀個教人點樣煮嘢失敗浪費食物
不如睇how to basic仲有娛樂性
連登好嬲好嬲系列又多一個
因為無人睇

講完都無人識
完全唔押韻喎
呢個衰啫,有啲係押韻既,得閒可以睇下其他片
咁有心機都讚下人喇

但bob叔同馬田既著眼點都唔同有得咁比咩
一個係想從識煮既角度煮俾你學煮
一個係從唔識煮既角度想幫你試晒啲方法然後整合個成功既方法俾你
其實睇嘢都係為咗娛樂
要揀黃嘅睇都係為咗啖氣
但係揀個賤精睇就肯撚定助長咗啲賤人

2021年仲未肯正面回應賣中資廣告同注脂牛事件嘅黃色騙子 點cook guide馬田肯收皮未[2]
https://lih.kg/2348593
其實睇嘢都係為咗娛樂
要揀黃嘅睇都係為咗啖氣
但係揀個賤精睇就肯撚定助長咗啲賤人

2021年仲未肯正面回應賣中資廣告同注脂牛事件嘅黃色騙子 點cook guide馬田肯收皮未[2]
https://lih.kg/2348593
研究呢個字係我理解係將一個範疇嘅野深入了解同探究
舉個例啦,中小學讀bio,大學, taughtasyer讀bio 未去到研究層面,而係吸引知識層面....去到研究就係postgraduate level.

講返YouTube煮食生態,大部分係無真正學過廚藝,呢個年代都係上網學煮食(包括小弟,謝霆鋒,bob叔,杜生),我亦相信馬田都係其中一份子,大家都係從食譜中去學習同改良,再試唔同菜式,所以真係感受唔到有咩特別之處。

成功嘅菜式,展現比食客/viewer,可能只係短短幾分鐘。所以對於馬田呢種演繹手法,可能會有另一面比到觀眾,我對此冇意見。

但注脂牛一事,作為煮食之人,肉一落鑊就知正唔正常。係片中佢係視而不見可恥至極
自從佢自爆搵sp 已經無撚再睇佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞