【多圖】馬田啲片真係愈黎愈走火入魔

980 回覆
1188 Like 1570 Dislike
好心你地就有啲新招啦

依家係馬田唔識煮呀, 最叻就講XX大廚都會失手係到模糊焦點

佢都唔知煮左幾多年野啦,
依家係唔係煮食既基本常識都冇? 你煮左10年野既經驗判斷唔到pancake大概幾耐會燶呀? 判斷唔到都有好多方法避免啦, 反下個邊睇下唔得既?
依家屌緊佢煮野廢, 事前唔準備, 唔識扮識教人錯既野, 搞完一大輪先知佢真係唔識, 又懶得重拍upload失敗品耍觀眾
講到佢試到出書咁叻, 呃呃氹氹水啲fans買炸
因為佢真係唔care而觀眾都覺得好笑中意睇囉
喂 人地個名.Cook Guide
本身已經玩緊膠食粗口諧音啦
想考古可以睇埋最初代嘅片頭動畫
真係一粒點仆街
自己唔知頭唔知路將人哋嘅風格當缺點黎批評
你今日又刷新咗我對柒嘅認識
好心你用下個腦啦
冇睇可以cap咁多圖出黎既, 知道佢係啲片到做咩??
我都曾經subscribe過馬田, 睇佢啲片
依家就係屌緊佢啲片愈做愈hea, 未學識就走出黎教人呀嘛
台灣愛莉莎莎分享左啲錯誤資訊都比人屌到開花啦
性質相似既仲有克里斯丁係台灣亂咁教人煮餸未又係比人屌
係你地仲要攬住個神棍,
煮燶野都仲要幫佢兜
都仲未提注脂牛啦
屌又話人批鬥
係 我都覺得幾柒
講埋晒啲大廚都會失手
同你分析完駁唔到就轉移話題講埋啲咩食字九唔搭八
借問聲你講嗰啲case
係咪一開始都話咗俾人知本身唔識煮嘢食?
如果唔係 俾人屌好撚正常喎
馬田從一而終先值得尊敬
你覺得人哋拍得唔好咪唔好睇囉
弊在更加多嘅人欣賞佢俾錢佢賺喎
咁你咪睇到個分別囉
既然你咁有道理點解馬田冇比人屌到開花嘅?
其實關你撚事咩
係咪煮飯仔煮撚懵你
我都唔係你本身引用緊嗰條友
思覺失調就睇醫生啦
借問聲馬田講果句話自己唔識煮係幾時講架??
你地啲fans就幫佢打飛機打到今時今日, 打到書到出埋
唔識煮出咩書教人呀? 仲要又呃又氹啲fans去買?
你覺得我講得唔岩咪唔好睇囉
又關唔關你事呀
佢一開始都話自己唔識煮嘢食
自己試過成功先拍出嚟
咁多年一直都係咁樣run
睇咗咁耐都唔撚知邊忽呃人
如果佢今日有大廚嘅水平就真係神棍啦
但係你依家回緊我呀嘛
我回果條友全部都係講緊點解唔應該煮燶野呀嘛

所以我咪同你講佢係冇試過就拎出黎囉
唔好話咩佢講過自己唔識煮啦
佢句野幾時講架?
你地班fans就幫佢戴頭盔戴到今時今日, 仲出埋書都話唔識煮
唔識煮就唔好出書, 唔識煮就唔好出書仲要又呃又氹啲觀眾去買啦
越做越鳩係風格有咩問題 觀眾受呀大佬
俾埋info你睇清楚啦好嘛乖啦
人地本身就係中意玩膠 典型高登仔
都唔知你嘈乜春 收檔啦
又loop返去煮唔好就係玩膠 好野好野
人地本身就冇suppose要煮得好
睇清楚人點自介未 做咩姐你
馬田在2014年2月21日創立自己的YouTube烹飪頻道「點 Cook Guide」,主要以拍攝烹飪地道菜式、小食、甜品為主,讓自煮一族以簡單食譜輕鬆做出美食,同時亦有拍攝開箱及旅遊等不同主題影片。
早期亦活躍於高登討論區,在名為「牛餐肉」的賬號分享自己的影片。[/b]

自介又睇過 依家俾埋身世你
接受唔到可以自行選擇喺IFC跳落去
冇人想采你 真心膠喺度發爛渣
冇suppose煮得好走去亂教人唔洗負責任?
寫啲野係個濕鳩facebook page就可以免責?
有啲新手唔知頭唔知路睇左覺得係真咁點
如果佢咁寫咩唔識扮識, 仲出本咩馬田帶你解構甜品既書
對唔對得住自己, 對唔對得住啲觀眾
你自己接受唔到事實姐
至少有成100萬人好enjoy啵
返去睇番你啲老人煮食台啦
同埋我#1就係講佢唔識煮扮識煮啦
咁佢自己都話唔識扮識
我覺得有啲人會覺得佢真係識煮, 未開post話佢唔識煮, hea煮囉
免得有人以為佢試過成功先拍

其實就唔係既
哇做乜轉曬口風嘅?
標題唔係屌緊人走火入魔咩
真係R撚曬頭

屌花邊野食女注脂牛藍廣告我都覺得合理
你呢啲就正宗衝出黎柒
快啲諗定第二個post講咩啦
今日內出唔出到姐 好想食花生呀
推俾馬田個柒頭睇
連登的確係小眾,不過以抽樣調查嚟講個數已經好準
宜家正負皮加埋2500當中有1000個俾咗正皮個po唔中意馬田
即係每10個人入面有4個人唔中意馬田
(以連登年齡層同連登政治取態嚟計)

我咁樣計咗出嚟俾馬田見到又激到佢爆血管
你又無睇
又無理批評
咁想點?
無特別睇佢d 片 所以唔judge
但注脂牛單野
要正正經經覆
佢廚藝我唔評論因為我睇佢on9㗎啫

但係賣中資廣告屌佢係做乜嘢呢
一時話可以賺紅色錢使黃點
一時就要屌佢
仲有馬田係咪黃都成問題
佢同arho佢哋咁friend會係近熱狗喎
佢唔係食美心都畀面啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞