【多圖】馬田啲片真係愈黎愈走火入魔

980 回覆
1188 Like 1570 Dislike
其實當年條友係咪跟唔到進度/聽唔明人哋授課語言所以先quit

講到人哋藍帶教啲嘢太基本,自己唔希罕咁

畀咗錢就讀埋佢啦,而家咁樣敗走真係好樣衰
想問點先屌得馬田
係咪加入會員先屌得定要買埋馬田果兩本食譜先屌得
定係全部做曬都唔屌得
佢係每一個菜式都試好多次黎搵個一定成功既方法for嗰個菜式
咁當然好多野都會有共通點
但同時好多都會因為少少唔同而影響左成敗
呢個世界咁多唔同既菜式 應該唔會研究得晒既
屎唔屎睇你點睇囉
一樣野整到master但其他唔識 你可以話佢屎
樣樣識啲但樣樣都整唔好 你都可以話佢屎
都係觀點與角度

我有買佢本書都唔係點為左睇啲食譜
而係appreciate佢研究每樣野既過程
淨係啲蛋同蛋既打發程度都講得好仔細
其實真係唔係易
我係本住「嘩呢條友真心癲 應該要支持下」既心態買呢本書
不如調轉 點先唔會比人屌?
佢特色不嬲係煮衰咗都唔理就upload㗎啦
我就冇追佢啲嘢 係間唔中見到咪睇吓

見你講完就去搵下
沙律片唔係淨係煮嘢食 唔見你講?
整蛋呢條片 佢都試咗兩三個方法 講埋個原理
又唔見你講?

冇話佢識煮嘢食 我煮嘢食都唔會淨係睇一個食譜
但就係鍾意睇佢會試同埋講原理
起碼我真係無再睇微辣
好撚大勇氣,煮到一舊屎咁都夠膽放上嚟
克里斯餐桌幾正 睇左好耐
🤣🤣佢基本都未做得好喎
[越煮越好]成日鳩叫好嘈

“ 嘩你睇幾正! 正呀!”

細聲d唔好咁跨張大叫會好好多
退一萬步來講
做得YouTuber都半個公眾人物
唔接受得批評?

利申:有買到食譜
我都係睇佢啲研究過程覺得好正 不過太麻煩都係冇買書 啲人屌佢同我哋睇佢嘅着眼點完全唔同
唔係,純粹因為佢拍片教上堂學嘅野
其實好好笑
一個人做左10樣野
佢只要做左一樣藍
佢就係世紀大仆街
笑死,有聲。
我睇星星片睇得太多,而家入晒腦。
一邊煮飯一邊有星星把聲全程導航,好似佐為咁。
拎個男性鮑魚擦出黎先。
咩男性鮑魚擦係?
有柄咪男性鮑魚擦囉。
不嬲係咁
同樣一個大仆街 做10樣仆街野做一樣好野就上神檯
只能夠講一個人冇可能滿足全世界
佢係有不足既位 但都唔足以抹殺晒佢既努力同可取之處
之前唔知喺邊個post唔係話星星師父係黃?
仲有呢個巴打都還好
之前有開post
https://youtu.be/cmCj_IIV1UE
蘿潔塔印象中同Amanda曼食曼語差唔多水平,始終係住家菜形式。
Masa我覺得佢樣樣都簡化等大家容易跟姐。
利申:唔係做㕑。
唔鐘意咪自己unsubscribe,玩批鬥做咩
利申 冇睇過佢啲片
呢個講法好似比較似樣,佢有D嘢係識嘅,但就唔係一般廚師果D囉,不過人地都冇話自己係丫。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞