【多圖】馬田啲片真係愈黎愈走火入魔

980 回覆
1188 Like 1570 Dislike
好奇問佢邊到唔黃?
on9
我都跟過
佢就係豉油 味淋 清酒醃嘢
啱,除非你講到明劣食
自從條八婆高調小龍門就反感唔再睇佢
話佢難食當然無問題
但字裡行間好苛刻
係咪收咗渣家軍錢出稿
點解有啲人話佢試到成功先拍片
又有啲人話佢特登拍啲失敗作出嚟

係唔係馬田fans都有分成功派同失敗派
一邊覺得佢有做功課先睇佢
一邊就覺得佢特登做負面教材
大把人煮野食冇熱誠
係想有得食先煮
教人hea煮有咩問題
嚴格上黎講,係唔改得既
但乜野落少D蒜呀,蒜粉代替呀,依D乜乜柒柒既講法,根本就多撚柒餘啦
唔食得蒜味學咩人食果個西班牙蒜蝦,依D重味既野食先
咁你又要食蝦,咪改食第2樣囉
正如你BUFFALO WINGS同人講要走辣既,咁係咪仲係BUFFALO WINGS先?
你要知你自己食緊果碟野,食緊D乜先得架
乜都話自由,乜都要正宗改良 變左就係變左
你要煮傳統菜,要教人傳統菜既,麻煩拎返D尊重出黎,真真正正傳返人地傳統既出黎先
唔係為POINT屌而屌,你一係就唔好撚拎人地個名出黎,你係條片到話跟佢果種整法改一改,改埋第2個名 咁就屌你唔入
蛋撻唔係佢自己都未整到成功咩
每年都會挑戰系列黎架嘛
馬田fans分開第三派
第一派覺得佢有做功課,煮嘢食試到成功先拍片
第二派覺得佢特登拍啲失敗作出嚟做負面教材
第三派話佢定位唔係教煮嘢食
幫富途賣廣告
推俾啲唔知馬田歷史嘅人睇

2021年仲未肯正面回應賣中資廣告同注脂牛事件嘅黃色騙子 點cook guide馬田肯收皮未[2]
https://lih.kg/2348593
佢岩岩拍片個時睇過一次 發現佢係唔識煮野食可能係唔熟
家下成日聽到屋企人睇佢教煮野食 我聽完覺得嘔血 星星師傅 實用好多
識睇一定睇peter
佢啲煮食片長得黎唔好睇已經冇睇 睇佢同荼毒室傾偈個啲好過
講真 對撚住你班真正想香港人死嘅柒頭
真係心郁郁想支持下TVB
低汁李依終於有機會出嚟打吓飛機
當年同sunny佢地一齊出去全黑遊行有埋片你唔講?
啲死忠仲肉酸過主人
邊個先 邊個後?人會變 月會圓呀ching
唔該樓主pin下
防止再有忠犬入嚟spin
利申 我有課金做會然 但佢既然拍到個咁好既碼頭 都唔需要我課金比佢啦
我唔係鬧佢冇熱誠只係講返有人話佢依樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞