【多圖】馬田啲片真係愈黎愈走火入魔

980 回覆
1188 Like 1570 Dislike
佢內容好唔好係另一回事 我唔係回覆緊呢樣野
而家我係唔認同樓主講佢片長喺「呃時數」同開廣告賺錢係有問題
唔係教煮又講原理又寫食譜又教人哋啲tips點樣會增加成功率?

根本條友上咗岸就變咗扮教煮食嘅流動廣告雜誌呃班傻人孝子買佢產品再扮窮嚟搏取同情心
輕輕推一推
你個焗爐係咪淘寶貨先
馬田嗰個就係喇
有圖
黃撚過你條撚樣先
kol分享錯誤資訊唔洗負責任的
明明唔識煮又教人煮
仲要戴曬頭盔話自己channel唔係教人煮
轉頭出埋書, 弱智fans錢真好賺
條友最仆街亦都教班觀眾用萬年油慳錢
cheap精到佢為咗少少錢連健康都唔洗要
我信佢會食晒啲嘢,睇佢搞神馬都猛食
因為佢cheap精嚟點會嘥嘢
我都有個無麵粉pancake食譜,但係唔會咁濕又煎得唔均勻囉
我都唔會話自己識煮嘢食
D 人話佢食譜okay 但我想講佢而家拍好多嘢都係跟人哋好出名嘅食譜去整
薯蓉係某法國米芝蓮名廚,芝士蛋糕係間日本公司自己公開食譜
有集佢整瑞士薯餅rosti,整到成pat屎咁,睇到我眼突,連薯仔都未識刨,塊嘢suppose係一絲絲煎到好脆好香口,但佢刨得咁碎又壓到塊嘢死實實,一定唔好食囉
呢d都唔重要,我相信好多人唔多講究
但係睇到佢懶搞笑就好尷尬
佢係一個自卑變自大嘅一個人,睇得佢份人好insecure
頻道名都有得演繹佢做緊嘅嘢
明明出食譜又用藍帶個朵呃like呃點擊
原來話佢唔係真心教煮
從來只係講緊你屌得衰 冇諗住幫佢講好說話
燶左 可以反映佢技術差 可以反映到佢冇誠意
你講得好岩 你唔知佢有冇煮過
因為煎得靚唔靚 同 有冇煮過 係冇必然既關係
樓主覺得有圖有point,你覺得佢撩事鬥非你有冇尊重過想同樓主認真討論嘅人?
同樣地你做一樣嘢自然有正有反
宜家樓主又唔撚係衝去馬田個channel度踩場叫人唔好睇
其實關馬田撚事咩
香港人一睇慣啲Utuber就改唔到,你見達子開台啲人數就明,成班活在utuber世界裏面
薯仔同麵粉都係澱粉,會令個汁杰d, 舊肉會掛汁
雖然係細微嘢,但係整咁多嘢唔係純粹花巧嘢
不過馬田嗰d係真係亂9咁煮
幫傻粉忠犬俾人搵老襯都甘願俾錢
正常人覺得助長邪教此風不可長
其實好簡單,你買返上一次嘅豬手,減一半鹽咪得
煮嘢食一定係salt to taste, 而唔係食譜寫幾多就落幾多
啲傻閪死忠盲撚哂唔會答到你架啦
煙肉有fat, 有煙薰味,係有另一種層次
洋蔥仔可能要中環某d地方先有
其實一睇佢切野既手勢就知佢唔識煮飯
佢初初啲冇show樣 好短個啲片就真係似教人煮
個啲甜品多 因為跟食譜一字一句一定中
依家呢啲 我真係唔太當佢係教煮
似叫拍片幫你試食譜多啲
有時啲片又開場 又試食vlog
感覺就係一個youtuber囉
Youtube開自動播放會出現咁解
其實以前聽過佢講拍到成功先出街
究竟係幾時墮落到柒到燶都照出街
仲好意思喺搞神馬兩個死基佬烚熟狗頭咁恥笑謝霆鋒個鋒味
越煮越好似係藍
成撚日返大陸
咁睇唔睇未來?

啲油冇得兜啦, 如果真係煮過第二次又失手倒多左呀
明明好多野都睇得出佢係冇煮過, 係都要包拗頸
啲盲粉仲好意思話佢好有心機準備拍片教學,
穿左煲就話咩佢唔係教人, 係享受同觀眾一齊煮
根本咩都佢地講曬
就算第一次煮,燶咗咪再較過個火重新嚟過
定係佢塊塊都燶
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞