【多圖】馬田啲片真係愈黎愈走火入魔

980 回覆
1188 Like 1570 Dislike
拎星星同條7頭比
王剛真係得個睇字,好多菜式一般家庭跟唔到佢做!
即係改左人地國家既經典名菜,再用返人地個名,就叫自由啦
唔好話當地人自己唔亂改出黎拍片教啦,其他地方用得依個名就跟返果個煮法架啦

咁你幾時見過有壽司係拎熱既炒飯黎做? 你唔咁樣拍片比全世界睇依個係用自由去改既壽司
唔試下RISOTTO就咁煲完飯出黎上碗,就咁倒雞湯上去,然後同人講依個係佢自由去改動既RISOTTO?
你講哂睇佢個樣就自己延身落去講咩都得
出名d既YouTuber 被PR公司瘋狂追擊
列一堆只有傻鳩先會care既問題
Who
佢不嬲都唔識煮架啦
佢都無話自己教緊人
Share食譜得唔得?
觀眾覺得唔掂就唔會睇架啦
似足官媒咁日日亂鳩咁唱衰外國
又唔見你出post屌柒鮑汁佬?
互相利用啦 多左台灣人識馬田 多左香港人識阿神
從來冇睇過不過而家YOUTUBE界別咁闊,大把傻閪會睇
推呢個

利申咗先,有睇但唔算fan屎

佢講嘢有時係比較慢/多廢話,我多數1.5X倍或以上睇
我認同係有少少ar時間feel
但樓主拎一兩次燶既相(仲要擺明9up)嚟話佢唔識整嘢食有少少唔公道喎
佢有時講食材講解得好深入,e.g.用咩薯仔整薯蓉最好
整甜品會講埋好多原理
覺得佢係真心有研究過嘅

同埋佢不嬲開宗明義話拍片係為搵錢
有咩好狙擊
跟佢整幾樣都好味喎
不過我覺得有時佢個食譜係太咸
要自己調節下
雖然佢講嘢有時有啲難頂+尷尬
但我幾欣賞佢真係拍片前試過好多次
真係試到成功先拍片 講到好多伏位畀人避免
我覺得佢片係太長
但都算有好多內容(口講果隻)
不過煮既功力就麻麻
睇佢渣刀就知 但適合大眾
佢既食譜就冇乜特別 唔洗講正唔正宗
建議睇masa 煮家野但專業
利申 有開西餐廳
人地煮百幾樣野食,你就憑佢煮衰一兩樣野食就話人地唔識煮野食
好似係佢想拍片記低藍帶上堂教咩
間學校唔俾 所以佢就決定躝返香港
佢近年定位都唔係教煮嘢食 你又嘈乜鳩
冇追到 可唔可以講詳細少少?
你漏咗注脂牛燒烤套餐
讀出嚟聽下
傻閪 又無人迫你睇
應該都係睇youtube學
再拍片係youtube教
我都睇過幾條 佢好似唔太識+啲片太長 無重點
真係想學多數睇masa日本野 王剛中菜 babish西菜
佢地幾個廢話少 星星都ok但佢唔識拍片成日要開雙倍速睇先正常
0技巧嘅野
蒜頭,辣椒,雞粉,撈埋加水煮有幾難
你搵星星師傅同個鳩既比
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞