【多圖】馬田啲片真係愈黎愈走火入魔

980 回覆
1188 Like 1570 Dislike
反而鍾意依家佢嘅風格多d
同埋followers同view數唔可以拉埋計
大把百萬ytb得果幾萬view數都有
可以條條keep住幾十萬view佢真的好勁又好努力
而佢呢個成就係靠佢嘅改變同摸索推算法得嚟
佢邊洗用分身帶風向,開ig寫堆怨婦tag扮冤枉就大把忠犬出嚟保駕護航
再頂唔順就開live圍爐聽下班忠犬吠幾聲吹奏下佢又補返行血可以繼續重返ig繼續怨婦tag
佢整Beef Wellington柒到仆街仲要死撐
條友不嬲on9易燥
講野唔好笑
話你呀柒頭皮
好撚多廢話佢啲片 講十年都未開始煮
講嘢又lur又剩
借藍帶個朵扮大廚出書上飲食節目呃like呃view數
然後你話佢channel唔係教煮嘢食
問題佢宜家就係借頭借路扮youtuber中嘅人氣大廚
俾人踢爆咗就話佢其實唔係
你有冇睇佢實際行為同唔同你所描述嘅嘢
正常唔撚識煮嘢嘅人是否有資格上飲食節目教人煮嘢食
美女廚房起碼有得睇假波
馬田係唔係睇肥仔波
網絡係咁...好多人唔gur既原因係佢地用一樣唔太識既野搵食
當然唔洗好識都可以拍片
但就分開左兩批受眾 一批純睇佢 一批純睇煮
Youtube又會recommend佢啲野比後面果批人睇
人地睇左發現佢咁多sub但唔識既
係 第一次焗唔到個包皮
第二次有人教 都衰 入面仲要熟過龍
你唔講我唔去睇 都唔知佢整兩次
佢真係勁厚面皮
即係上網買嘢多正皮間網店原來出劣質貨
間良心店就俾演算法淹沒咗
以前我以為佢識煮野食,
但睇多d影片之後 你會發覺佢煮野好屎 樣樣唔夠精 整高難度小小既小食就收哂皮, 只可以話佢係勤力版cooking hayhay
佢做緊既野真係教人煮餸wo
唔係佢冇必要咁撚串講野講到好似得佢識冇人識咁, 成日又分享埋啲錯誤資訊
就算唔係教學channel, kol係唔係咁樣分享, 散佈錯誤資訊唔洗負責任先

同埋話呢張圖煮燶野同有冇拍前練過冇關係, 我就真係好懷疑你係啲弱智盲粉

你正常煮過, 知道會燶,
咁下次係唔係知道要煮幾耐? 大概咩時間就開始要注意?
你話燶一塊都可以死兜話個爐未熱, 一日冇煮野手感唔好都算啦
屌 佢成碟隻都係燶既都敢膽死話有煮過
跟過佢煮清酒煮蜆 桂花糕 薯蓉
冇炒車 仲好好味

利申 冇訂閱佢 亦冇追開佢啲片 純粹係YouTube search見到
https://youtu.be/DPB4jvHiVec

Recipe都係大同小異
但呢個channel算係我睇過最勁之一
好似都唔算多香港人會睇?
佢啲procedure屋企唔會跟足 但好多技巧可以學
咁都有人睇真係神奇
唔識煮嘢食又會出食譜教人
即係啲食譜都係抄抄拼拼
咁又有錢賺
同一個人?眼盲定耳聾?
唔知鮑汁佬又廢又專抄星星師傅?
又要拎呢條片出嚟鞭屍
https://youtu.be/eQB0V1F905I
佢有某幾條片都係邊睇住youtube邊拍片,心諗咁我睇你睇緊嗰條片唔好?
我第一次睇live係話去日本讀藍帶,初期都ok,成品同食譜都唔伏,直到依一兩年係劣化得好痴線, 直播講嘢又黐線, 食譜伏到仆街,跟住整一次,成品好撚難食,又搞好多單野出黎,同埋黃唔代表可以接中資廣告囉!佢班忠粉又煩膠
好心學下你個friend sunny咁,黃得嚟又低調
cooking hayhay好過佢啦,起碼唔會犯賤屌觀眾
又唔會喺啲片度硬塞自己旗下啲產品扮窮hard sell
牛旨個袋就黃
唔係幾年前去上啲咩藍帶班咩
佢本書誠品本地銷量排緊第二
跟佢茶記方法醃豬扒好出色
仲join咗佢會員支持佢
返工勞損被迫退咗休仲肯學拍片教人
最重要係佢有叫觀眾支持香港年輕人
第一次睇佢果時 佢全部都係偷人片再加字幕
估唔到咁撈得起
跟足佢煮開到餐廳
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞