[音響撚]音響HiFi討論區(9)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
用主流模擬器肯肯定會避唔到Android SRC
MOOV 桌面版冇 lossless hi res 真係好撚 on9,都唔知係咪唔想同hifitrack 造成競爭
咁有無計可以bypass src
唔知之後會唔會有
如果MOOV可以好似tidal咁,喺streamer內置,肯定會有更多HIFI友申請
始終 MOOV 做香港生意為主,我諗都幾難,如果Lumin 同 MOOV 合作攪應該有得諗
用Android bade DAP lineout 駁線去擴音機出喇叭就OK, Active speaker 一樣,只係買條3.5 to rca
base*
講起Lumin,大概隔幾耐會出新機?

好想入手,但見啲機都出左一段時間
某間放大量hi-res 去MOOV 但完全唔放歌去Tidal嘅唱片公司會反對咁做先
冇乜留意香港樂壇, 真係有間咁既唱片公司?

邊一間? 求 tips
你係tidal搵唔到英皇既歌
今年 Spotify 會出hifi ,我諗最少都有16/44
等下
可能同MOOV有約,唔可以放TIDAL
BTW,想等KKBOX多D,雖然spotify係streamer上佔有率最高
二來可能 MOOV 分嘅佣金多過外國主流串流服務
APS喇叭?未聽過,唔買大路啲既adam?

個樣輸好多喎,仲未計線果啲洗費
AB類放大,adam 除A7X全部D類放大

波蘭製造

https://www.aps-company.com/klasik-2020-en/

利申: 會搵日去試聽
想問點解Marshall Stanmore ii 水貨可以平成半咁多? 係price.com睇到
會唔會係假野? 定真係可以平到咁多?
細細聲開吓套機,呢輪開始潮濕,得閒開吓通電
等Spotify HiFi,最好58加少少好喇,78咁
咁貴架?

用開MOOV家庭plan,16bit,$69/3 users
16 bit 得airplay 出到
我套機長著,冇有怕
我對Wi-Fi speaker 都長著
用Lightning to USB 3 Camera Adapter,經iphone出USB去DAC

Moov聽16bit夠,24bit一黎未有家庭plan,二黎啲歌唔算多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞