[音響撚]音響HiFi討論區(9)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
有特價老麥

望落夾Minima Amator II 果套吸引啲
有冇師兄玩開電 用ABL蘇頭如何?
睇番呢篇舊文 <<音響品牌要員用哪些音樂校聲?>> 發覺較聲用o既家家唔同

https://personalaudio.hk/2016/08/23/archimedescolumn-6/
用Esoteric 嘅都得
又係Cary DMS700, 呢個修定版本video

https://youtu.be/LbzqepCEToU

feversound dot com嘅,佢用金仔E280 + B&W 804試

https://youtu.be/C1lRn6VpSQU
都可以去聽下
無野做追番哂以前d post , 發現有位巴打係hedd 代理? 但已經無出聲
想知hedd type 07 係咪出左第二代
早幾日屎忽痕攞個萬用“他”錶度下屋企電壓,發現長期處於 214-215V

攪到有個疑惑,足 220V 電餵器材的話會對聲音提升有幾多

通常外國音響會一鳩隊隻 230V 火牛機照喺香港賣,夠力推得到就算,好少突登做隻 220V 賣去香港
差2-3% , 仲要電壓
音質應該差 0.2-0.3%
利申 : hkcee math D
Cary個app睇落真係唔太開胃
同埋佢機面隻mon 嘅介面設計真係好核突
呢個好認同,寧願佢好似 lumin 只係出字,都好過彩芒得嚟又核突

幾千蚊部 CXN 顯示個 design 都靚過佢
但個價錢超貴
係,出二代,遲D會返貨!
講開電,有冇人一個插蘇負責晒D器材
電視 router modem amp subwoofer player,驚有一日會過熱
一萬budget想買喇叭 係咪座地一定好過書架?
視乎聆聽面積,好似係
我係電視 /router /cd /streamer /BD /nas 用一個拖板,不過正常唔會一齊開哂
Amp 自己用一個蘇位會好啲
CXN 用家表示嗰mon太低清
想問下b&W 嘅8 series喇叭, 有無巴打知道除咗av life同埋寶華仲有邊度賣?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞