[音響撚]音響HiFi討論區(9)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
我ok 拆到wo
我要將其中一隻喇叭連去另一個 Wi-Fi network 先得,因為我噚晚換咗隻 TUF-AX3000 router,我一隻行 Ethernet,一隻行 Wireless,Wireless 嗰隻要 reset 過。不過重新再 group 就冇事,可以隨時 Off 到 Stereo Pair
間野叫 futech , 好似唔係古河

因為我琴晚睇哂d review, 想知Gotham 真係ok ?

D review 全部圍爐feel , 外國搵唔到review or discuss, 跟住果兩間野賣埋d奇異產品,講真我就唔多信既,上面仲有位巴打買左

雖然音響真係近月先狂睇review , 但覺得果d野似玩車果d 咩磁鐵整理增加馬力,洗偈除積碳一樣,都係9up 野

利申:其實唔多識,想聽多d意見
唯一用過及用緊嘅電源線係isotek 最入門嗰條,好唔好就唔知 只係金仔以前香港代理抽起咗原裝電源線比條廿蚊嘅,就換咗,CD機同AMP都係用佢,喺旺角買,9嚿水定9嚿半條,呢隻嚟,我用英式插,插獨立牆插

https://www.hifiplus.com/articles/isotek-evo3-initium-power-cord/
都睇過下 d 片講電源線,話最緊要係有屏蔽,因為插係機尾會影響其他 signal, 個解釋都好似幾合理。
你講得無錯,實在太多 9up 野,我自己就會慳返 d 錢,買對靚喇叭實際。
Hifi 9up野多,唔係話所謂補品唔好,而係換喇叭升級感覺仲大,同埋理論還理論,現實還現實,理論上完美唔代表聽落好聽同岩口味,最緊要係試清楚,補品會有改變,但改變唔等於提升
廿蚊線真係唔得,我新手聽都有分別
諗緊買番isotek 定試 Gotham
聽上面巴打講,幾舊水條試下都無壞,唔得先用番isotek
係,有個review 用儀器量度,個屏蔽隔到幾多interference , 係有明顯影響
我都覺得買貴amp 貴喇叭應該爽過買果d補品,或者我地層次未到
入門嘢一千至兩我會用香港牌子威馬,要有名牌就cardas最cheap果條。

如果玩銀線,土炮起碼要五六千先有滿意效果,名牌更加要過萬
呢到好多人搵食
搵食搵到黎連登?
一向都咁講,要效果明顯一定係投資落喇叭同擴音機,其他先到訊源,之後模擬信號線(喇叭線、rca,xlr...etc),再之後先到周邊嘢,最後先係數碼訊號線

部擴音機同喇叭得,去電器舖買條單支銅電線做喇叭線,一樣贏喇叭同擴音機唔得用貴價喇叭線,只係買得咁上下價唔會著靚鞋穿爛襪,唔靚仔,買條靚仔啲嘅唔太離譜價視覺好啲
窮撚無食比人搵
日本機好少改款,換左機都唔覺
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞