[音響撚]音響HiFi討論區(9)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
用得 LS50/606
唔介意的話寧願二手 CXA80(budget 有限的話)
AXR100 雖然瓦數大,質數上相信點都唔夠 CXA80 好
仲有把風扇散熱點都有少少失敗之作

喇叭就你試聽先知,Cambridge 有用開 B&W 喇叭調聲,可以落舖頭試試
LS50要推得好部amp唔可以太差
B&W好似易玩少少
岩岩見到av life 清貨 LS50 wireless 萬四蚊可以買到
如不太貴有無咩好amp 夾到 606
可以試下馬仔或者leak

$7980
岩岩買左d Gotham 線,動感同低頻 比isotek 好似差d ,好在只係5舊
leak係好靚仔ge,但o筆
LS50w 不了,我rca 入
想amp+無源

amp打算搵$3000 -$5000 可接受二手
Leak無木殼好似5000幾
馬仔6007同Yamaha 都應該ok
話時話有無人要二手 airpulse a100 黑色
用左一個月,好新
另外想問,其實腳影響大不大?
就咁放電視櫃上,或加淘記幾粒釘腳有無分別
無位放不到落地腳
佢 d 線其實有用煲線機 run 過,用家買返要 run 返 24 個鐘先入進狀態

到時真係唔啱用冇計,當士啤又好賣返出去又好,有單的話放 33 應該會有人接手
其實都幾清,呢個價抵到爛
Ls50 wireless d聲係咪都ok ? 想買因為方便又唔使喇叭線同amp
一定有分別,低頻至中頻人聲唔會”乸”埋一舊咁,低頻扎實咗,巴打可以上 YouTube search 下影片,有人拍片做比較試聽
呢對野 係咪雞雞地
呢個價位既電腦喇叭無咩對手
有齊所有輸入,方便易用,音質都幾好,
Ok呀 簡簡單單唔洗煩其他嘢
A100 抵玩d 又有二手平放
找緊d 2手😂
有冇淘寶 釘腳好介紹?
太多唔知點揀
呢部好靚仔,可惜無線得藍牙,包個spotiy connect都好呀
yamaha RN803, 咩都齊,所有無線方案有曬,推力 有100w,唯一缺點係大部
買過四粒陶瓷珠嘅墊 明顯尾音多咗同清咗
但係硬聲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞