[音響撚]音響HiFi討論區(9)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
想問巴打通常會o係邊到試同買一手或二手
試機最齊都係旺角友誠,AV生活勝在門市多。review33同肥花應該係最旺嘅二手市場
Thx 巴打 做下功課之後再去睇睇
點解要咁做,根本兩個LV
呢d 正宗導人升仙
2-4K amp
佢就用隻勁amp 做demo
之後你就發現點解自己做唔到個效果
根本踢你落火坑
https://www.thomann.de/intl/hk/eve_audio_sc203.htm
Sorry,記錯價錢
不過都係加小小
你知道得太多
之前本身都有玩過下耳機
成日心郁郁想試下d高階野
音響窮三代
可能後面係隻老麥/金仔🤑
我土地問題唔使諗 一對主動 Wi-Fi speaker 算9數
KEF LS50 Meta要擴音機,同埋唔識合擺電腦檯用的,發揮到佢嘅能力係setup 一套HiFi 系統

都唔同級數當然係好聲好多
2~4千擴音機推到但未必係你想聽嗰隻聲嚟
生果嘅垃圾wireless speaker 終於收檔,同平價版本一樣有個響,生果fans 唔買佢都正常,平咁多,反正都係「hey, siri」之嘛

蘋果HomePod正式收皮下架!由mini版代替!
https://lih.kg/2444929
佢諗住食 apple music 一套咁逼人課金,點知俾Spotify 追住打
罪大RA3000差唔多價,唔使試都肯定好過佢,喺生果store買camera kit時開嚟試過,冇aux冇藍牙,聲渣過Sony SBS-XB43藍牙喇叭好多

https://www.sony.com.hk/zh/electronics/wireless-speakers/srs-ra3000
Home pod 連post76 呢啲咁鱔稿 都講唔出口話佢好
唔知道點解無乜低音

而家想試下用另一個system cross check一下

有其他器材cxa80, node2 , 同一對q300, 試下 逐件換一換睇邊一件有問題
最後頂唔順成日出雜音賣撚咗部M-One
平平哋買咗二手AI-301DA
可能對703未runin 啫,聽番100個鐘先再睇啦
KEF LS50 Meta 試過用Soulution 嚟推,啲聲真係好掂,但咁嘅玩法擺明玩嘢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞