[音響撚]音響HiFi討論區(9)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
買條生巴會唔會冇咁嬲,仲可以睇戲
sennheiser ambeo
關唔關 手機經藍牙 出既事 ? 好似會一律降做 192k wo
要試真章我諗要用DLNA 播flac
聽過 LS50 ii 用既DAC 係Cambridge 同級 仲要分兩粒 出高低音
樓上講緊1萬, ambeo 兩萬都黎緊, 其他sound bar 聽歌又唔掂
正式黎計唔係soundbar 既 naim muso 2 都要$12.5k
我計1萬all in one amp, 1萬speakers
最近網上好多廣告果部leak stereo 130都岩筆直
其實鬼滅係邊首?成日聽人地用黎試機,響moov搵唔到
咁買ls50w 2,2萬你分開買贏唔到佢
鬼滅 TV op 紅蓮華
劇場版op 炎
根本2萬蚊要自己砌贏 ls50 ii 係 勁難
Gurenge (紅蓮華)
睇擴充性
你bluetooth speaker 已經係final product
無得變做前置DAC , 無得用不同線材調聲
係2樣野黎
denon av amp x2500H 45xx
Wharfedale DX2 46xx

成套9千頭
moov 16bit 44.1kHz
經aptx 係perfect match無降頻
畀你哋講到好想買
但係豐澤紅色冇貨
真係咁堅?
咁岩我都買過LS50 初代passive,整體係唔錯,但總係覺得差咁d野
試過klipsch cinema 600 未
係 你一萬當你買META 得番1萬買DAC同AMP 好難買
ls50 ii 同1代差好遠
我都係睇詳細spec ,LS50W ii 分開 推 高音 class AB , 低音class D, 仲要 分兩粒DAC 俾高同低音
LS50 ii passive 版 都 萬一 , 要一萬內搵到差唔多grade 既DAC 同放大 ,仲未計線,難度S級,一套Cambridge 新既CN + CA 西裝都已經萬六七
當然上面師兄想自己玩下換線調音又另計
仲要誠哥有折 以入門講其實好抵
https://www.youtube.com/watch?v=a8nY4CVuJ0M
呢個好似幾正 我睇開呢個channel都有讚無彈
美亞好似之前賣299,不過唔送香港
BTW 有冇人會 $1,700 收英森 Denon Home 150,一對收 $3,300
本來想退貨,但係原來退貨運費好貴,寄去英國成千蚊,claim 就 claim 得 100 蚊港紙都冇
https://t.me/CL9528
想問下屋企電視同梳化都係貼牆邊擺,買soundbar好定係兩個2.1座地/書架喇叭好?

都係用黎打機睇netflix,聽歌都只係用spotify嗰d
冇擴音機,預算5k~10k冇擴音機,可以推介d俾我嗎
唔支援atmos,唔考慮啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞