[音響撚]音響HiFi討論區(9)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
所以我試完都唔覺得呢個方法係 work
唔好再試啦,長期咁用我唔知你喇叭會唔會好快壞

唯一方法係 DIY,同樣一開二,但開完二個 3.5 mm stereo 公頭,一邊左右正極駁晒左聲道條線,另一邊就左右正極駁晒右聲道條線,應該可以解決到問題

如果突登叫人做條線會幾貴下,咁特別嘅 order 一定收你手工費,自己 DIY 的話就好睇你手工藝,3.5 mm 頭都幾細,焊線有一定難度
所以都係諗住唔搞,我冇玩到咁高階,唔識自己焊線,為隻千幾蚊嘅喇叭搞咁多嘢,點解唔係間廠諗方法解決,要係用家自己解決,仲話 110 年經驗
有得Return 返俾佢都好呀

係 110 年經驗,但唔係叻做喇叭,無線技術更加唔係佢專科
不過佢退返去要自己畀運費,最多畀你 claim £8.09
我開頭以為都推唔郁 去左呀二到試一套e280推sf sonetto iii 竟然推得唔錯 。 最後試埋sf nova 1 效果更好 不過貴多50%
6/7 系座地都無問題
cx80根本唔足枰,同e270/280 根本唔同level
e270/e280 90W 推6/7系座地 只要配返條合適既power cord, 一定推得起
CXA80同e280個價都差好遠啦
我都知唔同level,不過見好多人都話要480先推到座地咋利申冇玩過座地
有得退都ok 呀
黎緊 Spotify 出hifi plan 睇下到時解放對150
我都等緊Spotify HiFi plan,希望價錢平啲啦
見人見智,聽過E270 推天朗舊款Stirling , 係非常OK
A110 無記錯係class D, 音式純度照計唔會靚得過class AB
class D 唔一定衰聲,class AB亦唔一定靚聲
買KEF LSX好過啦,唔洗搞咁多野
好貴
低頻同包圍感係咪好過一對 Home 150 好多
我原本都諗住LSX 但聽到佢個 Wi-Fi pairing 會斷線 災情先揀左平啲既Denon ,點知又衰第二樣野
Shit…………
唔係可以用網線駁埋兩隻喇叭咩
LSX 可以 用LAN 線駁埋左右,但我擺廳想完全Wi-Fi ,結果都係衰左
定係你嗰 set 有問題
我最怕係啲低頻同包圍感唔夠
Home 350 又太大隻,擺喺 mon 下面就要墊高 43 吋 mon
用緊 home 150 x2 無問題wo
我個廳6~70呎 , 講真 3.5吋單元黎講 bass 比想像中 好夠 ,人聲結象都ok
係個 Wi-Fi 同connection 19
我以為你有 LSX 添
你呢句一定唔會錯
但denon class D 同 accuphase class AB 比
成個音響界應該無人有異議
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞