[音響撚]音響HiFi討論區(9)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
Isotek 係響對ls50w 度偷廢事又換,而家都ok
反而想試下換條銀線玩
最後買左25
因問左老闆
AB類 M 就最好用55
我部class D
用25 都夠
我 55 照隊落部 class D amp ,但又唔覺得力水過勁
反而覺得 15 用喺 source 會比 25 好
新手玩音響 睇中咗kef lsx
主要用spotify 聽廣東歌 pop jazz blues
想問下 佢嘅音質值唔值$8000?
如果$10000 budget 想支援spotify connect嘅話 有冇比佢更好嘅選擇?
唔該各位師兄
Ls50w 先係代表作
你會覺得無bass
玩passive 可以 blue sound power node i 加對mission
我自己用緊denon home 150 x 2
第一代LS50 wireless 而家好似萬三左右
blue sound power node 2i好似幾啱心水
佢除咗配mission之外 仲有咩靚喇叭啱夾?
請問入門筆直5000內駁Desk top有冇喇叭推介
KEF LSX 值唔值得加多幾千
LSX 冇USB input,得TOSLINK光纖輸入,如果你電腦soundcard 冇 TOSLINK 光纖輸出,只可以用AUX/RCA

KEF電腦喇叭不如買KEF Egg Duo,有mirco usb 輸入,可以解碼94/24,3000蚊, 聲就自己去試,其他就係Edifier airpulse a80/100

KEF LSX呢類型比你駁電視機,主要音源玩streaming 嘅,差唔多價錢有Naim 嘅 all in one system https://www.naimaudio.com/mu-so-qb

Sony 都出咗個wireless 喇叭,內建Spotify Connect 同ChromeCast Audio https://www.sony.com.hk/zh/electronics/wireless-speakers/srs-ra5000

呢堆all in one喇叭香港應該都試得到,唔使盲衝
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞