[音響撚]音響HiFi討論區(9)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
Amperex 荷蘭吹喇叭都OK, 係俄佬EH膽仔咪買,有迴音嘅,gold lion 就冇問題,同JJ差唔多
試聽完,問佢有無現貨,check完答有,full paid, 隔15分鐘打返比我話無貨,要遲幾日

好,遲幾日無問題

過2日,又話要1個月…

已問海關,咁做已經違法
話說手痕裝左把機箱風扇
D聲蒙左,分析力低左咩料
定係多把扇我間房嘈左影響
照計usb 唔會有影響架
最慘俾完錢仲未有得玩
7 系 MIC 都要成個月先有貨
兩皮幾買 MI支總覺有點唔啱數
四處都有喎,旺電腦場、高登都有
用USB 隔離器係治本方法
https://intona.eu/en/products/7055-b
咸片係誠實地答你,唔係氹你落左撘先拖你
7系等都問過寶華,佢地都係答3月尾4月頭
上個星期去咸片生活試聽佢部As1200駁 b&w 702s2, 單樂器無問題,一到大棚野混埋一舊分唔開,唔得
咁係喇叭問題定係amp問題?
定source 問題
amp
因為試埋luxman l505xii, 啲hi fi聲出返晒黎,連個sales都話聽得出好大分別
星戰原聲大碟放落部pioneer SACD player
同埋用同一個source,同一對spk 同線材,只係換amp已經聽得出好大分別,luxman贏到開巷
加拿大牌子KANTO有源喇叭有冇巴打聽過/用緊? KANTO TUK有齊咁多輸入,連唱頭放大都有,兇宅冇咗貨

https://www.fortress.com.hk/zt/product/tuk-speaker/p/BP_12094665

官網

https://www.kantoaudio.com/powered-speakers/tuk/

睇上去外型幾好
不過未聽都知高下
一部class D, 一部class AB
三倍價錢
邊有呀!
16k vs 22k
貴三份一啫
已經算兩個LV la
不過玩特703 唔差在
Luxman 二手價都硬淨啲,換機容易
係呀,佢一早話要兩星期,代理之後又話船期問題又兩星期,其實可能由頭到尾都係寶華問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞