[音響撚]音響HiFi討論區(9)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
唔係唔想用,係冇位冇辦法

有位我都想用前級+後級單聲道玩
前後級要有錢有位
我都係source dac + 合併+喇叭
三舊野當日入宮都做左好多功夫
無計,香港玩hifi 都係環境鬥士
正想去買a100, 睇黎要去試清楚先
我本身用開cheap 野 ( edifier S880DB) ,  最近砌左套入門野( DENON X1600 + MISSION LX-2) , 聽歌方面反而覺得唔及隻EDIFIER 好聲  不過睇戲就好滿意. 係咪AMP 既問題?
喇叭擺位移動吓睇有冇改善?
x1600 av amp黎?聽歌一定無咁好啦
試過耳仔水平, 又試過toe in, 都係唔多掂
係, 拎黎玩atoms , 只係無諗過聽歌會比唔上一個入門有源喇叭姐
所以目標一定係聲畫分家😂
最簡單係買部有 bypass 嘅amp 半分家
換靚野會萬劫不復
正如上面巴打講,3000蚊係值既,但唔好期望太高囉
https://m.youtube.com/watch?v=Kf8HokdqLlA

呢對野好多review 話正,幾吸引,但唔知係咪打手
台灣外國forum 完全無影既
有無巴打聽過?輝煌係咪賣伏野
我用MISSION 入門套裝, 同你感覺一樣, 分折力同人聲唔夠清, 懞懞地, 聽太耐仲有少少刺耳
唔會 之後換amp咪得
自己去聽下咪知
想問我部NAD c316,無藍芽
係加 只有csr8675既BT receiver 定
BT DAC 如ifi zen blue?
我成日覺得出面試係好難試,機又唔同,房又唔同,分分鐘對Demo 都唔同
所以睇下有無人用過
上輝煌唔好搵光頭佬

至少唔會激親自己
煇煌主打Luxman, ATC都好似有賣, 伏就唔知
o甘幾好, 有CD音質44.1/16夠晒用
碟機壞咗好耐,有冇邊部uhd Blu-ray 機好?
會聽埋CD
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞