[音響撚]音響HiFi討論區(9)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
E600用家唔覺慢啲唔平衡,我當日買時比較過E460,老麥MA7000
啱啱去完,好多嘢都半價,好多人睇

無買
聽講AQ無平過
係,一鳩樣
Volumio 更新咗之後好耐冇開過web radio,啱啱去試估唔到換咗好多FLAC嘅電台,Naim JAZZ同Classic 都係FLAC

代理正路都唔肯畀佢亂咁劈價啦,Oyaide 折得仲少,得九折咋
執粒,駛俾臉代理

但已經少貨左好多就真
Audiolab o既 network streaming play + 擴音機, 8千幾

https://www.youtube.com/watch?v=uRa9JpYvouw
如果kkbox 有 flac 質素,即買
好似係得台灣同新加坡先有 lossless
用vpn ? MOOV 好多歌都無
268 似係老虎魚個隻 LPS 仔
所以我尾段帶左頭盔
想問下咁多位, 如果想聽903音質好啲有乜嘢選擇? 買咗部二手收音機返嚟發覺啲聲有啲問題, 商台好似冇乜join一啲網上電台嘅app subscription 好似 tune in 嗰啲.
商台有自己App
可手機/平板裝App經藍牙或airplay
放出Steamer /AMP/喇叭/soundbar
頭先去官網睇下部audiolab 6000A Play 規格,8ohm 50W , 4ohm 75W Class AB ,可以透過DTS Play Fi, 播放同網絡嘅files, 支援96/24

8200 list price, 加對Q Acoustics 3030i + QED 喇叭線玩得, 全UK 牌子英國聲,HiFi入門唔錯

唔知DTS Play Fi對比Chromecast Audio會唔會優勝啲?還是差啲?
商台bam第三方app, 焗用佢嘅app或者官網,Google Chrome browser上官網,或者電話用Hong Kong toolbar app可以透過支援Chromecast 嘅裝置射過去,或者藍牙

商台online boardcast 唔好諗好聲,好似128kbps mp3, 如果想好聲買個HiFi tuner收FM駁HiFi
真係咁差咩
前幾個月先買左as2200 對比過其他幾部同價位嘅都幾啱我口味
音響嘅嘢, 啱自己口味就得
可能2200唔同啲呢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞